po porodu (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

livia -> po porodu (13.2.2006 8:26:18)

Pozdravljeni!
Ravno izpolnjujem vse potrebne obrazce za porodniško, nego in očetovski, pa me zanima kaj me čaka po porodu?
Vse tri zgoraj omenjene vloge bom oddala hkrati, saj je v našem CSD to mogoče. Kaj morem pa potem po porodu še uredit?
Kolikor vem je treba javit na CSD točen datum kdaj bo oče nastopil očetovski dopust? Verjetno jim je treba poslat kak rojstni list otroka? Za vlogo za otroški dodatek mi je tudi jasno.
Kaj pa EMŠO, pa davčna številka, pa zdravstvena izkaznica za otroka? Kje to urejaš in kdaj?
Pa kaj moreš javit ali poslat v službo?

kofetek2010 -> RE: po porodu (13.2.2006 8:32:44)

*če sta poročena bo EMŠO na rojstnem listu, ki ti ga bodo poslali po pošti (če nista, bo potrebno še to porihtat)
*davčno št. sem šla dvignit na DURS
*zdravstveno izkaznico urejaš, ko dobiš rojstni list - kopijo RL neseš v službo po katerem bo otrok zavarovan in takrat, ko uredijo na ZZZS dobiš začasno potrdilo
*glede očetovskega dopusta ne vem, ga moj uradno ni koristil

upam, da sem ti vsaj malo pomagala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

*pepelka* -> RE: po porodu (13.2.2006 8:43:35)

Že v porodnišnici te obišče matičarka, s katero izpolnita podatke o otroku. Takrat ti da tudi potrdilo, katerega oče odnese na CSD, saj na podlagi tega potdila potem dobi tudi očetovski dopust. Rojstni list sem dobila po pošti v cca treh tednih, davčno št. pa tudi nekako v enem mesecu. Če sta poročena je v tem primeru malo manj sitnosti, drugače pa bosta morala urediti še ostale formalnosti.Za otroški dodatek pa boš imela čas 3 mesece. V tem času oddaš na CSD vlogo z vsemi potrebnimi podatki Če oddaš vlogo v roku treh mesecev dobiš otroški dodatek za nazaj od meseca v katerem je bil otrok roje, če pa ta rok zamudiš, ti dodatka za nazaj ne bodo izplačali. Pa veliko sreče.

livia -> RE: po porodu (13.2.2006 8:58:19)

Nisva poročena.

livia -> RE: po porodu (13.2.2006 9:44:57)

Nič več mi ni jasno. Kot že rečeno nisva poročena.
Se pravi, da rojstni list dobim po pošti. Kaj pa EMŠO?
Za davčno pa eni pravite, da ti jo pošljejo, drugi, da jo je treba it iskat na DURS. Kaj je res?
Za zdravstevno izkaznico pa samo pošljem kopijo rojstnega lista v službo in to je to?
A prav razumem?

arielca -> RE: po porodu (13.2.2006 17:34:24)

Midva nisva poročena in sva še pred porodom na matičnem uradu uredila Zapisnik o očetovstvu. Ker sem se odločila, da bom rodila na Jesenicah, je matičarka kopijo poslala tudi na Upravno enoto Jesenice, tako da sem 1 teden po porodu dobila domov popoln rojstni list, na katerem je bil EMŠO že napisan. Za vsak slučaj sem Zapisnik o očetovstvu vzela tudi v porodnišnico, a ga nisem potrebovala.

Davčno številko je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dobila po pošti cca. 2 tedna po porodu.

Za zdravstveno kartico je tako, kot so ti punce povedale. Kopijo rojstnega lista neseš v službo, potem pa oni to uredijo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] najprej dobi začasno potrdilo, v roku 3 tednov je naša potem dobila tudi kartico.

Za koriščenje očetovskega dopusta potrebuješ kopijo rojstnega lista, če pa ga do takrat še ne boš dobila, je dovolj tudi kopija iz materinske knjižice, kjer se vidi datum poroda.

Upam, da sem ti vsa malo pomagala.

livia -> RE: po porodu (14.2.2006 8:07:57)

Arielca hvala, zelo si mi pomagala. Zdaj mi je vse jasno.

Stran: [1]