|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   plačano pripravništvo
19.7.2010 8:43:54   
Evica22
Sem tik pred diplomo (upam, da bom diplomirala avgusta) in razmišljam o pripravništvu. Imam kar visoko povprečje (8,5), zato me predvsem zanima plačano pripravništvo. Kdaj bo naslednji razpis? Ali mogoče katera ve, koliko točk je bilo treba nazadnje zbrati, da si bil upravičen do plačanega pripravništva? Kako pa je z volonterskim pripravništvom? Ali s tem lahko začneš takoj, ko diplomiraš? Ali ve, katera kaj  več o tem? Za vsako informacijo bom hvaležna. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: plačano pripravništvo
19.7.2010 9:16:59   
zvezdan
verjetno sprašuješ za pripravništvo na sodišču a ne? Nisi nič napisalauser posted image Naj ti pove katera druga, jaz sem že malo ven iz pripravništvauser posted image Verjetno pa če pokličeš na sodišče ti bodo vse razložili. Povprečje imaš pa res uredu....moj ni bil tako visokuser posted image

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.7.2010 15:29:34   
Evica22
Ojoj, sem pozabila napisati:pripravništvo na šoli, za slovenski jezik:)

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.7.2010 15:44:06   
zvezdan
aja pol ti pa sploh težko pomagamuser posted image

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.7.2010 20:40:17   
pelin
Meni se zdi da v šolstvu pripravništvo sploh ni potrebno...pravzaprav bolj ugibam...To pa zato, ker sem pred leti  tudi sama diplomirala    in sem najprej tudi nekaj v tej smeri iskala, pa so mi povsod silili volontersko delo. Potem sem se jeseni enostavno prijavila na razpisano delovno mesto in zaštartala kar zares, po tistem sem opravila še strokovca in tudi že napredovala  v naziv...Ne vem, pozanimaj se prej če se ti splača v tej smeri iskati ali pa se lahko kar javiš na prosto delovno mesto...Aja, je pa res, da sem jaz iz področja predšolske, ti pa ta zaresne user posted image ...mogoče je pa  zaradi tega  kaj drugače...

< Sporočilo je popravil pelin -- 20.7.2010 20:44:23 >

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.7.2010 22:39:27   
Evica22
Študiram slovenščino, slavistk pa je žal ogromno in je kar težko z delom. Bilo bi sicer res najbolj idealno, če bi lahko "kar zares" zaštartala, ampak če te možnosti ni, se mi zdi boljše vzeti pripravništvo, kot pa sedeti doma.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.7.2010 8:09:23   
morje10
V šolstvu ne moreš kar začet delat, ker za izpolnjevanje pogojev za zaposlitev za nedoločen čas potrebuješ strokovni izpit, na katerega se lahko prijaviš, če imaš opravljeno pripravništvo oz. si delal najmanj toliko časa kot traja pripravništvo.
Trenutno v šolstvu je težko najti zaposlitev, saj učitelje odpuščajo, toda pripravništvo lahko dobiš, in sicer plačano (povprečje mora biti visoko) ali pa volontersko.
Lani sem bila mentorica pripravnici (plačano pripravništvo) in mislim, da je imela tako visoko povprečje kot ti.
Prijavi se na MŠŠ in boš videla. Veliko sreče.

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.7.2010 8:14:20   
lilip
Naslednji bo konec leta. Na zadnjem je bila meja za odobritev plačanega pripravništva 8,48.

(odgovor članu morje10)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.7.2010 8:27:35   
lilip
IZVIRNO SPOROČILO: morje10

V šolstvu ne moreš kar začet delat, ker za izpolnjevanje pogojev za zaposlitev za nedoločen čas potrebuješ strokovni izpit, na katerega se lahko prijaviš, če imaš opravljeno pripravništvo oz. si delal najmanj toliko časa kot traja pripravništvo.

Seveda lahko začneš takoj delat v šolstvu brez pripravništva. To, da dobiš najprej pogodbo za določen čas pa mislim da je  skoraj "normalno". Tudi če imaš strokovni izpit, ni nujno, da boš takoj dobil za nedoločen čas.

(odgovor članu morje10)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.7.2010 14:00:35   
morje10
Seveda lahko začneš takoj delat v šolstvu brez pripravništva. To, da dobiš najprej pogodbo za določen čas pa mislim da je  skoraj "normalno". Tudi če imaš strokovni izpit, ni nujno, da boš takoj dobil za nedoločen čas.

Res je, toda težko konkuriraš brez strokovnega izpita, saj za prosto delovno mesto, tudi za določen čas običajno konkurirajo učitelji s strokovnim izpitom. Mislim, da v današnjih časih težko dobiš službo učitelja brez strokovnega izpita. Vsaj v večjih mestih je tako.

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.7.2010 13:52:14   
anity_1
KOlikor jaz vem, moraš imeti 10 mesecev pripravništva.. Da je plačano, pa mora biti povprečje kar visoko - nekje nad 8,5.. In da lahko greš opravljati strokovni izpit, mora imeti opravljeno pripravništvo.. Torej je vse skupaj en velik začaran krog. 

•● ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥ ●•

(odgovor članu morje10)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.8.2010 18:36:22   
puppa
IZVIRNO SPOROČILO: anity_1

KOlikor jaz vem, moraš imeti 10 mesecev pripravništva.. Da je plačano, pa mora biti povprečje kar visoko - nekje nad 8,5.. In da lahko greš opravljati strokovni izpit, mora imeti opravljeno pripravništvo.. Torej je vse skupaj en velik začaran krog. 

Sicer že malo stara tema, pa vseeno...

Torej, v šolstvu NI več obvezno pripravništvo. Lahko se zaposliš (če te seveda zaposlijo) samo z diplomo, brez strokovca in brez pripravništva.

Po 6 mesecih delovne dobe v šolstvu (to velja tudi, če si recimo zaposlen prek javnih del za 5. stopnjo - seveda kot strokovni sodelavec) in opravljenih 5 obveznih nastopih, se lahko prijaviš na strokovni izpit.

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.8.2010 15:27:45   
morje10
Torej, v šolstvu NI več obvezno pripravništvo. Lahko se zaposliš (če te seveda zaposlijo) samo z diplomo, brez strokovca in brez pripravništva.

Res je, toda kje pa dobiš službo, ko je trgu dela toliko brezposelnih učiteljev s strokovnim in večletnimi izkušnjami?

(odgovor članu puppa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.8.2010 17:18:32   
puppa

Res je, toda kje pa dobiš službo, ko je trgu dela toliko brezposelnih učiteljev s strokovnim in večletnimi izkušnjami?

Saj, zato sem pa napisala ČE TE ZAPOSLIJO. Itak te nihče ne zaposli.
Predvsem sem hotela poudarit, da ti ni treba opravljati pripravništva, tudi če si zaposlen prek javnih del s 5. stopnjo ali 7. stopnjo (v šolstvu seveda, kot strokovni sodelavec).Ali pa, če si kdaj v času študija prek napotnice učila v šoli se tio tudi šteje enako - opraviš 5 obveznih nastopov, se prijaviš na strokovca in to je to.

< Sporočilo je popravil puppa -- 20.8.2010 17:19:43 >

(odgovor članu morje10)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.8.2010 14:36:44   
Blink1
IZVIRNO SPOROČILO: puppa

Saj, zato sem pa napisala ČE TE ZAPOSLIJO. Itak te nihče ne zaposli.
Predvsem sem hotela poudarit, da ti ni treba opravljati pripravništva, tudi če si zaposlen prek javnih del s 5. stopnjo ali 7. stopnjo (v šolstvu seveda, kot strokovni sodelavec).Ali pa, če si kdaj v času študija prek napotnice učila v šoli se tio tudi šteje enako - opraviš 5 obveznih nastopov, se prijaviš na strokovca in to je to.

Lahko te zaposlijo... zakaj pa ne? Če je delovno mesto razpisano za DOLOČEN ČAS, potem strokovni izpit ni pogoj. Moraš pa imet srečo, ali pa koga poznat... user posted image

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu puppa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......