plačano pripravništvo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Evica22 -> plačano pripravništvo (19.7.2010 8:43:54)

Sem tik pred diplomo (upam, da bom diplomirala avgusta) in razmišljam o pripravništvu. Imam kar visoko povprečje (8,5), zato me predvsem zanima plačano pripravništvo. Kdaj bo naslednji razpis? Ali mogoče katera ve, koliko točk je bilo treba nazadnje zbrati, da si bil upravičen do plačanega pripravništva? Kako pa je z volonterskim pripravništvom? Ali s tem lahko začneš takoj, ko diplomiraš? Ali ve, katera kaj  več o tem? Za vsako informacijo bom hvaležna. 

zvezdan -> RE: plačano pripravništvo (19.7.2010 9:16:59)

verjetno sprašuješ za pripravništvo na sodišču a ne? Nisi nič napisala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Naj ti pove katera druga, jaz sem že malo ven iz pripravništva[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Verjetno pa če pokličeš na sodišče ti bodo vse razložili. Povprečje imaš pa res uredu....moj ni bil tako visok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Evica22 -> RE: plačano pripravništvo (19.7.2010 15:29:34)

Ojoj, sem pozabila napisati:pripravništvo na šoli, za slovenski jezik:)

zvezdan -> RE: plačano pripravništvo (19.7.2010 15:44:06)

aja pol ti pa sploh težko pomagam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pelin -> RE: plačano pripravništvo (20.7.2010 20:40:17)

Meni se zdi da v šolstvu pripravništvo sploh ni potrebno...pravzaprav bolj ugibam...To pa zato, ker sem pred leti  tudi sama diplomirala    in sem najprej tudi nekaj v tej smeri iskala, pa so mi povsod silili volontersko delo. Potem sem se jeseni enostavno prijavila na razpisano delovno mesto in zaštartala kar zares, po tistem sem opravila še strokovca in tudi že napredovala  v naziv...Ne vem, pozanimaj se prej če se ti splača v tej smeri iskati ali pa se lahko kar javiš na prosto delovno mesto...Aja, je pa res, da sem jaz iz področja predšolske, ti pa ta zaresne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ...mogoče je pa  zaradi tega  kaj drugače...

Evica22 -> RE: plačano pripravništvo (21.7.2010 22:39:27)

Študiram slovenščino, slavistk pa je žal ogromno in je kar težko z delom. Bilo bi sicer res najbolj idealno, če bi lahko "kar zares" zaštartala, ampak če te možnosti ni, se mi zdi boljše vzeti pripravništvo, kot pa sedeti doma.

morje10 -> RE: plačano pripravništvo (22.7.2010 8:09:23)

V šolstvu ne moreš kar začet delat, ker za izpolnjevanje pogojev za zaposlitev za nedoločen čas potrebuješ strokovni izpit, na katerega se lahko prijaviš, če imaš opravljeno pripravništvo oz. si delal najmanj toliko časa kot traja pripravništvo.
Trenutno v šolstvu je težko najti zaposlitev, saj učitelje odpuščajo, toda pripravništvo lahko dobiš, in sicer plačano (povprečje mora biti visoko) ali pa volontersko.
Lani sem bila mentorica pripravnici (plačano pripravništvo) in mislim, da je imela tako visoko povprečje kot ti.
Prijavi se na MŠŠ in boš videla. Veliko sreče.

lilip -> RE: plačano pripravništvo (22.7.2010 8:14:20)

Naslednji bo konec leta. Na zadnjem je bila meja za odobritev plačanega pripravništva 8,48.

lilip -> RE: plačano pripravništvo (22.7.2010 8:27:35)

IZVIRNO SPOROČILO: morje10

V šolstvu ne moreš kar začet delat, ker za izpolnjevanje pogojev za zaposlitev za nedoločen čas potrebuješ strokovni izpit, na katerega se lahko prijaviš, če imaš opravljeno pripravništvo oz. si delal najmanj toliko časa kot traja pripravništvo.

Seveda lahko začneš takoj delat v šolstvu brez pripravništva. To, da dobiš najprej pogodbo za določen čas pa mislim da je  skoraj "normalno". Tudi če imaš strokovni izpit, ni nujno, da boš takoj dobil za nedoločen čas.

morje10 -> RE: plačano pripravništvo (22.7.2010 14:00:35)

Seveda lahko začneš takoj delat v šolstvu brez pripravništva. To, da dobiš najprej pogodbo za določen čas pa mislim da je  skoraj "normalno". Tudi če imaš strokovni izpit, ni nujno, da boš takoj dobil za nedoločen čas.

Res je, toda težko konkuriraš brez strokovnega izpita, saj za prosto delovno mesto, tudi za določen čas običajno konkurirajo učitelji s strokovnim izpitom. Mislim, da v današnjih časih težko dobiš službo učitelja brez strokovnega izpita. Vsaj v večjih mestih je tako.

anity_1 -> RE: plačano pripravništvo (27.7.2010 13:52:14)

KOlikor jaz vem, moraš imeti 10 mesecev pripravništva.. Da je plačano, pa mora biti povprečje kar visoko - nekje nad 8,5.. In da lahko greš opravljati strokovni izpit, mora imeti opravljeno pripravništvo.. Torej je vse skupaj en velik začaran krog. 

puppa -> RE: plačano pripravništvo (19.8.2010 18:36:22)

IZVIRNO SPOROČILO: anity_1

KOlikor jaz vem, moraš imeti 10 mesecev pripravništva.. Da je plačano, pa mora biti povprečje kar visoko - nekje nad 8,5.. In da lahko greš opravljati strokovni izpit, mora imeti opravljeno pripravništvo.. Torej je vse skupaj en velik začaran krog. 

Sicer že malo stara tema, pa vseeno...

Torej, v šolstvu NI več obvezno pripravništvo. Lahko se zaposliš (če te seveda zaposlijo) samo z diplomo, brez strokovca in brez pripravništva.

Po 6 mesecih delovne dobe v šolstvu (to velja tudi, če si recimo zaposlen prek javnih del za 5. stopnjo - seveda kot strokovni sodelavec) in opravljenih 5 obveznih nastopih, se lahko prijaviš na strokovni izpit.

morje10 -> RE: plačano pripravništvo (20.8.2010 15:27:45)

Torej, v šolstvu NI več obvezno pripravništvo. Lahko se zaposliš (če te seveda zaposlijo) samo z diplomo, brez strokovca in brez pripravništva.

Res je, toda kje pa dobiš službo, ko je trgu dela toliko brezposelnih učiteljev s strokovnim in večletnimi izkušnjami?

puppa -> RE: plačano pripravništvo (20.8.2010 17:18:32)

Res je, toda kje pa dobiš službo, ko je trgu dela toliko brezposelnih učiteljev s strokovnim in večletnimi izkušnjami?

Saj, zato sem pa napisala ČE TE ZAPOSLIJO. Itak te nihče ne zaposli.
Predvsem sem hotela poudarit, da ti ni treba opravljati pripravništva, tudi če si zaposlen prek javnih del s 5. stopnjo ali 7. stopnjo (v šolstvu seveda, kot strokovni sodelavec).Ali pa, če si kdaj v času študija prek napotnice učila v šoli se tio tudi šteje enako - opraviš 5 obveznih nastopov, se prijaviš na strokovca in to je to.

Blink1 -> RE: plačano pripravništvo (31.8.2010 14:36:44)

IZVIRNO SPOROČILO: puppa

Saj, zato sem pa napisala ČE TE ZAPOSLIJO. Itak te nihče ne zaposli.
Predvsem sem hotela poudarit, da ti ni treba opravljati pripravništva, tudi če si zaposlen prek javnih del s 5. stopnjo ali 7. stopnjo (v šolstvu seveda, kot strokovni sodelavec).Ali pa, če si kdaj v času študija prek napotnice učila v šoli se tio tudi šteje enako - opraviš 5 obveznih nastopov, se prijaviš na strokovca in to je to.

Lahko te zaposlijo... zakaj pa ne? Če je delovno mesto razpisano za DOLOČEN ČAS, potem strokovni izpit ni pogoj. Moraš pa imet srečo, ali pa koga poznat... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1]