|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pecivo
13.8.2006 15:58:55   
tinkamiška
Hoj!

Ostali so mi samo beljaki od jajc, pa bi jih rada porabila za kakšno pecivo, da jih ne bi stran zabrisala. A ima katera kakšen preprost recept za kakšno pecivo?

Hvalauser posted image

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pecivo
13.8.2006 16:04:24   
Jančika_
Če ne boš dobila kake pametne ideje, jih lahko tudi zamrzneš za kdaj drugič. Moja mama jih vedno da v zmrzovalnik. Jaz se razen onih belih zadev iz stepenega beljaka in beljaka ne spomnim ničesaruser posted image .

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.8.2006 16:04:35   
tinatona
Hej!

Stepeš v sneg, dodaš par žlic sladkorja; vse skupaj v vrečko ki jo na eni strani malo odrežeš. Nabrizgaš na peki papir in daš sušit na 50-70°C v pečico za kako uro do dve (če imaš ventilacijsko)... Pa imaš španske vetrnice...

LP Tina

Neposredna povezava do sporočila: 3
13.8.2006 20:48:43   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika

Jaz se razen onih belih zadev iz stepenega beljaka in beljaka ne spomnim ničesaruser posted image .

Ja sevedauser posted image . Iz beljaka in cukra sem mislila. To, kar opisuje tinatona.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.8.2006 22:01:35   
tinkamiška
Hoj!

Mi ni ratalo prej do računalnika...

Ja, za te vetrnice vem tudi jst recept, sem mislila bolj kako pecivo, kot naprimer kak biskvit, pa da se nameče kakšna čokolada ali pa lešniki, rozine,..noter.

Hvala vseenouser posted image

LP,
TInka

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.8.2006 17:21:30   
K_a_t_j_a
BELJAKOVO PECIVO

SESTAVINE: (40 figuric)
12 dag beljaka
35 dag sladkorja
1,5 dl vode
pol jedilne žlice instant kave
5 dag gladke moke

Sladkor (30 dag) povremo v sirup s približno 1,5 dl vode. Beljake stepemo z ostalim sladkorjem in kavo v čvrst sneg. Med stepanjem zlivamo v sneg v tankem curku še vroč, gost sladkorni sirup. Maso stepamo tako dolgo, dokler se ne ohladi. Nato previdno vmešamo še presajeno moko. Dva pekača obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 140°C.
Maso za beljakovo pecivo na polnimo v brizgalno vrečko z gladkim nastavkom. Na pripravljena pekača nabrizgamo različne figurice. Pecivo pustimo na toplem dve uri, da se na površini posuši; nato ga pečemo v prej ogreti pečici približno 20 minut. Šele ko se pecivo ohladi, ga ločimo od papirja. Figurice lahko uporabimo tudi kot okraske za božično drevesce. Pecivo hranimo v kartonski škatli na suhem in zračnem mestu.

Recept je iz knjige Praznično pecivo.

< Sporočilo je popravil K_a_t_j_a -- 14.8.2006 17:23:26 >

Neposredna povezava do sporočila: 6
15.8.2006 13:51:48   
g
BELJAKOV  PRIJATELJ  - od Suzane K.

1 jogurtov lonček: sladkorja,beljakov,gladke moke,različno suho sadje
1/2 lončka olja
vanili sladkor

Iz beljakov naredimo sneg,dodamo sladkor, postopoma moko, suho sadje
in na koncu olje.
Peka: cca 30 min na 190

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.8.2006 21:02:24   
tinkamiška
Hvala lepa za recepta Katja in Guser posted image

Sem si ju že spravila za drugičuser posted image

LP,
Tinka

(odgovor članu g)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?