|
pdp v nedeljo, imena pa še nimamo 16.5.2012 23:27:31
|
|
|
|
janyi
|
Midva z možem sva ena tistih, ki sta se predolgo pregovarjala glede imen, vmes sva se poročila, selila, urejala stanovanje, skratka vse, samo o imenih nisvadovolj resno razmišljala. Jaz se silila s svojim predlogom Brina, on pa se do danes ni strinjal. Zdaj se odstopila od tega imena, ko ga vprašam, katerega bi on, mi pravi, da mu noben ni prav posebej všeč in da mora še razmislit. Mene pa grabi panika, ker imam v nedeljo rok, imena pa še ne določenega. Moj mi pravi, da naj me ne skrbi, ker baje lahko ime določimo šele po porodu, tudi ko sem kakšen teden z dojenčkom že doma. Ampak jaz pa ne vem, če je še kakšna taka, ki imena ni takoj povedala v porodnišnici. A ni to ful čudno, da ga ne daš ob rojstvu? Ko sem to omenila prijateljici, mi je rekla, da so njo babice takoj po porodu vprašale, kako bo otroku ime, pa je še cincala med dvema imenoma in je rekla, da bi povedala malo kasneje, da se bosta s fantom v tistih 3 urah po porodu še razmislila, pa jo je ena babica baje tako čudno gledala in rekla, da mu bo pa kar Franceljček rekla, ker nima imena. In pol čez 2 uri spet, ko je bila neka kontrola, a že ima ime? Je rekla, da so tiste 3 urce u šusu minile in da sta se odločila, da se bolj v miru zmenita naslednji dan, ko bodo obiski. Pa so ji potem tudi v sobi najedali s tem, kako je tamalmu ime (sestre, zdravniki ne), tako da se je potem kar sama odločila, brez svojega lubija. Tako da mi je priti v porodnišnico brez imena neprijetno. A je še katera bila v tej situaciji, da ni takoj povedala imena?
|
|
|