|
RE: pdp v nedeljo, imena pa še nimamo 30.5.2012 9:43:28
|
|
|
|
ronja
|
Moj mi pravi, da naj me ne skrbi, ker baje lahko ime določimo šele po porodu, tudi ko sem kakšen teden z dojenčkom že doma. Ampak jaz pa ne vem, če je še kakšna taka, ki imena ni takoj povedala v porodnišnici. A ni to ful čudno, da ga ne daš ob rojstvu? časa imaš celo 1 mesec, da si zmisliš ime za otroka, tako da brez skrbi:). V LJ. porodnišnici ni tako, da bi ti morala povedat nekomu ime, vsaj kar se uradnega zapisa tiče - poveš ga babici, da ga vpiše v karton, ampak to ni nujno - uradno pa ga napišeš sama, v miru, na list, ki ti ga da matičarka in potem, ko ona že gre in potem oddaš ta list v škatlo - tako da nihče razen vaju ne bo vedel, da tega še nista naredila, samo eno pot več bosta imela, ker bosta morala sama nest tisti papit na urad. če bi ti bilo pa neprijetno, pa se magari zmenita, da boš babicam in zdravnikom rekla, da je ... (pač nekaj, kar bi lahko klicala otroka vsaj par dni), potem pa se bosta v miru odločila in dala uradno ime. Navsezadnje ga pa še vedno lahko tudi poimenujeta - če se to odločita v prvem letu, po moje tudi otrok ne bi imel traum. PS. babice te pa itak gledajo čudno, kakorkoli si drugačna od ostalih: sama sem imela 3 naravne porode, pa sem bila zato čudna. Ko nisem hotela umetnih popadkov, da bi rada poizkusila, če lahko moji sami to naredijo (in tudi so, vsakič), sem bila čudna. Ko nisem hotela zdravil proti bolečinam, sem bila še bolj čudna - tudi vsakič. Ko nisem hotela rodit leže, sem bila čudna. Ko sem 2. zato, da mi ne bi preveč težile vmes, prišla tik pred iztisom (v p. sem pri Lejli bila 7 min. od sprejema v sprejemno do takrat, ko sem mela tamalo že v naročju:D), sem bila spet čudna. Ko mi je 3. voda odtekla in nisem takoj šibala, ker je bilo vsega skup malo, sem bila spet čudna. Ko sem hotela vseeno stat, ko so ugotovili, da lahko kar se otroka tiče, sem bila spet čudna. Ko sem hotela rodit na pručki, sem bila sploh čudna (ampak mi je 3. celo ratalo:D - to je bilo šele čudno:D). Tako da - jaz sem že navajena, da me pač čudno gledajo in se ne sekiram. Se mi to itak dogaja tudi izven p. pa sem že navajena Ime sem pa hotela met že prej, ker sem mela precej zafrknjene nosečnosti in sem enostavno rabila ime - da vem, za koga se borim:). Ampak če bi se mi prvih 2x rodil fantek, bi bila pa na istem - sva bila ziher, da je punčka in če ne bi bila, ne bi imela imena. petea, mislim, da je naša družba že tako preveč obsedena z videzom. NI ta edini, ki določa osebo. Otroka že 6 mesecev čutiš, ko brca, čutiš, na kaj se odziva, veš, kako je obrnjen, kje ima nogice, kje rokice, kdaj brca, kdaj boksa, kdaj spi, kdaj bedi, kdaj se zjutraj zbudi, kdaj zvečer zaspi, veš, kakšen ima ritem, veš, katera glasba mu je všeč, veš, da spozna svojega očeta in sestrici, veš, a je živahen, a je miren, veš, ali se rad odziva nate, ali to dela impulzivno ali bolj mirno, veš, ali je zelo "športen" ali bolj "zasnjan", veš, a mu paše bockanje ali mu bolj paše gladenje, ali se rad zeza s tabo, itd... ma en kup reči veš o tem novorojenčku, poznaš ga, rada ga imaš... samo videla ga pač še nisi pred porodom... Pa vse to se seveda lahko korenito spremeni po porodui in tudi še po par letih... Zato se mi to, da ga ne vidiš, ne zdi tako pomembno pri izbiri imena - itak tudi če bi ga poimenovali po rojstvu, bi lahko falili z Maksi ali kaj podobnega. Saj pri novorojenčku še ne moreš vedet, kakšen bo. Potem bi bilo res edino možno, da pač počakaš par let in tačas pač kličeš otroka srček... Ampak ker pri nas ime itak mora imet, ga pač izbereš takrat, ko je obema ok in je še ustavno mogoče. To me res zanima. Pa se ne hecam. Recimo kako bi dala ime malemu blond drobižku, ki čez leta postane temnolas razbojniček? To je tudi mene vedno zanimalo. Se mi ta vid res ne zdi ena tako zelo ekstra informacija. Mislim: zelo rada vidim svoje otroke, da se razumemo, ampak definitivno pa ni zame tisti edini ključni dejavnik, da jih poznam. Je še 100 drugih stvari. pa ne toliko videz sam, kot pa da zaznaš energijo, ki jo otrok oddaja. Ampak zakaj bi ga zato rabil videt? A se energija vidi? Svetlobna ja, ostale pa čutimo drugače, imamo precej čutil;). pa ni treba biti zato zdaj nek šaman , samo enostavno vid ni edino čutilo, ki ga imamo. krtačka, vidva pač delata Janka in Metko (karkoli pač imata izbrano). Vsem spiritualnežem, ki bi jim to ne bilo všeč, lahko povesta, da pri vaju otrok vsaj ve, v kaj gre in če dušici kaj ni všeč, lahko gre k drugemu paru, k vama bo pa prišel nekdo, ki mu bo všeč Janko oz. Metka:D.
< Sporočilo je popravil ronja -- 30.5.2012 9:44:17 >
|