|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   palček zavijalček
12.10.2005 9:17:52   
sarazan
Spet eno vprašanje user posted image

Ker imam namen uporabljati plenice za enkratno uporabo, sem mislila kupiti smetnjak za te pleničke. Palček zavijalček, kot mu pravijo, ima v manjši verziji možnost spravljanja 28 plenic v tiste vrečke, ki se vsaka zase zapakira in naj ne bi spuščala vonjav. Ker nekje toliko plenic vsaj na začetku porabiš v 3 dneh, se mi je zdela ok varianta. V treh dneh enkrat že odneseš smeti v smetnjak.
Zdaj pa sem slišala, da ni tako uporabna zadeva tale smetnjak. Namreč, da vonjave vseeno pridejo ven iz njega. Tri dni stare plenice res smrdijo. Ne bi pa tudi rada, da bi se razmnoževale kakšne bakterije in nam povzročile težave.

A lahko katera to komentira? Res ne zadržuje palček zavijalček vonjav iz plenic in je bolje vsak dan nesti "paketke" v smeti? Ali pa se plenice dobro zaprejo v vrečke in ni neprijetnih vonjav?
Kakšne so vaše izkušnje, mnenja?

Hvala za pomoč.
Lp, sarazan. 

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: palček zavijalček
12.10.2005 9:21:44   
Anonimen
Jaz ga nimam in se mi kar zdi škoda denarja za to. Jaz vsako pleničko zavijem v vrečko, ki jih dobiš v trgovini npr. pri sadju) in nesem v smeti.

(odgovor članu sarazan)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.10.2005 9:23:09   
Urša
Dokler je Nika pila samo mleko, je bilo ok. Ko je prešla na gosto hrano, so bile vonjave očitne, tako da smo ga prodali. Zdaj zavijemo vsako pokakano plenico v vrečko in direktno vn v smetnjak. user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.10.2005 9:25:11   
mia-2
Hoj mi ga imamo 4 mesece, pa nisem več tako navdušena nad njim.Prvič se mi zdi, da so te vrečke za not dat ful predrage.Drugič pa smrdi ja ko odpreš pokrov-sicer so vrečke odišavljene, vendar se mi zdi da too much smrdi ko se meša ta parfum, lulanje in kakanje.Jest sem not namontirala navadno vrečko in jo vsak večer spraznem.Smrdi pa tud zdej ko odprem pokrov.Ne vem no jest ga verjetno ne bi več kupila če bi mela možnost.LP

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.10.2005 9:44:46   
Anonimen
Najboljše so navadne prozorne 2- ali 3-kilske vrečke, ki jih po tem, ko jih napolniš z vsebino, lepo zavežeš in vržeš v smeti. Nič ne smrdi, preverjeno.

(odgovor članu mia-2)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.10.2005 10:07:08   
Marogica
Jaz ga nisem imela in ga tudi ne bi v nobenem primeru kupila, ker že ob sami predstavi, da mi smrdi tri dni star drekec, ki se je lepo "dinstal" na toplem, gre na bruhanje.
Mi imamo postavljen košek pred vhodnimi vrati (imamo hišo) in vsako pleničko zavijem v vrečko ter po ca. 3-4 plenicah, to je nekje 2x na dan, odnesemo v smeti. Če ne bi stanovala v hiši, bi pač odnesla na balkon te 3 plenice, pa potem v smetnjak.
Otroški ali odrasli-drekec je drekec, ki pač smrdi.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.10.2005 11:18:51   
Pinja
Ja, ko odpreš pokrov smrdi user posted image  in to fino. Če ga nebi dobila za darilo, si ga nebi kupila, ker se mi zdi predrag, pa še vonjave so očitne (tudi če dnevno prazniš). Pa, ko smo šli na dopust, sem pustila odprt koš, da bi se "preluftu" in je vseeno smrdelo, ko smo prišli nazaj. Tko kot pravi Splišni, v vrečko z pleničko, pa zavezat, ziher manj smrdi user posted image .

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.10.2005 12:04:43   
sarazan
Hvala, punce.
Ste me prepričale. Saj sem se že nagibala k temu, da ga ne bom kupila. Mož se pa tudi strinja, da bo nosil vrečke redno ven iz hiše user posted image .
Res škoda denarja, če ni učinkovita zadeva.

Še enkrat hvala za vaše izkušnje.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Pinja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.10.2005 13:01:23   
Grascakinja
Tudi mi imamo navaden koš, vsako plenico zavijemo v malo vrečko iz špara in vsak večer spraznimo koš. Voila.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.10.2005 14:50:38   
anckabancka
Mee je pa ta palček zavijalček čist fajn. Do sedaj še nikol ni nič smrdelo, pa ga uporabljamo že več kot tri mesece. Pa tud kasete niso tako zelo drage, saj kar dolgo držijo. Sem zelo zadovoljna, da ga imam. Očitno edina na tem forumu...  user posted image

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
12.10.2005 16:10:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
12.10.2005 16:13:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sarazan)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
12.10.2005 17:24:10   
urskas
tudi pri nas smo zadovoljni, in ga uporabljamo že dobrih 9 mesecev. Poceni vrečke sem kupila v Avstriji, tko da ni tako velik strošek je pa bolj udobno, kot z navadnimi vrečkami. No v glavnem pri dnevnem rokovanju ni direktnega stika z bakterijami, tako da je kr higienično vse skupaj. (no ja odvisno od uporabnika).

LP

< Sporočilo je popravil urskas -- 12.10.2005 17:25:51 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.10.2005 19:58:39   
Lana_s
Jaz ga uporabljam že štiri mesece in sem ful zadovoljna z njim. Včeraj mi je ravno zmanjkalo kasete in sem čisto zgubljena brez njega. V navadni vrečki ful smrdi in moreš nonstop ven nosituser posted image  Kasete pa so najcenejše v Mothercare v Emporiumu in stane ena 1350 sit, jaz porabim na mesec eno in pol, Tina pa je stara 4 mesece. Se mi ne zdi tak pretirano, je vredno, da ne rabim za vsako plenico ven letat.user posted image

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.10.2005 7:31:51   
AlenkaIST
Zdravo
Vidimi, da so mnenja za vsako stvar vedno pol pol. Jaz se tudi še odločam ali ga kupiti ali ne.

Me pa zanima nekaj drugega. Katerega uporabljate tiste, ki vam ni tako všeč in so vonjave še vedno prisotne? Vidim, da jih je več. Najbolj pa me zanimata tisti rumeni in tisti belo vijolčen (Sangenic).

Hvala za pomoč,
Alenka

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Lana_s)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.10.2005 7:37:36   
Anonimen
men se zdi to potrata dnarja. mi mamo eno malo posodo za smeti in v obiju kupim 10 kilske vrečke k so 100 tolarjov al kok in lepo mečem plenice tja not. če so sam polulane itak ne smrdijo, ko pride pokakana pa vse sku zavežem in odnesem vn. da bi pa pokakane plenice gledala in vohala v kakršni kol vrečki cel teden se mi pa zdi ogabno! in nehigienično!

(odgovor članu AlenkaIST)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
19.10.2005 9:50:58   
Pajaca
Mi ga mamo pa je tako. Na začetu sem bila ful zadovoljna, pa ni nič smrdelo pa je blo super. Pol po kakšnih 6-9m je pa mal začel smrdet, pa sem ga pucala pa prala pa ni šel tist vonj ven, ker jasno plastika se navzame vonja. Tko da smo ga itak mel na hodniku, ker mi ni za met dreka v sobi, pa smo ga na balkon prestavl. Zdej pa pač mi je vseen če mal smrdi k itak na balkonu smrdi.... pa smrdi sam ko ga odpreš. Sam kaj vem, mi je to še vseen boljš k da bi plenice metala v koš v kuhni.... drek v kuhni mi tud ne potegne, tud če je zavit v vrečko.

Tko da delno zadovoljni smo. Je pa draga zadeva, sam kaj čmo.

Aja pa kar se tiče kok cajta se drek pajca, tam na ene 3 dni je palček poln in ga je treba spraznt, no mogoče na začetku mal manjkrat, ker so plenice pol manjše, jih je pa več na dan. Mamo pa tarumenga, ker je bil takrat sam tja.

Sem pa v bc včeri opazila, da majo zdaj vrečke do 4m pa po 4m, pa so svinsko drage 2300 sit... pa ne vem zakaj je razlika po mesecih??? Tko da jaz tud kkupujem v mothercarju po 1300 sit vrečke, pa jih mam več k za en mesec.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.10.2005 0:45:14   
Anonimen
Razlika po mesecih pri teh vrečkah je zato, ker tiste 4+ bolj dihtajo vonjave, pa mislim, da so celo bolj odišavljene, ker drekec seveda veliko bolj smrdi, ko otroku začneš dodajat gosto hrano.

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
6.11.2005 10:19:31   
XXYY
IZVIRNO SPOROČILO: ninny

Jaz ga nimam in se mi kar zdi škoda denarja za to. Jaz vsako pleničko zavijem v vrečko, ki jih dobiš v trgovini npr. pri sadju) in nesem v smeti.

Te vrečke se lahko kupijo in prodajajo v Mercatorju nasproti "bivše" Metalke. Mislim, da so po 600 sit - 100 kom teh vrečk (to je 1 rola).

Vse tiste, ki bi rade kupile te vrečke pojdite v Mercatorjevo trgovino. Če jih pa ne bodo slučajno tam imele, pa prodajalke prosite, če jih lahko naročijo kolikor pač želite. Mislim, da 600 sit ni toliko drago za 100 vrečk.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.11.2005 10:28:27   
Lu
Tudi jaz ga imam in sem zelo zadovoljna. Kupujem pa te kasete v Baby Centru in sicer ko so po 3+1 zapakirane in odišavljene. Enkrat sem kupila te kasete v Arielu, ko je bila akcija in mi je tako smrdelo da je kaj. Seveda, kasete so bile navadne, nič odišavljene. Punce kakšne so te kasete, ki jih kupujete v Mothercare? Odišavljene? Skratka. Če bi se mogla še enkrat odločit ali ga vzamem ali ne, bi ga 100% vzela. Mi smo zelo zadovoljni user posted image

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.11.2005 18:35:29   
Wahoo RR

evo...še ena ki je zelo zadovolnja z njim...uporabljamo ga že 8 mesecev in je super...nič ne smrdi ?!

Baje pa se da ( jih sicer še nimam ) kupiti takšne ki bolj pomagajo pri teh vonjavah..ko imajo kakci že bolj izrazit vonj.
Kot je že ena omenila

Lp,
Wahoo RR

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.11.2005 20:23:07   
ninocka
Mi2 sva zadovoljna, ko bos prsla na obisk, si ga pa lohk ogledas in prevohasuser posted image , pa bos vidla da ne smrdi user posted image !

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.11.2005 23:35:21   
petarda
Toliko različnih izkušenj in mnenj pol naj se pa človek odloči...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Nosečke in COVID.
пеперутка16

Nosečke, ste se cepile proti COVID?

Da. (29%)

Ne. (71%)

Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!