ČebelicaMaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: olea Najraje je ne bi peljala... to je stavek ki sem ga največkrat slišala od mamic ki so bile z mano na gastroenterološkem oddelku zarad refluksov in pH metrij. Vsem je bilo žal da so jih pripeljale. Odvisno je koliko je otrok star. pri čisto majhnem še gre, ko je pa večji jih pa kar malo zvežejo, rokice in to, da si ne povlečejo cevke ven. Malo boli ko dajejo cevko notri oz je bolj neprijetno. Potem pa ti dobiš tako napravico in iz nje odčitavaš vrednosti 24 ur. Jaz verjetno svojega malega ne bi peljala na to...razlog: ker dobesedno nič konkretnega ne morjo nardit oz vidt. Razen seveda, če ima otrok strašen refluks, da ga boli želodček, ima močno kislino in mu razžira želodček oziroma ne pridobiva na teži...V takem primeru pa otroček dobi kar močne tablete- Ranital...itd. Ne vem no, odločitev je še vedno tvoja. Jaz osebno bi probala vse drugo pred tem... veš kaj...vse drugo pred tem... itak, če ima kisli refluks lahko probaš in večina mamic nas je poskusila vse živo vklučno z Ar ukrepi, pa dokler ne dobi otrok Ranitala, Controloca nič ne pomaga... in brez PH metrije ti ga ne bodo kar tako predpisali, karje seveda tudi prav... ledena... a zate so to nepotrebne preiskave... kako pa veš, da so nepotrebne, preden izveš rezultate- naša je imela že ranice na požiralniku od kisline, pa sem pri 1 mes. pač mislila, da jo dajejo krči in da pač poliva, tako kot vsi dojenčki- larifari- PHmetrija ni noben bav bav- res da ni prijetna, ampak so še hujše stvari kot to in če pomaga... meni ni prav nič žal, seveda je pa odvisno od težav, ki zdravnika napeljejo na to, da te pošlje.