|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ovulacijski test
4.3.2009 18:48:31   
Korina*
Pozdravljene,

zanima me ali se je kateri že zgodilo, da druga črtica na ovulacijskem testu nikoli ni enako ali bolj močna od prve (kontrolne).
Teste delam že 4 mesec in nikoli še ni bila testna bolj močna od kontrolne!

Ovulacijsko sluz imam sicer zelo vidno....

Prosim za nasvet!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ovulacijski test
5.3.2009 9:15:30   
giotti
Korina, testna črtica MORA biti enako ali bolj vidna od kontrolen tik pred O. V tem je razlika od nosečniškega testa, kjer je dovolj, da je črtica samo vidna. Če ne, je rezultat negativen in vrh LH hormona ni zaznati!

A delaš teste res vsak dan (od konca M pa do vsaj 10 dni pred M na primer) ob približno isti uri, najbolje popoldne, potem ko najman dve uri nisi spila nobene tekočine?
In, ali se ti vsaj obarva testna, ko se približuje domnevni dan O? V tem primeru ti predlagam, da ko se testna začne barvati, da začneš delati test 2x na dan, na primer dopoldne in pozno popoldne, ker je tudi možno da zgrešiš vrh, če le ta traja samo 12 ur. Sicer se mi zdi to malo verjetno, da bi kar 4 mesece zapored zgrešila vrh, pa vendar je mogoče... Bolj imam občutek, da mogoče ne testiraš dovolj dolgo, na primer pri 30 dnevnem ciklu, lahko pride do O šele 18., 19. dan in je teba testirati najmanj tako dolgo!
Če imaš res vlečljivo sluz (da ne mešaš tega s semensko tekočino user posted image ), potem bi v treh dneh od najbolj obilne sluzi nekako moralo priti do O.
Povej podrobnosti...

(odgovor članu Korina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.3.2009 9:33:10   
Štručka1
Ovulacijsko sluz imam, in to v velikh količinah!

Testiram pa vsak mesec od 3 dne po M, pa do M!
Za teste sem zapravila že celo premoženje. In ja, testne črtice se pojavijo samo v času, ko bi naj bila O. kake 4 dni so vidne,...potem izginejo.
Testiram zmeraj popoldan ob 16 uri, ko pridem iz službe.

Imam pa že enega zlatega otroka!

Tako majhna si moja zlata hči, pa mi pomeniš ves svet!

Eno sončiko imam, čakamo na vnovični +!

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.3.2009 9:34:06   
Štručka1
Da ne boš spraševala,...Štručka in Korina je ena isti oseba,..le da se doma ne morem prijaviti pod Štručka. nevem zakaj ne.

(odgovor članu Štručka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.3.2009 11:53:25   
giotti
Aja, saj res, Štručka si ti, smo že 1x razvozlavale to uganko, se spomnim user posted image
Testiraš res idealno (če ne piješ pred tem), tako da izgleda, da res ni LH vrha, in mogoče celo O ne user posted image Ne vem, nočem prav nič špekulirat, bi pa na tvojem mestu naredila še to, da bi si merila temperaturo (če si jo že, a naraste v drugem delu cikla?) in poskusila bi še s kakšnimi drugimi testi, če mogoče še nisi in uporabljaš vedno iste.
Jaz sem na primer ta mesec uporabila dva različna, ker je prejšnji mesec kazalo kar pet dni pozitivno in povsod piše, da naj bi bilo pozitivno največ dva dni. Zdaj pa je ta test, ki sem ga imela že prejšnji mesec, spet kazal ene 4 dni pozitivno, ta drugi (ta edini, ki se ga da kupit v Sloveniji) pa samo en dan, ostale dni pa praktično ni bilo testne črtice oziroma kakšne 3 dni pred O se je pojavila, takoj po vrhu naslednji dan pa je bilo že belo. Tako da je zelo očitno, da je tudi med testi razlika! No, je pa bistvo, da sta mi oba pokazala pozitivno testno črtico, drugo niti ni pomembno.
Če ta mesec spet pride user posted image , potem bom naslednji mesec imela še tretje teste, in sicer kar od ClearBlue firme, ki sem jih naročila preko interneta, in bom spet primerjala... Pa v Italiji bom pogledala za Clear plan teste, punce pravijo, da je menda zelo dober. Ja, je draga ta stvar, ma, meni ni žal denarja, ker midva nisva "sposobna" user posted image na dva dni no way. In to nama ful, ful, ful pomaga!

Če spet ne bo nič z drugimi testi in če se temperatura ne dvigne vsaj kakšne 9 dni pred M, potem bi se jaz na tvojem mestu naročila pri G in ji to povedala. Naj te spremlja na UZ-ju, če sploh imaš ovulacijo! Čeprav če je sluz, je menda to zelo dober znak, da je tudi O user posted image Skratka, je se za pogovorit z G... Ali pa za začetek opiši opažanja Pušenjaku, in ti bo gotovo znal povedati, kaj to pomeni in kako naprej.

Drugače imaš redne M, na koliko dni pa? Koliko mesecev se pa že trudita za dojenčka? A še dojiš?

PS Aja, če imaš redno M, pa več, kdaj bo prišla, potem lahko nehaš testirat kakšne 10 dni pred M, ker med O in M vedno preteče vsaj 10 dni, tako pravi Pušenjak.

< Sporočilo je popravil giotti -- 5.3.2009 11:58:28 >

(odgovor članu Štručka1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.3.2009 11:58:16   
Štručka1
M imam na 28-30 dni.
Ne, ne dojim več. Punčko imam staro 3 leta. Ko sva se odločila za 1 otroka je ratalo v 3 mesecu. Zdaj pa je 8 mesecev mimo in nič ni....
Malo me že skrbi.

Kako dolgo pa se vidva trudita?

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.3.2009 12:02:47   
giotti
Zdaj teče deveti poskus, 8. mesec...
Prvič, ko sem zanosila (samo se je končalo s splavom), pa je ratalo praktično takoj, oziroma prvi mesec, ko sva gledala na prave dni, prej sva pa 2 meseca probla kar tako, malo na blef.
Menda smo še vedno v okviru tistega slavnega enega leta, tako da menda naju ne sme skrbet user posted image
Daj res probaj testirat s kakšno drugo firmo... katere teste pa imaš, maš skoz enake teste?

(odgovor članu Štručka1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.3.2009 12:10:53   
baby1978
Hello, tudi jaz sem pred dvema mescema testirala Ovul teste, in je bilo 12, 13 dan rahlo vidna črtica, 11,10, 14,15 pa črtice ni bilo.
Še vedno se trudiva.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.3.2009 12:23:58   
ursa30
IZVIRNO SPOROČILO: baby1978

Hello, tudi jaz sem pred dvema mescema testirala Ovul teste, in je bilo 12, 13 dan rahlo vidna črtica, 11,10, 14,15 pa črtice ni bilo.
Še vedno se trudiva.

a pred 12. dnem se pa nisi testirala?? možno je, da si imela O na 9. 10. 11. dan...??

(odgovor članu baby1978)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.3.2009 13:41:00   
giotti
Uršek, saj je Baby napisala, da je testirala tudi 10. in 11. dan, pa ni bilo čtrice.
Če je cikel na 28. dni, pride do O praviloma (Pušenjak pravi, da v 95 %) med 12. in 16. dnem.
Ne vem, kaj naj še rečem razen, da po vseh virih, ki sem jih do zdaj brala, pravijo da je povečana količina LH hormona nujna za sprožitev ovulacije. Jaz gotovo ne bi bila "mirna" z negativnimi testi in bi šla v raziskovanje...
Še prej bi testirala na 12 ur v tistih najbolj možni dneh, ker (citirano iz Pušenjakovega foruma)
vrh LH traja le nekaj do največ 12 ur
Če pri testiranju na 12 ur še vedno ne bi bil noben test pozitiven (recimo, da bi sprobala tri različne), bi se naročila na pregled pri G ali pa vsaj na hormonske preiskave.
Srečno, pupe user posted image

(odgovor članu ursa30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.3.2009 13:48:57   
giotti
Še tole punce, ker me je zanimalo, kaj pravi Pušenjak o tem... Točno isti problem je naveden, M je, testi negativni...

http://med.over.net/forum5/read.php?19,4809445,4810844#msg-4810844

Jaz bi na ta odgovor dodala samo še to, da bi še prej, preden bi merila progesteron, merila bazalno temperaturo. Namreč ravno progesteron je tisti, ki povzroči dvig temperature.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.3.2009 14:07:01   
ursa30
IZVIRNO SPOROČILO: giotti

Uršek, saj je Baby napisala, da je testirala tudi 10. in 11. dan, pa ni bilo čtrice.

maš prov giotti, sem samo njen spodni post prebrala..user posted image  moja napaka user posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.3.2009 7:55:41   
zala1
Jutro. Jst mam pa problemček kar se tiče ugotavljanja ovulacije. Merim si temperaturo vsak dan ob istem času in je že 5 dni ista 36.6 stopinj. Vsak dan ob istem času naredim ovulacijski test. Menstruacijo sem imela 27.2., trajala je 5 dni, cikel je pa skoz dolg 28 dni in po izračunih, bi morala imeti ovulacijo v teh dneh. Ne vem pa zakaj je ni. Kaj naj še probam? Že štiri mesece se trudiva, pa ne rata. Hvala za nasvete. lp.

(odgovor članu Korina*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.3.2009 11:53:04   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: zala1

Jutro. Jst mam pa problemček kar se tiče ugotavljanja ovulacije. Merim si temperaturo vsak dan ob istem času in je že 5 dni ista 36.6 stopinj. Vsak dan ob istem času naredim ovulacijski test. Menstruacijo sem imela 27.2., trajala je 5 dni, cikel je pa skoz dolg 28 dni in po izračunih, bi morala imeti ovulacijo v teh dneh. Ne vem pa zakaj je ni. Kaj naj še probam? Že štiri mesece se trudiva, pa ne rata. Hvala za nasvete. lp.

Danes ti je šele 13. dan. O pride v povprečju 12 do 16 dni pred M, torej je še vse v mejah normale (zdaj si 15 dni pred M).
Torej samo nadaljuj s testiranjem. Jaz imam na primer pri 28-dnevnem ciklu, O šele okrog 16. dneva. Temperatura pa se poveča šele 17. 18. dan, ker traja nekaj časa, da povečana količina progesterona po ovulaciji povzroči dvig temperature.

< Sporočilo je popravil giotti -- 11.3.2009 11:58:09 >

(odgovor članu zala1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.3.2009 14:35:25   
zala1
Giotti, hvala. Si me mal potolažila, sem že mislila, da je kaj narobe. Bom še naprej spremljala.
Hvala. lp.

(odgovor članu Korina*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.3.2009 21:10:14   
Lori13
Pozdravljene,
že nekaj časa spremljam vaše debate na tem forumu, pa sem se odločila, da se vam pridružim.
Tudi midva se že šest mesecev trudiva na user posted image , ampak nama še ni uspelo. Zato sem se odločila kpiti te ovulacijske teste, pa moram povedati, da imam zelo mešane občutke glede tega. Imam neredneuser posted image  oz. zelo dolge cikluse in težko izračunam O. Nekje v tem času bi naj bila. Sem naredila O-test dva dni zapored in prvi dan je bila testna črtica rahlo obarvana, drugi dan pa temnejša ampak ne tako temna kot kontrolnauser posted image ... In danes spet naredim test in črtica je bila spet rahlo obarvana. Glede temperature pa tudi ne vem kaj naj si mislim, merim sem si jo zjutraj pa je vsako jutro 36,5, popoldan ob petih pa sedaj že dva dni 37user posted image ....
Prosim za kakšen nasvet ali vsaj komentar glede tega.
Hvala

(odgovor članu zala1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.3.2009 21:50:19   
Tanisha
1. Izcedek iz nožnice (cervikalna sluz) – na začetku ciklusa (takoj po koncu menstruacije) je moten, lepljiv, gost ter ga je malo, vendar s približevanjem plodnemu obdobju postaja obilnejši, se zbistri in postane vlečljiv. Zadnji dan vlečljivega izcedka je ženska najbolj plodna, takrat nastopi ovulacija. Naloga izcedka je, da olajša semenčicam prehod v maternico. Po končani ovulaciji količina ponovno upade in izcedek postane gost in lepljiv.

Jaz sem tudi ta mesec spremljala izcedek, pa delala ovulacijske teste. Pa morm rečt da mi ne pokaže isto. Kermu nej zdej? Testom al izcedku? Ne vem no...men so teli testi mal sumljivi. Sicer bomo pa kmal vidl če se je kaj prijelo user posted image

(odgovor članu Lori13)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.3.2009 8:02:46   
S*
IZVIRNO SPOROČILO: Lori13

Pozdravljene,
že nekaj časa spremljam vaše debate na tem forumu, pa sem se odločila, da se vam pridružim.
Tudi midva se že šest mesecev trudiva na user posted image , ampak nama še ni uspelo. Zato sem se odločila kpiti te ovulacijske teste, pa moram povedati, da imam zelo mešane občutke glede tega. Imam neredneuser posted image  oz. zelo dolge cikluse in težko izračunam O. Nekje v tem času bi naj bila. Sem naredila O-test dva dni zapored in prvi dan je bila testna črtica rahlo obarvana, drugi dan pa temnejša ampak ne tako temna kot kontrolnauser posted image ... In danes spet naredim test in črtica je bila spet rahlo obarvana. Glede temperature pa tudi ne vem kaj naj si mislim, merim sem si jo zjutraj pa je vsako jutro 36,5, popoldan ob petih pa sedaj že dva dni 37user posted image ....
Hvala

Lori temperaturo si vedno meriš samo zjutraj, preden vstaneš, po možnosti vedno ob isti uri. Popoldan imamo vsi višjo temperaturo, tako da se ne oziraj nanjo.
http://www.fertilityfriend.com/ poglej si malo na teji strani, jaz si podatke o Temperaturi vpisujem v to tabelo in potem ti program izračuna kdaj naj bi imela O.
Glede O testov pa ti žal ne morem pomagat, ker nimam izkušenj z njimi

(odgovor članu Lori13)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.3.2009 8:04:06   
ursa30
Lory, BT si je treba meriti takoj zjutraj, preden vstaneš iz postelje, popoldne ne velja..

(odgovor članu Tanisha)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.3.2009 9:23:06   
giotti

IZVIRNO SPOROČILO: Tanisha

1. Izcedek iz nožnice (cervikalna sluz) – na začetku ciklusa (takoj po koncu menstruacije) je moten, lepljiv, gost ter ga je malo, vendar s približevanjem plodnemu obdobju postaja obilnejši, se zbistri in postane vlečljiv. Zadnji dan vlečljivega izcedka je ženska najbolj plodna, takrat nastopi ovulacija. Naloga izcedka je, da olajša semenčicam prehod v maternico. Po končani ovulaciji količina ponovno upade in izcedek postane gost in lepljiv.

Jaz sem tudi ta mesec spremljala izcedek, pa delala ovulacijske teste. Pa morm rečt da mi ne pokaže isto. Kermu nej zdej? Testom al izcedku? Ne vem no...men so teli testi mal sumljivi. Sicer bomo pa kmal vidl če se je kaj prijelo user posted image

Ko je izcedek najbolj obilen, potem približno v treh dneh pride do O (tako mi je razložila G), potem se je na UZju vidlo, kdaj približno bo O in je bilo skladno s tem podatkom, pa tudi O testi so bili pozitivni dejansko šele kakšna 2 dni po največjem izcedku...
Testki pa so 99% točni, seveda v primeru, da je vse okej, da dejansko pride do povišanja LH hormona in če nimaš PCO. Če so ti testki sumljivi, lahko to pomeni, da ne pride do povišanja LH hormona...

(odgovor članu Tanisha)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.3.2009 9:26:47   
Lori13
Ojla,
mene pa zanima kako dolgo se že trudite na user posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 21
12.3.2009 9:30:28   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: Lori13

Pozdravljene,
Hvala

Sploh se ne ukvarjaj s črticami, kako močne so, dokler so bolj šibke od kotrolne. To je pač negativen rezultat, samo to je važno. Šele ko je testna dejansko enako ali bolj močna od kontrolne, veš, da je eden izmed najbolj važnih pogojev za sprožitev odvulacije izpolnjen, to je velika količina hormona LH. Če pa bo potem do O dejansko prišlo ali ne bo, pa žal ne moremo vedet! Če se temperatura potem res poviša, pa je to zelo dober znak, da je do O verjetno prišlo. Tako da je res super, če kombiniraš obe stvari.
Kakorkoli, če imaš zelo dolge cikluse, moraš merit z O testki res kar vztrajno do dneva, ko je še možno, da bo čez 12 dni prišla M. Torej, če pride M kdaj tudi na 40. dan, potem meri vsaj do 28. dneva!! Temperatura pa se ti bo povečala šele kak dan, dva po O, torej če testki še niso zaznali povečane količine LH hormona, potem se tudi temperatura še ne more povišat, ker še ni prišlo do O.
Je pa res, kar so punce rekle, merjenje potem, ko enkrat vstaneš, nima več nobena smisla, ker podatek nikakor ni relevanten.

< Sporočilo je popravil giotti -- 12.3.2009 9:32:15 >

(odgovor članu Lori13)
Neposredna povezava do sporočila: 22
12.3.2009 9:38:22   
Lori13
Halo giottti

glede marjenja temperature in O mislim, da bo najbolje če vse skupaj malo pozabim (to si tudi dopovedujem že celi čas), ker mislim da mi tudi psiha malo nagaja. Ampak sem bila pri G na pregledu pa mi je rekel da imam na levem jajčniku majhne ciste in da se bom pač morala malo bolj potruditi, ter da zaradi tega nimam ovulacij itd...
Zanima me če ima katera podobne izkušnje in kako lahko sam pripomoreš k O. Moji ciklusi so namreč dolgi 50 dni.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 23
12.3.2009 9:41:12   
giotti
Uf, tako dolg cikel pa res zelo verjetno nimam ovulacij, vsaj po Pušenjakovih besedah sodeč user posted image Mislim, da O spodbujajo s klomifenom, poglej malo k puncam, ki jemljejo klomifen in imajo prav svojo temo...
Srečno user posted image

(odgovor članu Lori13)
Neposredna povezava do sporočila: 24
12.3.2009 9:47:30   
Lori13
Hvala giotti, veš prej sem imela redne user posted image , ko pa sem nehala jemat kt pa se mi je vse zmešalouser posted image .
Nikoli si nisem mislila da bom imela probleme, ko pa sva se z mojim odločila za user posted image  pa sem začela spremljati user posted image  po prenehanju jemanja kt in potem so se začeli problemi...

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.