|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ovulacija
10.8.2007 20:04:13   
Mannca
Zdravo!

Zanima me, kakšni so vaši simptomi ovulacije. Jaz namreč nikoli ne zaznam, kdaj naj bi imela ovulacijo, kupila sem ovulacijske teste, jih opravljala po navodilih, vendar so bili vedno negativni user posted image . Tudi sluzi nimam, vsaj ne take, kot naj bi bila (prozorna, nategljiva...).
Naj še povem, da imam poleg tega neredne menstruacije in si ne morem preračunati, kdaj naj bi točno nastopila ovulacija. Skrbi me, saj si zelo želiva user posted image - delava na njem že 2 leti. Ali je imela morda katera od vas podobne težave in kako jih je rešila.
Hvala za odgovore!
Pozdravček!
Mannca
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ovulacija
10.8.2007 20:23:05   
mami 26
pozdravljena
ja to se je zgodilo tudi meni
tudi jaz sem kupila teste pa nikoli ni bilo nic
par dni nazaj pa sem začutila špikanje v jajčnikih se pozanimala kaj naj bi bilo to in ugotovila da sem prvič odkar z možem delavauser posted image (4 leta)občutila OVOLACIJOuser posted image
imaš pa na začetku tega forma kalkulator kateri ti izračunu dan ovolacije.ker sem si jaz izračunala nasledjo in bo glih takrat ko greva z možem na potovanje tko da AKCIJAuser posted image user posted image user posted image user posted image
a si že bila v kakšnem postopku??????

lp

(odgovor članu Mannca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.8.2007 20:28:50   
Mannca
Ja, sem v postopku že skoraj 1 leto, ampak ni sledilo do sedaj še nič konkretnega. Opravila sem nekaj krvnih testov in HSG, moja ginekologinja ni ravno aktivna - sem mal razočarana.

Upam, da vama uspe in da kmalu zagledaš user posted image .
Ali si ti dala kakšne preiskave skozi? Če si, mi lahko prosim poveš, kakšne, ker bom mal poskusla ginekologinjo podrezat, da me kam napoti.

Pozdrav!

Mannca

(odgovor članu Mannca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.8.2007 20:32:17   
mami 26
ja dvakrat sem bila na operaciji (histeroskopija)
enkrat HSG
marca letos pa prvič IVF žal brez uspeha
septembra grem drugič na IVF
a ti si že imela IVF????
katero ginekologinjo pa imaš a v lj????

(odgovor članu Mannca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.8.2007 20:56:03   
mami 26

pošiljam ti za:  izračun ovulacije

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 13.8.2007 9:40:04 >

(odgovor članu Mannca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.8.2007 17:07:20   
fortun
Mannca: jaz ti nekaj povem iz svojih izkušenj: tudi jaz sem pred dobrim letom in pol začela malo bolj aktivno razmišljati o user posted image . z mojim user posted image  sva aktivno user posted image , pa ni bilo nič. nato sem se z eno kolegico pač pogovarjala o teh stvareh in ko mi je rekla, da imata tudi onadva probleme, sem malo bolj resno začela gledati na to stvar. svetovala mi je, da naj grem na kak pregled (ne k svojem G. - ker tam ti ponavadi sploh nič ne pogruntajo - ker delajo samo brise in nič drugega - vsaj meni niso) in svetovala mi je dr. Reša - v Dravljah. no, ko sva končno prišla na vrsto sem bila vsa v pričakovanju, kaj bo. in res. ugotovil mi je, da imam policistične jajčnike in zeloooo redko ovulacijo, poleg vsega pa je problem tudi v mojem user posted image , ker ima zelooo redke semenčice. torej, Reško naju je takoj dal v postopek. sicer ne vem kaj se bo iz tega izcimilo - sedaj sem ravno v fazi špikanja, tako da bomo videli. ČE bo šlo vse po sreči, bom konec meseca srečka user posted image , ampak se bojim, da so moje želje prevelike, ker baje v prvič rata le 20 %. jaz pa nisem taka srečka...
torej, jaz ti predlagam, da greš čimprej na pregled h kakemu strokovnjaku, ki se dnevno srečuje s takimi problemi in ki ti bo znal pomagat.

(odgovor članu mami 26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.8.2007 12:52:40   
Mannca
Fortun - najlepša hvala za odgovor in pojasnilo. Mene je osebna ginekologinja poslala v Ljubljano v Leonišče, vendar mi tam ne dajajo nič kaj konkretnega - ugotovili niso nič, le da imam mogoče malo policistične jajčnike, vendar je gin. rekla, da ni tako hudo, da bi oviralo zanositev. Sedaj pa čakam na ponovni pregled.

Zanima me, kako prideš do tega, da si v postopku za umetno oploditev - čeprav ne bi šla rada po tej poti, a vendar če ni druge, raje tako.

Hvala za odgovor.

LP, Manca

(odgovor članu Mannca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.8.2007 20:00:46   
Optimistka
Zdravo,

moj G mi je dal napotnico in me napotil k dr. Drobniču na Gin.kliniko v Lj., kjer so specializirani za umetne oploditve. Sem pa zvedela, da tudi dr. Reš v Dravljah opravlja te zadeve (tudi preko napotnice). Midva sva dala en postopek skozi, vendar neuspešno (zelo sem bila potrta, ker sem očitno pričakovala takojšnjo zanositev). Sedaj se počasi pobiram pokonci, da bom jeseni šla na drugega (vmes priporočajo pavzo 2-3 mesece, da se jajčniki opomorejo od bombardiranja s hormoni, saj so meni rekli, da se tako ne splača pri tem preveč hitet, ker je lahko kontraproduktivno zaradi izčrpanosti jajčnikov). Reči pa moram da na Gin.kliniki v Lj. gre vse tako počasi (za vsako stvar čakaš ko budala - verjetno je hitreje samoplačniško). 

Če rabiš še kakšno informacijo, kar vprašaj. Z veseljem odgovorim.

Veliko sreče in čimprejšnjo user posted image  ti želim.

papa

(odgovor članu Mannca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.8.2007 7:44:52   
fortun
jaz ti lahko povem iz svojih izkušenj: mislim, da je bilo maja, ko sem se naročila pri dr. Rešu - čist brez vednosti moje G. - Reša mi je svetovala moja prijateljica. potem sem 19.06. imela prvi pregled (prej sem še šla k moji G po napotnico - je bila sicer užaljena, ker ji nisem povedala da sem se naročila, ampak jebi ga, sem se naredila francoza, in dobila napotnico)
torej, na pregledu je Reško ugotovil, da imam PCO, in da ima moj dragi zelo redke semenčice - torej je zeloooo mininalna verjetnost, da bi zanosila po naravni poti. in takoj me je dal naprej - v postopek, torej, zdaj sem malo pred stopko in potem punkcija pa ET. torej meni se zdi, da gre to kar hitro...

(odgovor članu Optimistka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.8.2007 8:42:56   
sonček33
fortun super, da se vama tako fino odvija...midva sva šla v začetku leta prvič v leonišče...žal ni kaj velikega napredka od takrat, razen opravljenih spermiogramov in mojega trenutnega jemanja Klomifena... kar malo mi je žal, da nisva šla k Rešu... to čakanje namreč ubija... in potem spet ti pregledi, ko si na vrtsi čez 3 mesece, če imaš srečo...čas pa kar beži in meni se bo enga lepga belga dne odtrgalo.

Želim ti veliko sreče!

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu fortun)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.8.2007 15:21:54   
spelka12
JA,tudi jaz sem imela iste probleme.Mene je cel ciklus vse bolelo tako da nisem vedela a so to jajčniki,ovulacija,user posted image ...parkrat sem sla na laparo,pa nic.Potem sem sla k dr.Ribičevi na Bled(samoplacniško seveda).Od takrat naprej se vse odvija hitro,celo prehitro.V enem dnevu sem bila pri Ribičevi,naročila sem se K Rešu,popoldne pa mi je moj ginek.že pisal napotnico,tako da bom 13.9. že na vrsti.Upam,da ti bo uspelo čimprej vse skupaj.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.8.2007 16:15:19   
Mannca
Oj!

Sem dobila klomifem - jemati ga moram od 5. do 9. dne po dve tabletki, pa ne vem ali moram obe naenkrat ali eno zjutraj, pa eno zvečer. Vmes imam pa še UZ.

LP

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.8.2007 18:20:30   
belavrtnica
Mannca tudi jaz sem dobila klomifen, pa so mi naročili, da moram najprej opraviti UZ potem pa lahko komaj začnem jemati tabletke, torej naslednji mesec po UZ. Vzameš pa eno zjutraj eno pa zvečer. samo pozabit ne smeš.
Lp belavrtnica

(odgovor članu Mannca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.9.2007 22:37:17   
naja2
spelka12 - a ima dr. Ribičeva na Bledu samoplačniško? A si šla k Rešu kar tako, a ti je ona svetovala.

(Samo vprašam, če gre za isto G - dr Ribičevo, ki je drugače v Leonišču, zelo prijazna, malo starejša.

(odgovor članu belavrtnica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.9.2007 22:16:19   
spelka12
naja2 pomoje da misliva isto Ribičevo.Da na bledu je samoplačniško.Več izveš na mailu www.dc-bled.si.
Tam sem na vrsti skoraj takoj,vsi so prijazni v glavnem meni odgovarja.
Ribičeva mi je tudi naredila laparoskopijo v Ljubljani.Ugotovila mi je tudi policistične jajčnike(2 moja ginek.prej jih nistauser posted image )in še kaj drugega.Res se je namatrala z menoj.
Ko sem to dala skozi je najprej mojegauser posted image poslala na spermiogram.Ta je bil OK.
Potem mi je sama dala št.od g.Reša,povedala postopke glede umetne in mi zaželela vso srečo.
A ni to super?
Rekla mi je tudi da če mi pri njemu ne uspe naj jo takoj pokličem,da še midve probava kaj bo.
In res upam da bouser posted image .
Tudi tebi želim veliko sreče priuser posted image .
Če imaš še kaj vprašanj kar vprašaj.Več vemo,bolj smo pripravljene nauser posted image .
LP

(odgovor članu naja2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.9.2007 15:37:30   
LONEK
Kaj pomeni če dobim 26. dan rjavkast izcedek in 28. dan normalno menstruacijo, da se šteje prvi dan menstruacije 26. ali 28. dan? Kajti potem nikoli ne vem kateri dan naj bi bila ovulacija!user posted image

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.9.2007 20:46:34   
naja2
spelka12, najlepša hvala za vse informacije dr. Ribičeva je moja osebna ginekologinja - zelooo prijazna, pa nisem imela teh informacij - res je, da nisem nikoli spraševala.

Februarja sem imela izvenmaternično nosečnost, sem pa imela smolo, da je bila dr. Ribičeva ravno na bolniški, ko sem jaz imela težave in nihče od G ni opazil, da nosečnost ni v maternici? (je bilo kr hudo - iz službe sem bila že čez dve uri operirana)

Dr Ribičeva mi je pred poletjem rekla, da naj se kar naročim za september, da ne bova več čakali. Do izvenmaternične je minilo leto in pol odkar poizkušava zanositi, imam pa že 33 let.

Vsem želim da čimprej zagledamo svoje user posted image  user posted image  ali +.

(odgovor članu LONEK)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.9.2007 22:14:32   
Tiara123
Kaj pomeni če dobim 26. dan rjavkast izcedek in 28. dan normalno menstruacijo, da se šteje prvi dan menstruacije 26. ali 28. dan?

Šteješ 1.dan normalne menstruacije, se pravi 28.dan pri tebi.

(odgovor članu naja2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.9.2007 22:16:40   
Efi
Sm tud sama bla v dilemi, pol sem pa čekirala, kdaj bo vmes tudi kri in to štela za prvi dan. Mislim, da je to ok...user posted image Se mi je pa po Klomifenu M čist spremenila (mnogo bolj šibka je in manj boleča).

Lp vsem

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.9.2007 10:20:52   
spelka12
LONEK 2 dni gor ala dol.Boš pa mogla 2 dni daljuser posted image .Boš že preživelauser posted image .
Ti svojo O izračunaj na približno,potem pa 7 dni prej in 7 dni potem veliiiikouser posted image .
To je dober recept a ne?

(odgovor članu Efi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.9.2007 20:08:41   
fragola99
Ovulacijo lahko sproži tudi orgazem ženske, če je med partnerjema prisotna globoka energija ljubezni. Zaupajmo v življenje.

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
6.9.2007 9:46:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu fragola99)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
6.9.2007 13:13:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: fragola99

Ovulacijo lahko sproži tudi orgazem ženske, če je med partnerjema prisotna globoka energija ljubezni. Zaupajmo v življenje.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  kaj vse se ne prebere.

Neposredna povezava do sporočila: 23
6.9.2007 13:14:24   
fragola99
Rebeca.

Ja, za nastanek življenja je potrebno veliko več kot samo semenčeca in jajčece. Verjemi, da energija presega fizično. Lahko ti povem, da sva se s partnerjem trudila tri leta predno mi je uspelo zanositi. Skozi sva dala vse možne preiskave in pri nobenem od naju niso našli nič narobe, vse je bilo b.p. in diagnoza - nepojasnjena neplodnost. Čez čas sem ugotovila, da se lahko raztrgam z vsemi terapijami in načini zanositve ter, da jaz sama otroka enostavno ne morem izsiliti, pa čeprav sem imela vsak mesec na račun klomifenov tudi po dva do tri zrela jajčeca in sem točno vedela kdaj je ovulacija (UV). Potem sem začela iskati v alternativi in odkrila veliko presenetljivih stvari, ki so se pokazale za resnične, ker sem danes srečka nosečka. Postalo mi je tudi jasno, zakaj je trajalo tri leta, zakaj sem morala vse to pretrpeti. V življenju naključij ni.

Rebeca verjemi, življenje je energija, sama materija življenja ne more ustvariti!

Če si nečesa zares želiš, stremi vse stvrastvo k temu, da se ti želja uresniči! (Paulo Coelho, Alkimist)

Vsem želim, da bi kmalu postale srečke user posted image , tako ali drugače, vsaka gre po svoji poti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
7.9.2007 9:21:45   
slovenka
Mannca,

tema se je sedaj razvila malo stran od testov - pa bi vseeno povedala mojo izkušnjo. Tudi jaz sem si delala teste ovulacije in ko sem porabila 5 lističev, je bilo vsakič negativno, pa bi moralo biti v tistih dneh. Sem si pa kupila še eno škatlo testov in ob drugem iz te škatle je bila ful močna črta. Tako da če ne gre drugače, ti svetujem, da si kupiš nekaj več teh testov, da ugotoviš, kdaj imaš ovulacijo, potem pa ko ti pokaže pozitivno, spremljaj telo - jaz doslej tudi nisem nikoli občutila ovulacije, ker nisem bila pozorna, sedaj pa jo... no, ne vem, morda si ti že delala teste več kot 5 dni, potem se ti opravičujem za ta post.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?