|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ovulacija
3.6.2007 10:14:15   
pikica77
Najprej en lep pozdrav vsem puncam na tem forumu!!
Imam eno vprašanje. Midva z mojim dragim se že nekaj let trudiva za user posted image .
G mi je ugotovil, da nimam ovulacije in me je poslal naprej v LJ. Za 1x še nisem dobila odgovor od komisije, me pa zanima, če ima katera isti problem z ovulacijo in kakšno je nadaljno zdravljenje?
Hvala vsem za odgovor user posted image

P.S
Vsem, ki se trudite pa veeeeliko sreče...držim za vse pestiuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ovulacija
3.6.2007 10:21:41   
Massa26
Oj,

ovulacija je največkrat odsotna v primeru policističnih jajčnikov (PCO). Znak le-teh so ponavadi tudi neredne M. V glavnem, če imaš PCO, ti bo G spec. najbrž najprej dal tablete klomifen, ki spodbujajo ovulacijo. Jemlje se jih 5 dni v mesecu (3-7 ali 5-9 dan ciklusa in potem naj bi po zadnji tableti v 5-10 dneh nastopila O. Ni še rečeno, da potem pa kar zanosiš, nekaterim pa s klomifenom kar hitro uspe.

Verjetno pa bo ne glede na tvoje O tudi partner v začetku zdravljenja moral naredit spermiogram.

Itak pa brez skrbi, ti bodo vse sproti povedali - no, včasih je treba kar spraševat...

Srečno.

LP!

(odgovor članu pikica77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.6.2007 10:35:24   
pikica77
joj, hvala Massa26 za tako hiter odgovor!
Ja, jačniki si policistični, pa sem imela laparo, ki so jih lepo očistili, imam redne M, o zanositvi ali ovulaciji pa ni ne duha ne sluha. Klomifen sem jemala že pred leti, pa ni bilo reakcije na njih. Me je že prav pošteno strah LJ, sem pa včasih obupala, ker spremljam kakšne so težave tudi z biomedicinsko pomočjo.
Tudi nekatere kolegice imajo grozno smolo, tako, da pomislim, da tudi z mano ne bo kaj drugače, pa zgubim upanje. Po drugi strani si pa mislim....bo že, čeprav si taaaako močno želiva user posted image , ker se trudiva že kar dolgih 8 let in brez uspeha user posted image .
Majhno upanje je pa moj prvi pregled v LJ in upam na nadaljne zdravljenje...

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.6.2007 11:17:01   
Massa26
O a toliko imata že za sabo user posted image user posted image ... potem itak več ali manj vse veš..

Sploh ne vem, kaj naj še napišem. Zdajle sem se spomnila, da nekaterim, ki na klomifen ne reagirajo, O poskusijo sprožiti z Gonalom.. Mogoče bo pri tebi ravno to..

Jaz sem klomifen tudi jemala 9 mesecev, pa nisem zanosila, čeprav je O baje bila, potem pa sem imela tako srečo, da sem zanosila po laparoskopiji..

Če prav razumem, sta sedaj nekako pred postopki IVFja?

A partner ima pa v redu izvide?

Kakorokoli, ne izgubita upanja (približno vem, kako trapasto se to sliši v ta hudih trenutkih user posted image ) in res, SREČNO pri nadaljnjem zdravljenju.

(odgovor članu pikica77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.6.2007 11:28:02   
Massa26
Še nekaj sem se spomnila. Če si mogoče pretežka, baje pri pco ful pomaga, če shujšaš, pa tudi če nisi pretežka, včasih čudeže dela prehrana z živili z nizkim glikemičnim indeksom. Malo sem že pozabila vse to, ampak mislim, da je Montignac. Ker pri pco-ju gre za presnovno motnjo in včasih ovulacija pride sama od sebe že, če spremeniš prehrano. Če še nisi, malo preštudiraj to prehranjevanje, v osnovi pa gre za:

bodi pozorna na nizki GI, na hitro povedano gre za neke reakcije v zvezi s sladkorjem v krvi, ki posredno vpliva tudi na delovanje jajčnikov... seveda obstaja natančna medicinska razlaga, ampak jaz je ne vem iz glave user posted image

čimmanj (nič) sladkorja
                    pripravljene hrane

polnozrnate stvari (testenine, kruh ipd.) namesto belih
ne preveč mleka in mlečnih izdelkov

ločevanje zelenjava plus OH
               zelenjava plus meso

Pa da ne bom preveč poenostavljala in še kaj narobe napisala, tega je na netu itak ogromno.

In to res ni za lase privlečeno. Pri PCO je ful koristna taka prehrana, tudi če ti ni treba shujšat, samo da upoštevaš ta načela...

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.6.2007 11:31:46   
pikica77
ja, na žalost še nič bolj podrobnega ne vem, ker so me podajali do sedaj sem ter tja. Kolikor mi je znano, mi je samo od foruma in od kolegic, ki to vse doživljajo.
Zmojim dragim je do sedaj vse OK, jaz tudi, samo da ni O. Skrbi me, da je kriva tudi moja prevelika tel. teža, ki je pa prisotna že od majhnih nog. no ja...kot pravim bo že, počakati bo trerba na odgovor iz LJ (ki pa mislim, da ne bo prej, kot  pa v jeseni zaradi dopustov), potem pa bomo videli dalje.
Res VELIKO HVALA za odgovore in podporo!!!
Vse, ki se trudite, pa naj vam čimprej uspe!!!

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.6.2007 11:36:51   
pikica77
tudi shujšala sem že. Je  pa dobra ideja poskusit tudi z to metodo, ki jo opisuješ. Se bom vzela v roke in poskusila. Mogoče pa bo pomagalo user posted image
Hvala ti, da si si vzela čas in mi tako lepo napisalauser posted image
Sem pa pozabila dodati, da še ne vem ali bo IVF ali pa insemenacija...bomo videli kaj bo komisija odgovorila

< Sporočilo je popravil pikica77 -- 3.6.2007 11:40:28 >

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.6.2007 11:49:39   
Massa26
Nekaj sem ti napisala še na ZS..

(odgovor članu pikica77)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.6.2007 18:11:49   
florita
Pikica sama ima podobne težave in je res moj G je rekel da ima teža pri PCO velik in da je dobro shujšat če si seveda predebel....jaz sem že 3,5 kg, še 6 jih moram.....

Na svetu ni popolnih ljudi, popolni so samo nameni.

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.6.2007 21:51:11   
soncek.djukelica
pozdravljena,

ko si napisala,da čakaš odgovor od komisije te je tvoj G kar sigurno poslal v IVF postopek! Morda je tudi ICSI, odvisno od rezulatata spermiograma tvojega dragega!
Naj te potolažim in ti povem,da postopek prinese rezultate! Jaz sem se tudi dolga leta trudila da zanosim, pa ni ratalo, sedaj pa po prvem postopku v meni se razvijata dve user posted image user posted image ! Pa sem imela 3 laparoskopije, eno histeskopijio, diagnoza endrometrioza, in krepko čez 30 let!In če je meni ratalo, zakaj ne bi tudi tebi!
Vse o postopku zveš na IVF-ICSI kjer so same krasne punce, ki se med sabo spodbujamo in navijamo ena za drugo!  

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu florita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.6.2007 10:02:52   
pikica77
massa26, res hvala za pomoč!Ja, sonček.djukelica, verjetno me je dal na za IVF naprej, samo sem sklepala, ker je z mojim vse OK, da me bi dal najprej na insemenacijo, bom pa vidla kdaj bo prišel odgovor (po moje ne pred jeseni). Drugače pa pridno hodim zraven kolegice, ko gre na IVF, tako, da približno vem kako poteka.
Bolj negativno mislim na rezultat, ker se toliko drugih deklet tako dolgo mučijo, pa je tudi pri velikokateri zaman. Mi je kar hudo na misel, da nikoli nebi mogla biti mati user posted image
Florita...tudi jaz sem že shujšala, kakšno leto držala težo, potem sem pa žal zopet padla nazaj na staro težo...nič...še bo treba poskusit user posted image

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.6.2007 11:20:28   
florita
Pikica77 z malo volje bo uspelo, jaz sem naredila takole: odpovedala sem se sladkarijam, kruha jem zelo malo....sem šla nja kornflex z mlekom in striktno po 18.00 uri ne jem.....pa so šle 3,5 dol v enem mescu in pol....

Na svetu ni popolnih ljudi, popolni so samo nameni.

(odgovor članu pikica77)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?