Massa26 -> RE: ovulacija (3.6.2007 11:28:02)
|
Še nekaj sem se spomnila. Če si mogoče pretežka, baje pri pco ful pomaga, če shujšaš, pa tudi če nisi pretežka, včasih čudeže dela prehrana z živili z nizkim glikemičnim indeksom. Malo sem že pozabila vse to, ampak mislim, da je Montignac. Ker pri pco-ju gre za presnovno motnjo in včasih ovulacija pride sama od sebe že, če spremeniš prehrano. Če še nisi, malo preštudiraj to prehranjevanje, v osnovi pa gre za: bodi pozorna na nizki GI, na hitro povedano gre za neke reakcije v zvezi s sladkorjem v krvi, ki posredno vpliva tudi na delovanje jajčnikov... seveda obstaja natančna medicinska razlaga, ampak jaz je ne vem iz glave [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] čimmanj (nič) sladkorja pripravljene hrane polnozrnate stvari (testenine, kruh ipd.) namesto belih ne preveč mleka in mlečnih izdelkov ločevanje zelenjava plus OH zelenjava plus meso Pa da ne bom preveč poenostavljala in še kaj narobe napisala, tega je na netu itak ogromno. In to res ni za lase privlečeno. Pri PCO je ful koristna taka prehrana, tudi če ti ni treba shujšat, samo da upoštevaš ta načela...
|
|
|
|