|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrokov srčni utrip
22.2.2008 16:59:11   
tominikapiki
Živjo!
Mene pa neki zanima. Srm v 31. tednu in do zdaj mi ni ginekolog še niti 1x (!) poslušal otrokovega srčka. Imam pa sposojen Angelsounds. Že nee parkarat sme opazila, da otrokov srček ful neenakomerno bije. Včerja, ko se mi je podve dneh spet zdelo, da se nekaj bolj malo premika, sem šla preverit...pa je spet tako čustno utripalo, enkrat ful hitro, ne vem, 200/min, enkrat pa ful počasi ... A mislite, da je to kaj narobe?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrokov srčni utrip
22.2.2008 17:00:18   
tominikapiki
se opravičujem za napake pri pisanju ...ah...hočem hitro napisat ...

(odgovor članu tominikapiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.2.2008 17:30:12   
jonna
Jaz sem podobno vprašanje zastavila Pušenjaku, ko sem bila v 20. tednu. Tudi jaz sem poslušala srček prek Angel Sounda in se je utrip na vsake toliko ful upočasnil in potem za kakšen udarec, dva celo prenehal biti. Je rekel, da je to popolnoma običajno in da kaže samo na nezrelost vitalnih funkcij pri plodu. Da s tem ne bo plod ne sedaj in ne pozneje utrpel nobenih posledic. Sicer pa jaz naštejem ponavadi (ko bije normalno) okoli 150 udarcev.
Preden sem vprašala Pušenjaka, sem poklicala tudi v porodnišnico (ker sem se res prestrašila, da je kaj narobe). Tam so mi čist skulirano rekli, naj se sprostim in uživam v nosečnosti in naj ne prisluškujem utripu, ker se s tem samo nerviram.
Upam, da sem te kaj pomirila, za vsak slučaj pa pri naslednjem pregledu povprašaj ginekologa kako in kaj in zahtevaj, da še on posluša utrip.
Če pa te preveč skrbi, ga pa pokliči - nima smisla, da se obremenjuješ.

Neposredna povezava do sporočila: 3
22.2.2008 17:35:13   
Čakajoča
Pozdravljena!

To ni nič narobe! Otrokov srček dela neenakomerno. Enkrat več, enkrat manj! To mi je rekla G, ko sem ji omenila, da tudi jaz poslušam s to napravo! Izrecno me je opozorila, da se ne smem vstrašit, ker to pri otroku tako je!

Poskusi šteti pol minute ali eno minuto in potem vidiš rezultat! Naj bi bil med 120-160/min.
Glede številk nisem 100%. Jaz nosim fantka in ima utrip med 130-140!

Pa lepo štej!

Neposredna povezava do sporočila: 4
22.2.2008 22:06:48   
Blejka26
boš videla ko boš ša na ctg..mojemu otroku je srček bil res hitro in so bile črte res visole,ko pa sem gledala od druge punce,ki je ležala nasproti mene,je bil pa srček res miren..pol sem pa paniko nagnala da je kaj narobe..seveda ni bilo..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.2.2008 10:17:08   
izgubljena_ovcka
To se je dogajalo tudi meni oziroma mojemu srčku in je baje normalno. Bije s hitrostjo cca 150 udarcev, potem se drastično upočasni, kakšen udarec preskoči, potem pa naenkrat spet "zalaufa" na polno nazaj, bije zelo hitro in se eventuelno spet ustali pri 150-160.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.11.2008 15:07:40   
*Junona*
Tudi jaz poslušam z AS našega user posted image . In sem že nekajkrat opazila to neenakomerno bitje. Sicer ima okoli 150-160 utripov na minuto, ampak me skrbi, ker ko poslušam bije zelo hitro, potem pa se zelo upočasni in spet zalaufa na polno. Torej je to normalno? Ali naj me skrbi?

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.11.2008 16:26:02   
Anonimen
Od kdaj naprej pa se sliši srček preko AS?

(odgovor članu *Junona*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
26.11.2008 16:44:15   
zmajaz
Samo to je pa čudno, da G še nikoli ni poslušal otrokovega srčka. user posted image  Moj ga posluša prav vsakič - tudi če ne dela UZ, ampak samo vaginalni pregled, vedno posluša tudi otročkov srček.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.11.2008 16:55:53   
*Junona*
Meni ga tudi vedno posluša, ampak ravno takrat bije enakomerno.

Torej, prosim vas, tiste, ki ste tudi zaznale to neenakomerno bitje, da mi poveste kaj glede tega.

Hvala.user posted image

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.11.2008 17:26:25   
Hope2
Aritmije in neenakomerno bitje srčka je nekaj povsem normalnega pri plodu. Pravtako tudi pri novorojenčku.
Na CTG-ju je mojemu stalno bil neenakomerno, od 120 do celo 170 celo, odvisno tudi ali je v tistem času bil popadek, ap četudi ni bilo popadkov je utrip bil neenakomeren. Nič ne sekirajuser posted image

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.11.2008 17:45:06   
Anonimen
Hmmm...mojemu so na NS namerili celih 175 utripov. Je možno, da samo zaradi tega, ker sem bila preveč aktivna ta dan?

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
26.11.2008 18:11:39   
Najaa
Normalno je, da je otrokov utrip od 130-180.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.11.2008 22:10:07   
ninica04

tudi jaz sem že večkrat opazila da zelo neenakomerno bije. No še dobro da sem vas prebrala, ker sem se tudi jaz že večkrat sekirala kako in kaj glede tega. Moj g. pa tudi nikoli ne posluša srčka na pregledih, me pa vedno pogleda preko ultrazvoka in tam vidi utripanje srca, kar tudi vedno reče, tako da sem zadovoljna..

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

EU volitve
Miška2006

Se boste udeležili EU volitev?

da (34%)

ne (66%)

Število vseh glasov: 245

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!