otrokov srčni utrip (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

tominikapiki -> otrokov srčni utrip (22.2.2008 16:59:11)

Živjo!
Mene pa neki zanima. Srm v 31. tednu in do zdaj mi ni ginekolog še niti 1x (!) poslušal otrokovega srčka. Imam pa sposojen Angelsounds. Že nee parkarat sme opazila, da otrokov srček ful neenakomerno bije. Včerja, ko se mi je podve dneh spet zdelo, da se nekaj bolj malo premika, sem šla preverit...pa je spet tako čustno utripalo, enkrat ful hitro, ne vem, 200/min, enkrat pa ful počasi ... A mislite, da je to kaj narobe?

tominikapiki -> RE: otrokov srčni utrip (22.2.2008 17:00:18)

se opravičujem za napake pri pisanju ...ah...hočem hitro napisat ...

jonna -> RE: otrokov srčni utrip (22.2.2008 17:30:12)

Jaz sem podobno vprašanje zastavila Pušenjaku, ko sem bila v 20. tednu. Tudi jaz sem poslušala srček prek Angel Sounda in se je utrip na vsake toliko ful upočasnil in potem za kakšen udarec, dva celo prenehal biti. Je rekel, da je to popolnoma običajno in da kaže samo na nezrelost vitalnih funkcij pri plodu. Da s tem ne bo plod ne sedaj in ne pozneje utrpel nobenih posledic. Sicer pa jaz naštejem ponavadi (ko bije normalno) okoli 150 udarcev.
Preden sem vprašala Pušenjaka, sem poklicala tudi v porodnišnico (ker sem se res prestrašila, da je kaj narobe). Tam so mi čist skulirano rekli, naj se sprostim in uživam v nosečnosti in naj ne prisluškujem utripu, ker se s tem samo nerviram.
Upam, da sem te kaj pomirila, za vsak slučaj pa pri naslednjem pregledu povprašaj ginekologa kako in kaj in zahtevaj, da še on posluša utrip.
Če pa te preveč skrbi, ga pa pokliči - nima smisla, da se obremenjuješ.

Čakajoča -> RE: otrokov srčni utrip (22.2.2008 17:35:13)

Pozdravljena!

To ni nič narobe! Otrokov srček dela neenakomerno. Enkrat več, enkrat manj! To mi je rekla G, ko sem ji omenila, da tudi jaz poslušam s to napravo! Izrecno me je opozorila, da se ne smem vstrašit, ker to pri otroku tako je!

Poskusi šteti pol minute ali eno minuto in potem vidiš rezultat! Naj bi bil med 120-160/min.
Glede številk nisem 100%. Jaz nosim fantka in ima utrip med 130-140!

Pa lepo štej!

Blejka26 -> RE: otrokov srčni utrip (22.2.2008 22:06:48)

boš videla ko boš ša na ctg..mojemu otroku je srček bil res hitro in so bile črte res visole,ko pa sem gledala od druge punce,ki je ležala nasproti mene,je bil pa srček res miren..pol sem pa paniko nagnala da je kaj narobe..seveda ni bilo..

izgubljena_ovcka -> RE: otrokov srčni utrip (23.2.2008 10:17:08)

To se je dogajalo tudi meni oziroma mojemu srčku in je baje normalno. Bije s hitrostjo cca 150 udarcev, potem se drastično upočasni, kakšen udarec preskoči, potem pa naenkrat spet "zalaufa" na polno nazaj, bije zelo hitro in se eventuelno spet ustali pri 150-160.

*Junona* -> RE: otrokov srčni utrip (26.11.2008 15:07:40)

Tudi jaz poslušam z AS našega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. In sem že nekajkrat opazila to neenakomerno bitje. Sicer ima okoli 150-160 utripov na minuto, ampak me skrbi, ker ko poslušam bije zelo hitro, potem pa se zelo upočasni in spet zalaufa na polno. Torej je to normalno? Ali naj me skrbi?

Anonimen -> RE: otrokov srčni utrip (26.11.2008 16:26:02)

Od kdaj naprej pa se sliši srček preko AS?

zmajaz -> RE: otrokov srčni utrip (26.11.2008 16:44:15)

Samo to je pa čudno, da G še nikoli ni poslušal otrokovega srčka. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Moj ga posluša prav vsakič - tudi če ne dela UZ, ampak samo vaginalni pregled, vedno posluša tudi otročkov srček.

*Junona* -> RE: otrokov srčni utrip (26.11.2008 16:55:53)

Meni ga tudi vedno posluša, ampak ravno takrat bije enakomerno.

Torej, prosim vas, tiste, ki ste tudi zaznale to neenakomerno bitje, da mi poveste kaj glede tega.

Hvala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hope2 -> RE: otrokov srčni utrip (26.11.2008 17:26:25)

Aritmije in neenakomerno bitje srčka je nekaj povsem normalnega pri plodu. Pravtako tudi pri novorojenčku.
Na CTG-ju je mojemu stalno bil neenakomerno, od 120 do celo 170 celo, odvisno tudi ali je v tistem času bil popadek, ap četudi ni bilo popadkov je utrip bil neenakomeren. Nič ne sekiraj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: otrokov srčni utrip (26.11.2008 17:45:06)

Hmmm...mojemu so na NS namerili celih 175 utripov. Je možno, da samo zaradi tega, ker sem bila preveč aktivna ta dan?

Najaa -> RE: otrokov srčni utrip (26.11.2008 18:11:39)

Normalno je, da je otrokov utrip od 130-180.

ninica04 -> RE: otrokov srčni utrip (26.11.2008 22:10:07)

tudi jaz sem že večkrat opazila da zelo neenakomerno bije. No še dobro da sem vas prebrala, ker sem se tudi jaz že večkrat sekirala kako in kaj glede tega. Moj g. pa tudi nikoli ne posluša srčka na pregledih, me pa vedno pogleda preko ultrazvoka in tam vidi utripanje srca, kar tudi vedno reče, tako da sem zadovoljna..

Stran: [1]