blustar
|
Saj po eni strani tudi mene vleče ven iz LJ - zaradi otrok, predvsem. Ker se zdaj malo ven da dobit kar ugodne hiše, pa res so otroci potem na bolj čistem zraku, pa če imaš hišo, so veliko zunaj in ti jih ni treba ves čas gledat... Ampak jaz sem se razvadla, pa tudi nisem rojena tu. Vse je blizu, pa veliko "izvenšolskih" dejavnosti za otroke. Zdaj živimo blizu Tivolija in ko imaš dojenčka, je to neprecenljivo. Res je vse dosegljivo tudi, če si malo ven iz LJ, samo potem imaš več problemov z logistiko, pa gužva ob konicah. Pa iskanje parkirišč. Gledamo pa za večjim stanovanjem zdaj, ker otroka potrebujeta vse več prostora . In mi pravzaprav nič, kar gledam v ponudbi, ni všeč. In je mogoče lažje, če najprej najdeš eno mikrolokacijo, kjer bi živel in tu potem iščeš. Trnovo je tudi meni všeč, sem pa šele zdaj začela gledat, kaj je na trgu in še ne vem. Pa za njihovo šolo sem tudi slišala dobre kritike. Ne vem pa tudi, kako je z menjavo vrtca zdaj. A se sploh da? Mislim, da ti ni treba potem vozit otroka v drug konec LJ in potem v službo spet drugam. Aja, edina stvar, ki me res moti tu, je promet, ker smo zdaj tik ob Celovški. In verjamem, da je zrak pač mestno umazan. Jaz sicer ne občutim tega, samo znanci, ki živijo izven, pa pridejo v LJ, pravijo, da jim prav smrdi.
|