otrokom prijazne ljubljanske soseske (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

blustar -> otrokom prijazne ljubljanske soseske (13.5.2010 0:30:36)

Kje so kaj v Ljubljani otrokom prijazne soseske? Da imajo dobra otroška igrišča, pa v bližini dober vrtec, šolo. 

livia -> RE: otrokom prijazne ljubljanske soseske (13.5.2010 14:11:56)

Odkar smo se odselili iz Ljubljane na obrobje, si upam trdit, da Ljubljana ni otrokom prijazna.

Vrtci so itak prepolni, igrišča če so, so polomljena ali pa polna kakcev, črepinj, igel in še česa. Pa sem prej živela v Lj 10 let.

Pupa1 -> RE: otrokom prijazne ljubljanske soseske (16.5.2010 11:00:48)

Meni sta všeč Trnovo in Kolezija, sam so stanovanja kar draga tam-  verjetno najdražje soseske v Ljubljani, dražje od Rožne ali pa Murgel. Imaš pa dober vrtec, veliko ograjeno in čisto igrišče pred šolo Trnovo, igrišče pred športnim društvom APrtizan, pa med Trnovskimi bloki tudi igrala... Ma jaz bi takoj živela v Trnovem. PA še dosti se dogaja tam, recimo poleti je Emoska promenada, pa pri KUP PRešeren je tudi vedno kaj za otroke(otroške poletne delavnice). PA do centra imaš blizu, 10 - 15 minut hoje, hkrati pa fuul blizu ljubljansko obvoznico.

Gina -> RE: otrokom prijazne ljubljanske soseske (16.5.2010 11:13:58)

IZVIRNO SPOROČILO: livia

Odkar smo se odselili iz Ljubljane na obrobje, si upam trdit, da Ljubljana ni otrokom prijazna.

POdpis. Ga ni denarja, ki bi me spravil nazaj v Ljubljano. Kar se pa mest tiče, če ti recimo vas ni všeč, pa se mi zdi eno res fajn urejenih mest, prijaznih do ljudi ravno Logatec - če bi šla zaradi sile razmer še kdaj živet v mesto, bi šla tja.

Kerensa* -> RE: otrokom prijazne ljubljanske soseske (16.5.2010 12:53:47)

IZVIRNO SPOROČILO: blustar
Kje so kaj v Ljubljani otrokom prijazne soseske? Da imajo dobra otroška igrišča, pa v bližini dober vrtec, šolo. 

Jaz sem zadovoljna z Novimi Jaršami, kjer živimo. Otroška igrišča in/ali mini-parki so ob vsakem bloku, igrala sicer niso nova, so pa cela in funkcionalna, klopce za starše so, senca tudi pod drevesi, košev za smeti (tudi za pasje kakce) je dovolj. Tudi oba otroka imam v vrtcu in šoli tukaj in hujših pripomb nimam. Poleg tega pa imamo dobesedno na dosegu roke tudi vse ostalo, kar družina potrebuje za funkcioniranje (zdravstveni dom, lekarna, BTC, avtobusna postaja, avtocesta oz. obvoznica, cerkev, kino in še in še).

Pupa1 -> RE: otrokom prijazne ljubljanske soseske (16.5.2010 16:13:10)

Kaj smo si različni ljudje. Jaz pa nikoli ne bi šla živet ven iz Ljubljane. Meni se tudi ne zdi, da bi bili vrtci polni črepinj, kakcev... V našem vrtcu tega nisem opazila...Za šole pa res ne vem.
Prej sem živela izven Lj 20 let (ampak v mestu, ki je 20 km stran od LJ), zdaj pa že 10 let v LJ-center in mi je zakon!!! JE pa res, da meni ogroomno pomeni to, da se mi ni treba voziti vsak dan v službo - grem peš ali s kolesom. Ma ne zamenjam tega luksuza. Pa vsega boga se otrokom tukaj dogaja: otroške delavnice, prireditve, ZOO, otroški sejmi pa bazarji, festivali, karnevali,...  Ma ni da ni.

Dashenka -> RE: otrokom prijazne ljubljanske soseske (16.5.2010 18:08:10)

Uff, Ljubljana ima en kup lepih in mirnih delov.
Rožna dolina, Grbina, Mostec, pa del Prul in Trnovega, Murgle, mogoče celo Kodeljevo pa še kaj bi se našlo.

Ga ni denarja, da nas spravi ven iz Ljubljane, če na periferijo se za nič ne svetu ne preselim.

Kerensa* -> RE: otrokom prijazne ljubljanske soseske (17.5.2010 8:47:46)

Tudi jaz sem city-woman in se me (v SLO) iz LJ ne spravi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Pupa1 -> RE: otrokom prijazne ljubljanske soseske (17.5.2010 9:32:02)

Ljubljana je ravno prav veliko mesto, še ne spada podpojem "velemesto", zato je super.
Sobotni vrvež na tržnici, nedeljski bolšji sejem, otroške prireditve na Šuštarskem mostu pa poleti na pločniku pri Prešercu - tudi tam imajo skoz ene animacije za otroke, ma skoz se kaj dogaja... Moji 2 pupi sta tko veseli, če gremo v mesto, tok zanimivega imata za videti ... Škoda sam, ker vikendov endvatri zmanjka, in gremo premalokrat do centra, saj hodimo pogosto na morje pa v hribe čez vikende...
Soseska je pa "najboljša" meni Trnovo in Prule. Imam že ogledano hišo na Mirju. Zdaj pridno šparam in čakam na padec cen nepremičninam. Upanje umre zadnje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mate0ja -> RE: otrokom prijazne ljubljanske soseske (17.5.2010 9:51:57)

Ima vas svoje prednosti, ampak Ljubljana jih ima zame več. Toliko se dogaja, da lahko izbiramo kaj bomo počeli. Nekatera otroška igrišča so res dotrajana in precej nevarna, tudi umazana, nekatera pa so enkratna. Midve s tamalo se velikokrat popoldne zapeljeva do Tivolija, zdej morava sprobat pa še novo igrišče v Župančičevi jami. Zgleda super. Bomo vidli kok bo tamala navdušena nad njim. Mi imamo petnajst minut peš do mesta in sedaj, ko je jedro zaprto za promet se zelo dobro tam počutimo, saj lahko otroka spustiš, da sam teka. Ne bi menjala, ker sm otroštvo preživela v vasi bogu za senco, kjer si mogu po vsako šivanko vsaj dvajset kilometrov daleč, nič se ni dogajalo, nobenih možnosti za interesne dejavnost ni bilo. Nisem mogla izbirat ampak sem mogla izbrat tisto kar je blo na voljo.

Pupa1 -> RE: otrokom prijazne ljubljanske soseske (17.5.2010 10:04:07)

Ja, saj točno tko je, kot pravi MAteja. Ogromno različnih interesnih dejanvosti, dogodkov. za otroke in malo večje otroke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]... Konec maja je spet en festival, evo (mislim,da se mu reče Znanstival). Meni vse to recimo tudi pripomore k temu, da lahko rečem, da je LJ "otroku prijazno mesto". Saj ne, da se drugod ne dogaja tolk, sam res je tega ful manj, no. No, pa saj logično, LJ je le glavno mesto. Škoda samo, ker so nepremičnine tok drage, da si jih mlade družine težko privošijo. PA škoda, ker Lj nima cenovno ugodne parkirne hiše... Tukaj kritika na župana in drž. oblast. So sigurno kakšni vzvodi, da bi cene stavbnim zemljiščam padle, da o komunalnih prispevkih za Lj sploh ne govorim ah,...

blustar -> RE: otrokom prijazne ljubljanske soseske (19.5.2010 0:25:56)

Saj po eni strani tudi mene vleče ven iz LJ - zaradi otrok, predvsem. Ker se zdaj malo ven da dobit kar ugodne hiše, pa res so otroci potem na bolj čistem zraku, pa če imaš hišo, so veliko zunaj in ti jih ni treba ves čas gledat... Ampak jaz sem se razvadla, pa tudi nisem rojena tu. Vse je blizu, pa veliko "izvenšolskih" dejavnosti za otroke. Zdaj živimo blizu Tivolija in ko imaš dojenčka, je to neprecenljivo. Res je vse dosegljivo tudi, če si malo ven iz LJ, samo potem imaš več problemov z logistiko, pa gužva ob konicah. Pa iskanje parkirišč.

Gledamo pa za večjim stanovanjem zdaj, ker otroka potrebujeta vse več prostora[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. In mi pravzaprav nič, kar gledam v ponudbi, ni všeč. In je mogoče lažje, če najprej najdeš eno mikrolokacijo, kjer bi živel in tu potem iščeš. Trnovo je tudi meni všeč, sem pa šele zdaj začela gledat, kaj je na trgu in še ne vem. Pa za njihovo šolo sem tudi slišala dobre kritike.

Ne vem pa tudi, kako je z menjavo vrtca zdaj. A se sploh da? Mislim, da ti ni treba potem vozit otroka v drug konec LJ in potem v službo spet drugam.

Aja, edina stvar, ki me res moti tu, je promet, ker smo zdaj tik ob Celovški. In verjamem, da je zrak pač mestno umazan. Jaz sicer ne občutim tega, samo znanci, ki živijo izven, pa pridejo v LJ, pravijo, da jim prav smrdi.

lala. -> RE: otrokom prijazne ljubljanske soseske (19.5.2010 0:51:47)

"Čisti zrak" se najde tudi v Ljubljani, sam mal izven centra je treba it. Tam od Šentvida dalje, Vižmarje, Brod, potem pri Dravljah Kamna Gorica, Brdo, pa še in še... Si lahko tudi nekako na "podeželju", gozdički, reke... Vseeno pa imaš vse na dosegu roke, ni se treba usest v avto da nekam prideš. Imaš tudi buse vsepovsod zastonj za otroka, to so bolj udobni busi kot tisti medkrajevni. Zame ima Ljubljana več prednosti.

Je pa res, da se Ljubljana širi k drugim občinam, npr. mesti avtobus so že potegnili v ene par drugih občin, pa infrastruktura se izboljšuje, tko da nekje praktično ni razlike med npr. Sostrom in Brezovico. Če te vleče ven, pojdi v kak kraj zelo blizu mesta, a vseeno na varni distanci :)

Stran: [1]