|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrok in tašča
7.7.2006 12:36:17   
Anonimen
pozdravlje!!!
moj otrok je star 5 mesecev in odkar sva prišla iz bolnišnice me moja tašča nadzira.najprej se je pričelo pri kolikah. otrok je jokal-ona kaj delate z otrokom dajte mu čaja. ko joka mi ga zmeraj poskuša vzeti iz rok-kakor, da ga jaz nebi znala potolažit. vsiljuje mi njene izkušnje in stvari, ki jih je ona imela z svojimi otroci. nap:ja mi smo pričeli z kašicam pri treh mesecih, pelji jo ven.... vse bi morala delat  tako kot mi ona govori.na vsezgodaj hodi gledat v spalnico ali bediva in kaj delava. če   bediva- ja zakaj pa se nista prišla   pokazati....kot da bi ga morala videti komaj otrok otpre oči , vedeti za vsk moj korak. popolni nadzor.
poskušam ji dopovedati, da je  otrok moj in da sem jaz mama. dopovedujem ji na lep način in ne gre in ne gre.
ali ima katera podoben problem in kako ga rešujete!!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 12:46:12   
ona
Tale tvoj problem boš rešila edino z odhodom od tašče na svoje,ker drugače se bo vse še stopnjevalo in en dan ti bo počil film!
So res neprijetni taki dnevi,ko si stalno pod kontrolo,tako je moja mama živela in trpela in še zdaj,ko je tašča že 10 let pokojna se spomni kako ji je bilo hudo in da ji e žal,da ni šla stran od nje z možem seveda1

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 12:47:34   
KIRA
jaz se tašče enostavno izogibam. ženska nima vse papire. sem o tem že večkrat pisala tule. ne bom šla zdaj v detajle. v glavnem: letos smo se preslili in smo končno na svojem, da imamo mir. drgač bi se mi enkrat utrgalo in bi jo klofnila okrog ušes - ker drugo ne pomaga. nardi točno to, kar ji poveš da naj ne dela. kokr da bi govoril s steno.user posted image    !!!! baba butasta. hvala bogu je tud mož to skapiral, da si ne zmišljujem. ne ve, kaj rečt na to, pa pravi da so kriva "leta". ha!
ti pa tvoji kar povej kar ji gre, če ne ti, pa naj ji pove mož. on in otrok sta tvoja družina in tašča se nima tu kaj mešat. ona je že imala priliko "gor spravit" svoje otroke, sedaj si pa ti na vrsti, pa naj ti neha glavo solit.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 12:47:46   
soncece24
JA hudo no... kolkor sem razumela živite skupaj. Menda so vse iste, če z vnuki živijo pod isto streho. Če le imaš možnost  poskrbi za to, da bo morala čevlje obut, če hoče k tebi prit, če pa ni možnosti, pa se zaklepaj v spalnico.

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 12:49:28   
Anonimen
Če ne razume na lep način, bo pa mogoče na malo manj lep. Udari po mizi in spusti iz sebe vse tisto, kar te tišči. Meni bi se odrolalo v takem primeru. Ko človek postane dovolj  besen, dobi moč, ki se je drugi bojijo, tudi tašče. Preverjeno.

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 12:50:52   
Anonimen
So res neprijetni taki dnevi,ko si stalno pod kontrolo,tako je moja mama živela in trpela in še zdaj,ko je tašča že 10 let pokojna se spomni kako ji je bilo hudo in da ji e žal,da ni šla stran od nje z možem seveda


Ja, pri nas je podobno.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 7.7.2006 12:51:38 >

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
7.7.2006 12:54:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 12:54:39   
morskadeklica
Bejžte na svoje, čimprej.

_____________________________

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 13:04:56   
tulip
Zadeve morata definitivno postaviti na mesto! Ja kaj se bojiš, da se ji boš zamerila? Pa kaj, bolje prva zamera kot zadnja, pravim jaz, jasno ji postavi meje, do katerih sme in vztrajaj pri tem! Kaj pa mož pravi na to, a se njemu zdi vse normalno? On bi moral s svojo materjo rešit stvari!To vdiranje v spalnico pa se mi zdi čisto mimo, ne vem kako ti razmišljaš, a jaz bi ji že zdavnaj povedala da tja nima kaj hodit!!!

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 13:05:07   
Anonimen
Joj pejte na svoje. Če se le da.

Jaz sicer še nimam otrok sem pa živela pri "tašči" tri leta.
Pa me je blo glih tega strah. Kaj bi bilo šele ko bi bili otroc na svetu.

Sem raje prej ušla.

No midva sva sedaj na svojem, tašča je bila v treh mesecih dvakrat na obisku. Je mir. Vse je tako k jst in moj hočva. Se ne rabva nobenmu prilagajat razn en drugmu.

Če se le da pejte stran.

Če pa ne morte se pa postavi zase in za svojo družino. Če ne gre na lep način pač.....

Sicer bi pa mogu take stvari tvoj dragi uštimat k se nekak verjetno lažje mamici zoperstavi kot pa ti tašči.


(odgovor članu morskadeklica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 13:26:03   
1304
Kot je videti, je takšnih in podobnih težav veliko. Vsekakor ima Tulip prav. Tudi mi imamo podobne težave in v zelo kritičnih trenutkih je glavni akter naše družinice mož. Sicer sliši s strani staršev, da je copata, a se za to ne meni, ker ve, da ni tako. Po nevihtah imamo mir za nekaj dni. Najbolj žalostno pa je, da v takšnih dnevih še vnuka na pogledata (star je 6 mesecev). To zeloooo boli. Da ne rečem, da mi že sedaj tašča  obljublja, da ko bo malček dovolj star ga bo že na svojo stran dobila. Uh, včasih se vprašam s čim si človek to zasluži???
Jaz se tašče raje izogibam. Grem od doma pa imam mir. Upam, da nam bo kmalu uspelo začeti drugje na novo, ker si želimo malo miru in sproščenosti.

V najtežjih trenutkih pogledam sina in moža ter si rečem, a nisem srečko, ko imam svoja ljubljenčka.




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 13:30:55   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: 1304


V najtežjih trenutkih pogledam sina in moža ter si rečem, a nisem srečko, ko imam svoja ljubljenčka.







to je pa zelo lep stavek. tako se gleda naprej!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image moji dve princeski sta tudi zame gonilna sila. brez njiju ne morem več. če sta pa taka dva mala zlata poredna cukrčka. user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil KIRA -- 7.7.2006 13:31:30 >

(odgovor članu 1304)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 13:33:41   
Anonimen
 moj dragi se je že 1000 skregal in ji je postajo meje držalo je glih 1 dan nato pa isto, češ da se boji za otroka in da si ne more kaj. dala sem ji vedet da je otrok moj in da se tut jaz neizmerno bojim za njega pa ne zaleže. poskusila sem že nekoliko grobo pa ne gre in negre dokler je nebom dobesedno nagnala. vprašala sem jo že celo če se ji zdi da se jaz ne bojim za njega -potem pa cela razumajoča vem da se bojiš za njega a se zato jaz ne smem bati za našega cukrčka . nebi rekla če bi bil to njen prvi vnuk ima že dva.
največji problem pa je ko se dela vsa sladka. sedaj, ko je on doma je mir ko pa njega ni pa je zopet vse postarem.
radi bi se odselili  ampak je v naši občini stanovanjski problem in šedenarja nimamo trenutno na pretek, da bi si ga lahko kupili, saj sva veliko financirala v to hišo, ki naj bi nama ostala.
prej smo se zelo razumeli in me je pustila na miru.bila je sonce postalauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 13:43:23   
Mateja82
Moja tašča je  čist super, verjetno zato,ker nismi in ne  živimo skupaj. Tako da je najboljše da greste čim prej  in čim dlje stran.
Te pa čist razumem imamo podobne težave z mojo mamo,samo da ni tako hudo kot pri tebi.

(odgovor članu 1304)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 14:43:14   
Anonimen
Joj jaz imam iste težave, vendar trenutno še ne moreme na svoje, ker finančno ne zmorema. Drugaše pa je pri meni popolnoma isto. Zjutraj prileti  v sobo, pa pravi zakaj ji ne dam tega , pa tega, pa še bi se našlo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 15:01:17   
Metuljček Cekinček
Tako kot vsi ostali ti tudi jaz svetujem, da greste čimprej na svoje. Sicer ti pa hkrati čestitam na tvoji potrpežljivosti, ker so meni šle kocine pokonci, ko sem brala tvoj post in vem, da se jaz ne bi mogla zadržati v taki situaciji, da ne bi odprla ust in je poslala nekam.

Živimo precej daleč od tašče (2 uri vožnje) in se vidimo tam nekje na 3 tedne, kar je več kot dovolj user posted image . Smo pa nekaj tednov nazaj ostali tam 2 dni in mi je drugi dan počil film, ko je moj user posted image  tečnaril med hranjenjem, ker polna žlica ni dovolj hitro prihajala do njegovih ust, jaz sem ga pa želela naučiti, da tako hitro pač ne gre. In je začel tečnariti in tuliti, jaz sem ga pa želela pustiti naj se natuli, potem, ko bo mir, pa bomo nadaljevali. Tašča je skoz nabijala, da ga je treba vzeti iz stolčka in potolažiti, ker osemmesečnik še ne razume, kaj mu želim dopovedati, potem se je pa kar vstala in ga začela ven iz stolčka jemat. Sem mislila, da jo bom udarila, ampak sem samo povišala glas in ji rekla TO PA NE! SEM REKLA, DA GA MED HRANJENJEM NE BOMO IZ STOLČKA JEMALI! In ga je takoj nazaj v stolček posedla, kakšno uro je bila napetost v zraku, od takrat naprej pa je slišati veliko manj nasvetov z njene strani. HVALABOGU!

No, upam, da boste čimprej na svojem. Če ne, pa bo tudi tebi enkrat počil film in potem se bodo stvari najverjetneje uredile.

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 15:09:18   
BLAŽIKA
Jaz nikoli nisem živela pri taščiuser posted image user posted image user posted image in nikoli nebom. Sma z mojim na svojem od vsega začetka in tudi nisma imela mira. Klici in obiski nenapovedani in ob bilo kateri uri.
Sedaj imama otroka in stike z taščo sma dobesedno morala prekiniti ker je bilo iz dneva v dan neznosno. Sedaj imamo lep družinski mir, tudi midva se več ne kregava kar pa je prej bilo zelo pogosto(je hotela naju narazen spravit) ker je partner stopil na mojo stran in ji za vselej povedal svoje.
Upam da bo tako tudi ostalo.user posted image


_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 15:10:27   
BLAŽIKA
Aja sma pa jo prosila samo enkrat za varstvo za pol ure pa ni bilo časa čeprav so doma trije in jim ni bilo treba nikamor.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 15:18:55   
sonchica
hey curke.... jaz mam kar isti problem... sicer ne živim z taščo ampak prihaja pogosto na obisk in je hudo .... tečnoba od tečnobe... in sicer ... moj malček je star 1 mesec pa pol in je na začetku mel hude krče in se je neprestano jokal  kar je normalno... in mi je težila da to ni več normalno... potem stalno govori to mo obleči tak ga uči mleko je premrzlo , dajaj mu čaj... in še plus tega si včaseh da nadomestno dudico v usta in nato da mojemo malčko... jaz popizdim čist sem na koncu z živci pa smo ji že vsi rekli naj tega ne počne pa kod da govorimo v prazno.... skratka nemogoče je zdržati znjo ... sedaj se nismo vidli že 1 teden in je čist vse super... pa še + toga mi govori kdaj naj malega vozim v auto,kdaj naj grem vun z vozičkom in tako dalje... včasih bi jo najrajši spokala user posted image ne res je hudo user posted image user posted image user posted image tašča mi daje negativno energijo....  user posted image

_____________________________



(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 17:19:44   
eya
Najbolje bi se bilo odselit...pravijo, da moraš imeti sorodnike tako daleč stran, da ne morejo prit v copatih do tebe user posted image
Poskušaj se skulirat in se ne več menit za njene pripombe. Vsakič, ko ti da kak "nasvet", vdihni in ji lepo povej, da user posted image  ni prevroče, da ni žejen,... Lahko še dokončaš z "vsaka mamica najbolje ve, kaj je dobro za njenega user posted image " ali nekaj v tem stilu. Probaj čimmanj popizdevat, včasih to pali...
Pa ključavnico dajta na vrata, halo, malo zasebnosti pa lahko imate...če ne pa začni hodit naga po spalnici, mogoče jo bo pa to odvrnilo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonchica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 19:13:28   
Anonimen
Joj, kako zelo dobro vem kako ti je. Svetujem ti lahko le to, da se odselite ali da se navadiš ter več ne poslušaš ( jaz sem morala izbrati drugo varianto ). Grozno je, ko ti nekdo govori in daje vedet, da ne znaš poskrbt za svojega otroka ter da si nesposobna. Jaz nisem znala dojit, ga potolažit,ga oblačit, nosit, potem nisem znala previjat, ga kopat, mu kuhat, likat, prat. V glanem nič.Hodla je gledat kaj je, ko se je jokal kot da mu kaj delam, za krče sem seveda bila kriva jaz, ko je prišla ga je najprej celega pregledala ter opazila vsako prskico. GROZA ! To je privedlo tako daleč, da sem zapadla v rahlo depresijo ter da sem imela in še vedno imam občutek, da nisem dobra mama. Srečo sem imela, da mi je mož stal ob strani ter se je on skregal z njo. Malo je pomagalo, besedno se je nehalo, a občutek in med stavki še vedno dobim servirano, da sem nesposobna. Kakor hitro pa jo spustim preblizu in z njo poskušam vzpostavit normalni odnos, je pa zopet isto, zopet se vmešava.  Tudi odnos med mano in možem je začel trpet, saj za njega pa misli, da je briljanten in oh in sploh ter me je to že bolj bolelo, to dajanje v nič.
Sedaj sem razvila taktiko, da vsakič, ko pride grem iz sob ter poskrbim, da nič ne slišim.
Kaj ti svetujem ? Ignoriraj, če ne bo pomagalo, pa čimprej pobegnite od nje daleeeeeeeeeeeeeč vstran.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 19:40:24   
Jacqueline
V kolikor vama finance ne dopuščajo, da se odselite, ti dajem samo en nasvet, daj otroka ko bo dovolj velik v jasli in ga ne puščaj pri njej v varstvu. V mojem primeru je bila moja babica bolj ali manj kot moja mama do petega leta starosti ker sta oba starša veliko časa delala živimo pa v isti hiši, takrat smo še v istem nadstropju. To se še sedaj pozna na mojem odnosu z mamo, saj sem do petega letega bila dosti bolj navezana na babico, saj sma bile veliko časa skupaj, čemur so pa sledili nenehni prepiri o vmeševanju, vzgoji,.... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 20:12:25   
sonchica
hvala vam za nasvete user posted image saj ne živimo znjo... ko pride k nam ker ma 10 min do nas... se obnaša kod da je otrok njen in kod da je doma user posted image saj ignoriram sam pol se drugim in partnerju toži kakšna sem in da sem živčna ...user posted image

_____________________________



(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 21:27:33   
NRMM
Mi s taščo ne živimo skupaj, sej hvala bogu. Mi je pa tudi 1x pametovala  o otroku, za moje pojme je šla malo predaleč in mi je film počil in sedaj imamo že cele 3 mesece mir pred njooo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  , je nisem ne videla in ne slišala in upam, da tako tudi ostane.

Če boš hotela mir, boste morali na svoje.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu sonchica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: otrok in tašča
7.7.2006 21:49:55   
urbancek
Precej je odvisno od tega ali imate skupno gospodinjstvo ali ločeno. Če imate skupno, potem boš morala udariti po mizi, še prej pa se pogovori z možem, da ne bo potem on po tebi udaril in ne bo v hiši še večji user posted image . Prepričaj se, da je na tvoji strani, ker če ni potem boš še vedno morala urejati stvari po mirni in diplomatski poti.
Če pa ste v svojem gospodinjstvu, pa ji lepo povej, da naj se ona briga za svoje, ti pa se boš za svoje.
Mi živimo s taščo v isti hiši - ločeno gospodinjstvo, najmlajši bo star 9 mes. pa ga še ni pestovala, ker ji ga preprosto na dam. Dol ga ne nosim, gor je pa ni, če pa že pride, pa poskrbim, da ga grem previjat, hranit ali pa ga kar na jošk priklopim. Ta večjega pa tudi nekako zamotim. K sreči je to potrebno zelo malokrat, ker sem ji brez besed jasno dala vedeti (večkrat), da ni ravno zaželena, ker jo imam pol kufer še od prej. Če je ni bilo takrat, ko sem mislila, da potrebujem njeno pomoč (bila z večjim noseča), je tudi potem nisem rabila. Pomagali sta mi hčeri, prav tako pri najmlajšem, tako, da nima pravice niti ust odpreti kako in kaj glede otrok.

Čim prej naredi red, ker se ti bo res odprla glava in bodo letele besede, za katere bo kasneje vsem žal.

Lp

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Folna kislina
xtinchy

Ali jemljete pred in do 3. meseca nosečnosti folno kislino?

da (52%)

samo pred nosečnostjo (1%)

samo v času nosečnosti (29%)

ne, vendar pazim, da jo vnesem dovolj s hrano (5%)

ne (13%)


Število vseh glasov: 297

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!