|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   onesnaženost zraka in nosečnost
17.7.2009 10:33:42   
mala kuharica
Ali morda katera od vas ve, na kakšen način lahko onesnaženost vpliva na potek nosečnosti.
Najlepša hvala vsem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: onesnaženost zraka in nosečnost
17.7.2009 11:40:31   
Dashenka
Vplivi so lahko zelo različni - odvisno od tega, s čim je zrak onesnažen.

< Sporočilo je popravil Dashenka -- 17.7.2009 11:43:41 >

(odgovor članu mala kuharica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.7.2009 13:14:35   
mala kuharica
Recimo od kemične tovarne, cementarne, ... Saj veste, Zasavje.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.7.2009 17:50:19   
benika
Sej ne živiš v Čerobilu. Mal manj se obremenjuj s takimi zadevami. Otroku škoduje stres ne pa zrak.

Neposredna povezava do sporočila: 4
18.7.2009 12:24:27   
mala kuharica
Ah, saj veste. Človek pač razmišlja vse sorte zadev.

Nisem hotela izpasti panična ali pod stresom.

No, Benika, ti verjetno ne živiš v Zasavju. 

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.7.2009 13:40:52   
benika
Ne, ne živim v Zasavju, živim pa med dvema velikima tovarnama. Tako da vem, kaj je onesnažen zrak.

Neposredna povezava do sporočila: 6
18.7.2009 14:38:18   
Paštetka
Najboljše, da se v času nosečnosti odseliš kam drugam.

Samo veš kaj, potem ko seboš z dojenčkom preselila, pa spet ne bo dobro.

Jaz ti svetujem, da se kar takoj odseliš, ker ni druge rešitve. Res ne. Če že zdaj o onesnaženem zraku razmišljaš in vplivih na plod, kaj še bo sledilo v naslednjih mesecih.

Ženske drage, a se samo meni zdi, ali je res, da je vsaka druga v iBER panična. Potem pa, če človek kaj reče, da ne paničarit, pa mora še jezikovo župo poslušati od....  . user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.7.2009 14:40:50   
julieb
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Najboljše, da se v času nosečnosti odseliš kam drugam.

Samo veš kaj, potem ko seboš z dojenčkom preselila, pa spet ne bo dobro.

Jaz ti svetujem, da se kar takoj odseliš, ker ni druge rešitve. Res ne. Če že zdaj o onesnaženem zraku razmišljaš in vplivih na plod, kaj še bo sledilo v naslednjih mesecih.

Ženske drage, a se samo meni zdi, ali je res, da je vsaka druga v iBER panična. Potem pa, če človek kaj reče, da ne paničarit, pa mora še jezikovo župo poslušati od....  . user posted image

Se popolnoma strinjam!

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.7.2009 19:56:40   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

ne, men se tudi zdi, da nekatere preveč komplicirajouser posted image user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.7.2009 20:36:38   
zarjica
dajte no, ženske, mala kuharica se je pač potožila tu na forumu...jaz jo popolnoma razumem. Ni res, kot je ena predhodnica rekla, da slab zrak ne škodi. Saj zaskrbljene male kuharice res zdaj ne bomo strašili, kako vse lahko škodi njenemu plodu, ampak malo razumevanja pa že premoremo, ane? Draga mala kuharica, četudi se kam odseliš (kar dvomim in je le neprimerna pripomba), te tam na novem kraju čaka spet kaka druga nevšečnost. Ja, naša generacija plačuje grozen davek, ki so nam ga zakuhali naši predhodniki. Glede onesnaženega zraka ti le svetujem, da se izogibaš sprehodom in aktivnostim na zraku v delu dneva, ko je ovesnaženost največja - pozanimaj se o tem. Jaz živim ob zelo prometni cesti in sem se izogibala sprehodom v času največjega prometa (zjutraj in popoldan). Kaj pretirano več žal ne moreš storiti. Pa seveda razmišljaj pozitivno! Želim ti lepo nosečnost in zdravega user posted image !

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.7.2009 11:15:02   
mala kuharica
Zarjica, najlepša ti hvala za odgovor. Ja, rabila sem bolj tolažbo. Me veseli, da je vsaj ena razumevajoča oseba še na tem forumu. Ker navsezadnje so tukaj vprašanja kot so :" Sem v 8. tednu in sem danes zjutraj na spodnjicah opazila en roza madež. Ker me skrbi, bi bila zelo vesela, če bi katera vedela, kaj bi to bilo". Le zakaj bi bilo to vprašanje kaj manj "čudno" od tega mojega? Pa meni osebno ni čudno, je pač vprašanje zaskrbljene nosečnice. In zakaj bi moje vprašanje kaj bolj nakazovalo na to, da sem ena panična nosečnica, ki jo skrbi kakšen zrak diha. By the way, to bi moralo skrbeti vsakega od nas!

Odseliti se na žalost ne morem, vsaj danes ne. Morda pa lahko vplivam na to, da se v tem stanju izognem tovrstnemu okolju, kadar se to da. Zelo podobno kot, kadar se v nosečnosti izogibamo surovemu mesu, ribam in plesnivim sirom,...

(odgovor članu zarjica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.7.2009 12:32:45   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: mala kuharica

Zarjica, najlepša ti hvala za odgovor. Ja, rabila sem bolj tolažbo. Me veseli, da je vsaj ena razumevajoča oseba še na tem forumu. Ker navsezadnje so tukaj vprašanja kot so :" Sem v 8. tednu in sem danes zjutraj na spodnjicah opazila en roza madež. Ker me skrbi, bi bila zelo vesela, če bi katera vedela, kaj bi to bilo". Le zakaj bi bilo to vprašanje kaj manj "čudno" od tega mojega? Pa meni osebno ni čudno, je pač vprašanje zaskrbljene nosečnice. In zakaj bi moje vprašanje kaj bolj nakazovalo na to, da sem ena panična nosečnica, ki jo skrbi kakšen zrak diha. By the way, to bi moralo skrbeti vsakega od nas!

Odseliti se na žalost ne morem, vsaj danes ne. Morda pa lahko vplivam na to, da se v tem stanju izognem tovrstnemu okolju, kadar se to da. Zelo podobno kot, kadar se v nosečnosti izogibamo surovemu mesu, ribam in plesnivim sirom,...

Nekaj se je izognit za par mesecev surovi hrani in nekaj se izognit slabemu zraku. Imaš milijon vrst hrane, ki jo lahko uživaš oz zamenjaš za tatarc ali tiramisu, zraka pa nimaš, da bi si ga izbirala. V tem živiš in v tem boš živela, v tem bo živel tvoj otrok, razen da se zdaj takoj odseliš za vedno nekam v hribe. Dejansko ne vem kake odgovore si pričakovala. Pri uni z rdečim izcedkom svetujejo obisk G, ki ji lahko pomaga. Tebi žal ne more nič pomagat, razen selitev. A si želela slišat kake hude posledice boš imela ti in tvoj otrok, ali da vama zrak čisto nič ne bo škodil? Kdo bi vedel na to odgovorituser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
20.7.2009 13:00:53   
mala kuharica
Veste kaj sem pričakovala? Predvsem nekaj tolažbe, morda katero, ki se sprašuje podobno kot jaz, tudi kakšen konkreten odgovor (toda verjetno tega nobeden točno ne ve) in vsaj nekaj tolerance. Definitivno nisem pričakovala tega, da boste rekle: "Ja, pa se odseli, kaj si panična,..." Nisem spraševala po rešitvi mojega problema kar zadeva kraja bivanja, spraševala sem, če morda katera ve, kakšne so lahko posledice, ne vem, kakšno izkušnjo od katere tukaj,...Primer s tistim vprašanjem z roza izcedkom sem dala zato, da vam pokažem, da moje vprašanje ni nič kaj bolj banalno od navedenega.

Ljudje smo si različni, ne vem, nisem pričakovala, da boste planile po meni, da naj se odselim in da tuhtam bedarije ter kaj bo šele potem, ko se otrok rodi ter da sem iber panična. Ne, nisem panična, postavila sem pač vprašanje, na katerega žal nisem našla/dobila odgovora.

Moje mnenje je, da je onesnaženje okolja problematika, ki ne zadeva samo nosečnic, ampak vse. Mogoče bi pa moralo biti več ljudi "paničnih" tako kot jaz. No, vsaj tisti ta "pravi" ljudje, ki imajo lahko vpliv na te velike tovarne. Toda, verjetno to niste ve, kajne?:)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?