onesnaženost zraka in nosečnost (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

mala kuharica -> onesnaženost zraka in nosečnost (17.7.2009 10:33:42)

Ali morda katera od vas ve, na kakšen način lahko onesnaženost vpliva na potek nosečnosti.
Najlepša hvala vsem.

Dashenka -> RE: onesnaženost zraka in nosečnost (17.7.2009 11:40:31)

Vplivi so lahko zelo različni - odvisno od tega, s čim je zrak onesnažen.

mala kuharica -> RE: onesnaženost zraka in nosečnost (17.7.2009 13:14:35)

Recimo od kemične tovarne, cementarne, ... Saj veste, Zasavje.

benika -> RE: onesnaženost zraka in nosečnost (17.7.2009 17:50:19)

Sej ne živiš v Čerobilu. Mal manj se obremenjuj s takimi zadevami. Otroku škoduje stres ne pa zrak.

mala kuharica -> RE: onesnaženost zraka in nosečnost (18.7.2009 12:24:27)

Ah, saj veste. Človek pač razmišlja vse sorte zadev.

Nisem hotela izpasti panična ali pod stresom.

No, Benika, ti verjetno ne živiš v Zasavju. 

benika -> RE: onesnaženost zraka in nosečnost (18.7.2009 13:40:52)

Ne, ne živim v Zasavju, živim pa med dvema velikima tovarnama. Tako da vem, kaj je onesnažen zrak.

Paštetka -> RE: onesnaženost zraka in nosečnost (18.7.2009 14:38:18)

Najboljše, da se v času nosečnosti odseliš kam drugam.

Samo veš kaj, potem ko seboš z dojenčkom preselila, pa spet ne bo dobro.

Jaz ti svetujem, da se kar takoj odseliš, ker ni druge rešitve. Res ne. Če že zdaj o onesnaženem zraku razmišljaš in vplivih na plod, kaj še bo sledilo v naslednjih mesecih.

Ženske drage, a se samo meni zdi, ali je res, da je vsaka druga v iBER panična. Potem pa, če človek kaj reče, da ne paničarit, pa mora še jezikovo župo poslušati od....  . [image]http://kofetkanje.mojforum.si/images/logos/kofetkanje.smilie.shame.gif[/image]

julieb -> RE: onesnaženost zraka in nosečnost (18.7.2009 14:40:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Najboljše, da se v času nosečnosti odseliš kam drugam.

Samo veš kaj, potem ko seboš z dojenčkom preselila, pa spet ne bo dobro.

Jaz ti svetujem, da se kar takoj odseliš, ker ni druge rešitve. Res ne. Če že zdaj o onesnaženem zraku razmišljaš in vplivih na plod, kaj še bo sledilo v naslednjih mesecih.

Ženske drage, a se samo meni zdi, ali je res, da je vsaka druga v iBER panična. Potem pa, če človek kaj reče, da ne paničarit, pa mora še jezikovo župo poslušati od....  . [image]http://kofetkanje.mojforum.si/images/logos/kofetkanje.smilie.shame.gif[/image]

Se popolnoma strinjam!

barika -> RE: onesnaženost zraka in nosečnost (18.7.2009 19:56:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

ne, men se tudi zdi, da nekatere preveč komplicirajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

zarjica -> RE: onesnaženost zraka in nosečnost (18.7.2009 20:36:38)

dajte no, ženske, mala kuharica se je pač potožila tu na forumu...jaz jo popolnoma razumem. Ni res, kot je ena predhodnica rekla, da slab zrak ne škodi. Saj zaskrbljene male kuharice res zdaj ne bomo strašili, kako vse lahko škodi njenemu plodu, ampak malo razumevanja pa že premoremo, ane? Draga mala kuharica, četudi se kam odseliš (kar dvomim in je le neprimerna pripomba), te tam na novem kraju čaka spet kaka druga nevšečnost. Ja, naša generacija plačuje grozen davek, ki so nam ga zakuhali naši predhodniki. Glede onesnaženega zraka ti le svetujem, da se izogibaš sprehodom in aktivnostim na zraku v delu dneva, ko je ovesnaženost največja - pozanimaj se o tem. Jaz živim ob zelo prometni cesti in sem se izogibala sprehodom v času največjega prometa (zjutraj in popoldan). Kaj pretirano več žal ne moreš storiti. Pa seveda razmišljaj pozitivno! Želim ti lepo nosečnost in zdravega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]!

mala kuharica -> RE: onesnaženost zraka in nosečnost (20.7.2009 11:15:02)

Zarjica, najlepša ti hvala za odgovor. Ja, rabila sem bolj tolažbo. Me veseli, da je vsaj ena razumevajoča oseba še na tem forumu. Ker navsezadnje so tukaj vprašanja kot so :" Sem v 8. tednu in sem danes zjutraj na spodnjicah opazila en roza madež. Ker me skrbi, bi bila zelo vesela, če bi katera vedela, kaj bi to bilo". Le zakaj bi bilo to vprašanje kaj manj "čudno" od tega mojega? Pa meni osebno ni čudno, je pač vprašanje zaskrbljene nosečnice. In zakaj bi moje vprašanje kaj bolj nakazovalo na to, da sem ena panična nosečnica, ki jo skrbi kakšen zrak diha. By the way, to bi moralo skrbeti vsakega od nas!

Odseliti se na žalost ne morem, vsaj danes ne. Morda pa lahko vplivam na to, da se v tem stanju izognem tovrstnemu okolju, kadar se to da. Zelo podobno kot, kadar se v nosečnosti izogibamo surovemu mesu, ribam in plesnivim sirom,...

Hope2 -> RE: onesnaženost zraka in nosečnost (20.7.2009 12:32:45)

IZVIRNO SPOROČILO: mala kuharica

Zarjica, najlepša ti hvala za odgovor. Ja, rabila sem bolj tolažbo. Me veseli, da je vsaj ena razumevajoča oseba še na tem forumu. Ker navsezadnje so tukaj vprašanja kot so :" Sem v 8. tednu in sem danes zjutraj na spodnjicah opazila en roza madež. Ker me skrbi, bi bila zelo vesela, če bi katera vedela, kaj bi to bilo". Le zakaj bi bilo to vprašanje kaj manj "čudno" od tega mojega? Pa meni osebno ni čudno, je pač vprašanje zaskrbljene nosečnice. In zakaj bi moje vprašanje kaj bolj nakazovalo na to, da sem ena panična nosečnica, ki jo skrbi kakšen zrak diha. By the way, to bi moralo skrbeti vsakega od nas!

Odseliti se na žalost ne morem, vsaj danes ne. Morda pa lahko vplivam na to, da se v tem stanju izognem tovrstnemu okolju, kadar se to da. Zelo podobno kot, kadar se v nosečnosti izogibamo surovemu mesu, ribam in plesnivim sirom,...

Nekaj se je izognit za par mesecev surovi hrani in nekaj se izognit slabemu zraku. Imaš milijon vrst hrane, ki jo lahko uživaš oz zamenjaš za tatarc ali tiramisu, zraka pa nimaš, da bi si ga izbirala. V tem živiš in v tem boš živela, v tem bo živel tvoj otrok, razen da se zdaj takoj odseliš za vedno nekam v hribe. Dejansko ne vem kake odgovore si pričakovala. Pri uni z rdečim izcedkom svetujejo obisk G, ki ji lahko pomaga. Tebi žal ne more nič pomagat, razen selitev. A si želela slišat kake hude posledice boš imela ti in tvoj otrok, ali da vama zrak čisto nič ne bo škodil? Kdo bi vedel na to odgovorit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mala kuharica -> RE: onesnaženost zraka in nosečnost (20.7.2009 13:00:53)

Veste kaj sem pričakovala? Predvsem nekaj tolažbe, morda katero, ki se sprašuje podobno kot jaz, tudi kakšen konkreten odgovor (toda verjetno tega nobeden točno ne ve) in vsaj nekaj tolerance. Definitivno nisem pričakovala tega, da boste rekle: "Ja, pa se odseli, kaj si panična,..." Nisem spraševala po rešitvi mojega problema kar zadeva kraja bivanja, spraševala sem, če morda katera ve, kakšne so lahko posledice, ne vem, kakšno izkušnjo od katere tukaj,...Primer s tistim vprašanjem z roza izcedkom sem dala zato, da vam pokažem, da moje vprašanje ni nič kaj bolj banalno od navedenega.

Ljudje smo si različni, ne vem, nisem pričakovala, da boste planile po meni, da naj se odselim in da tuhtam bedarije ter kaj bo šele potem, ko se otrok rodi ter da sem iber panična. Ne, nisem panična, postavila sem pač vprašanje, na katerega žal nisem našla/dobila odgovora.

Moje mnenje je, da je onesnaženje okolja problematika, ki ne zadeva samo nosečnic, ampak vse. Mogoče bi pa moralo biti več ljudi "paničnih" tako kot jaz. No, vsaj tisti ta "pravi" ljudje, ki imajo lahko vpliv na te velike tovarne. Toda, verjetno to niste ve, kajne?:)

Stran: [1]