|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   onemogočanje stikov
22.7.2008 9:20:45   
jagoda77
Kakšni so ukrepi proti staršu, ki onemogoča stike drugemu staršu?
Kaj lahko storimo? Na socialni pravijo, da se naj pogovorimo user posted image

Policija pravi, da oni niso prostojni in tudi če gredo otroci z nami prostovoljno, lahko ona še vedno prijavi, da smo jih ugrabili. user posted image

Torej? Kaj lahko človek stori, če bi bil rad z otroki, vendar se mu to prepričuje? user posted image
Čakati sodne mline? Pa tudi, če je sodno določeno, odločba, v kateri piše, da so stiki tako pa tako, ona pa jih prepričuje. Je ona kazensko odgovorna kdarkoli? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: onemogočanje stikov
22.7.2008 9:36:29   
Natyy
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

Pa tudi, če je sodno določeno, odločba, v kateri piše, da so stiki tako pa tako, ona pa jih prepričuje. Je ona kazensko odgovorna kdarkoli? 

Ko se starša dogovorita glede stikov se je le teh potrebno držati v nasprotnem primeru je starš, ki stike onemogoča ali otroka ne pripravi na stik z drugim staršem kazensko odgovoren.  Kazen se izreče v obliki zneska.

Se je pa nekaj podobnega zgodilo meni. Otrok ni želel k očetu (s takrat 11 letno hčerko sta se sprla). Oče je vložil tožbo  ( sicer ni tožba, ker sem morala na zagovor na občino) o preprečevanju stikov. A se je pravi čas spametoval in tožbo umaknil ter rešil spor s svojim otrokom.

Tako, da se pozanimaj. Najbolje ti bodo svetovali na CSD.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.7.2008 9:37:03   
ronja
Je odgovorna - na sodišču overjenih stikov ne sme preprečevati. Vsakokrat ko ne da otrok, takrat ko bi jih oče smel videt, morate zadevo prijavit na CSD in če treba še na policijo. Oni potem to prijavijo tožilstvu (se mi zdi, da boste svetovlane delavke morali malo privit, da bojo to izvolile naredit, vsaj tako je večinoma) in potem ona odgovarja za svoje dejanje: prvih parkrat ji pošljejo položnico, če pa še to ni dovolj, potem gre lahko tudi v zapor.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.7.2008 9:39:37   
jagoda77
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Je odgovorna - na sodišču overjenih stikov ne sme preprečevati. Vsakokrat ko ne da otrok, takrat ko bi jih oče smel videt, morate zadevo prijavit na CSD in če treba še na policijo. Oni potem to prijavijo tožilstvu (se mi zdi, da boste svetovlane delavke morali malo privit, da bojo to izvolile naredit, vsaj tako je večinoma) in potem ona odgovarja za svoje dejanje: prvih parkrat ji pošljejo položnico, če pa še to ni dovolj, potem gre lahko tudi v zapor.

na socialni pravijo, da naj se pogovori z njo

policija je rekla, da za te zadeve ne more nič ukrepat

torej? možno je samo tožba? in v tem času pa otroci in oče ne bodo imeli stikov, ker se je eni tko dvignilo in noben ji nič ne more?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.7.2008 10:56:20   
ronja
Ja, seveda bi CSD najrajši, da bi se vsi lepo pogovoriliuser posted image . To je za njih najlažje in sigurno najboljša pot - ampak če se ne da, se pač ne da. Verjamem, da policija ne sme reagirat, čeprav če dobesedno ne izpusti otrok iz naročja takrat ko imate dogovorjene obiske, bi jih verjetno lahko poklicali - vprašanje pa je, kako bo to vplivalo na otroke... Če jih nekam odpelje, da tvoj ljubi ne more do njih, pa itak policija nima kaj.

OK, najprej naj proba tvoj ljubi se še enkrat pogovorit (mogoče najboljše v prisotnosti socialne delavke, da bo lahko ta potrdila, da se je potrudil in nima nekih nerealnih zahtev ampak bi pač rad videl svoje otroke). Naj pove bivši ženi, da tako nasrkajo otroci in da ji noče nič hudega, da oni niso krivi za njune razprtije in naj se obnaša odgovorno zaradi njih. Da si tudi otroci želijo bit z njim, naj jih vpraša, če ne verjame.

Če to ne zaleže, jo tožita - takoj! Čim prej, tem boljše, ker nekaterim očitno nič ne gre do živega in ker naše sodstvo dela pregovorno počasi, je boljše čim prej vložit zahetvek, sicer bojo otroci odrasli, predno se bo kaj zgodilo...

Prvih parkrat bo dobila samo denarno kazen, če jo poravna, potem je ne morejo preganjat, zato je važno, da vsakič, ko ne pusti stikov, vložita zahtevo ali kaj jaz vem, kako se temu reče (nikoli nisem imela opravka s tem, samo poznam enega očeta, ki je imel s tem probleme), da čim prej dobi spet kazen, ker po ne vem koliko kaznih, je pa dolžna kazensko odgovarjat oz. gre v zapor, če še naprej isto dela.

Upam, da se boste lahko normalno zmenili. Mogoče je dobro, da se ji opraviči, če ji je kaj hudega storil, da ima ona svoje moralno zmagoslavje, pa bo mogoče popusitla, navsezadnje gre za njegove otroke in bi človek marsikaj naredil, da jih vidi...

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.7.2008 15:46:45   
lev76
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Prvih parkrat bo dobila samo denarno kazen, če jo poravna, potem je ne morejo preganjat, zato je važno, da vsakič, ko ne pusti stikov, vložita zahtevo ali kaj jaz vem, kako se temu reče (nikoli nisem imela opravka s tem, samo poznam enega očeta, ki je imel s tem probleme), da čim prej dobi spet kazen, ker po ne vem koliko kaznih, je pa dolžna kazensko odgovarjat oz. gre v zapor, če še naprej isto dela.

Zanima me če tole dejansko funkcionira? Zakaj so potem Jagodi77 na policiji rekli, da ne morejo naredit nič?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.7.2008 15:53:08   
ronja
Jah, jaz poznam samo en primer, kjer oče ni vedel več, kaj naj naredi: tožil je bivšo ženo že parkrat, ker mu je preprečevala stike in ona je res vsakič dobila položnico. Naslednjič bi pa morala it v zapor, če bi jo še enkrat tožil, vendar on tega ni hotel - je pošiljat v  zapor - in ni vedel, kaj naj naredi. Ne vem, kako se je rešilo, se ne poznamo tako, da bi se obiskovali, slučajno sem bila zraven, ko je to razlagal.

Tak da ta del s položnicami je deloval - res je pa na CSD se matral in dokazoval itd...

(odgovor članu lev76)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.7.2008 8:59:40   
jagoda77
takole
Policija je očitno bila prvič, ko smo klicali, v megli, ker ne poznajo zakonov in 200. člen Kazenskega zakonika pravi, da mora država omogočati stike med starši in otroki in kaznovati vsakega, ki to onemogoča. Ko je včeraj moj to zdrdral na policiji, pa so vsi vedeli zakaj se gre in kaj nam to sedaj pomaga? Otroci so že doživeli travmo user posted image .

Torej, policija je dolžna pridet na kraj, kjer pride do onemogočanja stikov. Vprašanje pa je, če bodo pač sploh prišli. Vendar nam je tudi odvetnik potrdil, da so dolžni to storiti, narediti zapisnik in potem to pošljejo na CSD, kjer se potem kršitelja obravnava in kaznuje. Večkratna ponovitev takega dogodka lahko privede tudi do tega, da se otroke dodeli drugemu staršu, ki bo bolje vzdrževal stike.

Samo toliko v vednost.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.7.2008 9:13:33   
ronja
Vidiš, jagoda, saj bo šlo! No, saj vsak policaj verjetno res ne more vedet celega zakonika na pamet - je pa fino, da vi veste tiste dele, ki vas zadevajo in jim to potem poveste, da se stvar premakne. Vse bo še v redi! le pokličite in zahtevajte, da pridejo. Na policiji se snemajo vsi klici in so dolžni posredovati, tak da le pogumno!

Verjamem, da to ni najboljši način za otroke, ampak verjamem pa tudi, da ni prav, da bi se jim oče kar odpovedal, ker mu mama ne pusti...

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.7.2008 9:55:48   
lev76
jagoda77, hvala za pojasnilo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.7.2008 9:57:33   
jagoda77
lev... če te še kaj mogoče zanima, praša, zdej smo v ravno takem "borbenem" stanju, da  bomo vse zvedli s strani zakonov user posted image

(odgovor članu lev76)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.7.2008 10:04:04   
lev76
Ne sem kar zvedela kar sem želela. Res nisem vedela kako to stvar funkcionira. Sam sem namreč v kontra poziciji kot ti. Vendar pri nas stiki potekajo skladno z dogovorom in nimamo tako "divje" kot pri vas.
Hvala in lp

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.9.2010 14:11:21   
MAT13
Živjo

Jaz sem čisto na novo tule gor. Pregledala sem tale forum in sem ugotovila, da nisem edina, ki imam težave glede onemogočanja stikov.
Namreč moj partner ima od prej dva otročka. Skrbnica otrok je bivša partnerka. Na sodišču je odločeno glede stikov kako naj bi potekali vendar se jih bivša sploh ne drži. Oba sta bila že dostikrat na socialni pa ni nič boljše. Ona se kr neki laže. Bil je tudi na policiji kjer so naredili zapisnik, nato naj bi baje malo raziskali in nato poslali na tožilstvo. Odgovora še ni nič dobil. Skratka z njo se ne more popolnoma nič pogovoriti. Ona straši otroke da jih ne bo oče nikoli več nazaj pripeljal če gresta k njemu. Starejša bo stara 6 let in sploh ne upa več k njemu, še celo stisnati se mu ne upa k njemu kaj šele pogledati. Mlajša (3 leta) se ji sicer iztrga iz njenih rok in teče očetu v objem. Kaj naj narediva, da ona ne bo več otročkov trpinčila. Sploh se ne zaveda kakšno škodo dela njima s tem ko ju straši in preprečuje stike.
Če mi lahko kdo odgovori bi bila zelo vesela, če se je komu to uredilo ali če ima kdo kakšen nasvet.
Hvala

(odgovor članu lev76)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.9.2010 14:45:47   
urška
jagoda77, zakaj pa mati onemogoča stike otrok in očeta?

(odgovor članu MAT13)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.9.2010 15:01:01   
zvezdica_1
CSD noče posredovati, ker lahko posredujejo samo tako, da podajo rpedlog za spremebo skrbništva drugemu staršu. tega pa ( v večini) delavke nočejo storiti, ker ženska v sloveniji, ki se ji otroke vzame in da skrbništvo očetu, velja za manjvredno in se nobena delavka ne želi s tem obremenjevati.
isto sranje je na sodiščih, jer so večinoma sodnice, ki so mennja, da mati pač najlešpe skrbi za otroka. ne rečem, marsikateri oče rabi malo pomoči pri plenicah, previjanju, kasneje mogoče rpanju eprila-ampak v končni fazi, to se da naučiti, ali pa najeti pomoč. medtem ko večinoma matere otroke strašijo, grozijo, izsiljujejo, preprečujejo stike, pade tudi marsikatera obtožba o spolnem nadlegovanju....
ampak saj je rekel že prešeren: boljše najslabša mati kot najboljša teta. samo ne vem, če  se z njim ravno strinjam, je pa to očtitno mnenje v našem sistemu

ne trdim, da so vsi ločeni pari taki, jih poznam nekaj, ko funkcionirajo normalno, ampak v primeru sporov je pa že kar slovenska folklora opisana zgoraj..... trpijo pa nedolžni

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.9.2010 15:19:03   
Kerensa*
torej? možno je samo tožba? in v tem času pa otroci in oče ne bodo imeli stikov, ker se je eni tko dvignilo in noben ji nič ne more?

Ne, tožba ni edina rešitev, je pa takorekoč obvezni del rešitve.

Sicer ne vem, kako se bosta dogovorila vidva s partnerjem, ampak če bi bila jaz on, bi najprej zelo dobro razmislila, kaj konkretno hočem in kako daleč sem se pripravljena spustiti. S tem mislim predvsem to, da bi razmislila o tem, ali dejansko želim imeti samo stike z otrokom (in plačevati preživnino, dnevno skrbeti zanj pa ne) ali sem pripravljena tudi na skrbništvo (polno).
V primeru, da bi se odločila samo za stike, bi si s fluorescentnim markerjem na pravnomočni sodni odločbi označila čas stikov (npr. od petka od 16-ih do nedelje do 18-ih) in zadevo priporočeno s povratnico poslala bivši partnerki. Zraven bi pripisala tudi vse kazenske posledice neupoštevanja sodne odločbe. Če prvič, po prejemu, bivša tega ne bi upoštevala, bi takoj odkorakala na policijo in na prvi delovni dan tudi na CSD. In tako vsakič posebej, četudi to pomeni dobesedno vsak teden (ali vsak dan). Gospa bivša bi nekajkrat dobila opozorilo in položnico (morda bi se tudi ustrašila, ker policija mora priti na kraj dogodka), potem pa bi tudi CSD-ju, policiji in sodišču vse skupaj dopi*dilo in bi zahtevali konkretnejše kazni - najprej pogojna, potem direkt zapor. Že ob prvem obisku policije ne bi samo povedala, za kaj gre, ampak bi vložila tudi ovadbo, saj je preprečevanje stikov kaznivo dejanje (mislim, da je 213. člen), torej policija mora ukrepati po uradni dolžnosti.
V vsakem primeru pa bi se tudi pripravila na podlosti s strani bivše. Shranjevala bi SMS-e, e-maile, beležila telefonske klice (ure in datume), jih po potrebi snemala, če bi šlo predaleč (ampak snemaš lahko samo, če predtem bivšo opozoriš, da boš snemal, drugače na sodišču ni veljavno), fotografirala "primopredajo" otrok, čas, preživet z njima in še kaj. Možnosti je nešteto, vključno s pričami. Lažne ovadbe o npr. spolnem nasilju, izsiljevanju in še čem so dnevna rutina na sodiščih. Razmislila bi tudi o zahtevi po spremembi skrbništva.

Kot pravno možnost pa partner, ki nima skrbništva, tudi to, da zahteva izredno oz. začasno odločbo o skrbništvu. To ne pomeni, da za stalno prevzame polno skrbništvo, ampak, da za čas, ko se (ponovno) odloča o tem, kdaj in kdo bo imel stike, otroka bivata pri njemu. Podlaga za to zahtevo je dosedajšnje onemogočanje stikov (za kar je verjetno dovolj dokazov). Te zahteve se obravnavajo urgentno, tudi s pomočjo CSD-jev, v prid staršu brez skrbništva pa so, iskreno povedano, rešene redko. Večinoma samo v primerih, ko je preprečevanje stikov sodišču in policiji že dobro znano (in ko so dokazi takorekoč neizpodbitni) in/ali v primerih, ko je pričakovati, da bo tudi po poteku začasne odredbe drugi starš dobil oz. prevzel skrbništvo.

Pravna pot je dolgotrajna, draga in negotova. Tega mogoče ne bi smela napisati, ampak vseeno bom (pa naj moderatorji izbrišejo, če želijo) - "Črnogorci" so hitra varianta, v primerjavi s sodišči poceni in glede učinkovitosti 100%-no boljši. Se pa seveda lahko zaplete. user posted image

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.9.2010 15:26:55   
Teyla
Pravna pot je res draga, vendar če imata nizke dohodke si lahko pomagata z brezplačno pravno pomočjo. Preveri, kaj vse je potrebno imeti. Želim vama vso srečo, in da se vse uredi. Je pa verjtno potrebna vztrajnost-tudi na sodiščih. Vedno je potrebno klicarit in spraševat, če so že rešili, drugače se zadeva ne premakne. user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.9.2010 15:29:09   
Kerensa*
BPP je res takorekoč brezplačna, ja, učinkovitost je pa malo manj kakor na dnu. Izjeme samo potrjujejo pravilo. Tako, da... BPP se poslužiš zato, da zadovoljiš pravnim potrebam (kadar zaradi nečesa pač moraš vložiti tožbo), za rezultat moraš pa velikokrat poskrbeti takorekoč sam.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.9.2010 15:34:19   
Anonimen
Jagoda77, glede na to, da si o težavi pisala že več kot dve leti nazaj - kako ste uspeli urediti, če ste?

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
5.9.2010 19:48:48   
m_o_i
user posted image user posted image

pa idi v rT

user posted image user posted image

DVE LETI STAR POSTuser posted image

samo...Kerensa se je pa potrudla-kot ponavadi!

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 5.9.2010 19:49:57 >

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.9.2010 13:16:13   
jagoda77
uf.... dolga je že tale...

Takrat je bilo tako, da je bil partner primoran na policijo, kjer so jo klicali, zakaj preprečuje stike in ni znala povedat zakaj, ker se je pač tako odločila in zmerjala policista, ki je samo dejal, da si bo vse zapisal, ker je partner rekel, da noče drame delat s policijo in otroke vlačit sem in tja. Tako da potem se je o vsem tem obvestilo socialno, ki je poslala poziv na razgovor, ki je bil čez mesec in pol. Stikov niso imeli ta čas. Na socialni so se pogovarjala več ur, sklenili dogovor, ki ga je naslednji dan bivša preklicala, ker se ji ne zdi oki, čeprav se je tam v pričo socialne delavke o vsem strinjala. Lej.. nima smisla... potem sta šla še enkrat na socialno, kjer so podpisali isto dogovor, za katerega so se že zmenil. Am... kdo je tu noruser posted image

Potem je bilo vloženo vse na sodišče, sodno so bili stiki urejeni, so se jih vsi držali, dokler niso otroci začeli hoditi na razne interesne dejavnosti, ki so tudi petke in sobote, tako da imajo sedaj stike po dogovoru. Kot se zmenijo otroci in oče.

Zaključena zgodba user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.9.2010 18:18:57   
MAT13
No to je pa lepo da se je uredilo, da je prišla k pameti.
Midva s partnerjem pa še vedno imava težave. Starejša hčerka sploh ne upa it na stike, ker jo tako ustrahujejo da jo oče ne bo več nazaj pripeljal. Mlajša hčerka gre ampak je ravno danes rekla da ne bi šla nazaj k mamici ker bo spet kregana da je šla na stik ki je določen na sodišču. Na socialni pa rečejo samo da ne vejo kaj narediti več. Pravzaprav sploh niso nič naredili. Na sodišču se gre sicer za določitev novih stikov ampak že vnaprej vem da se jih ona ne bo držala. Neprestano pa se vtikuje tudi njen oče ( od bivše ) celo on prinese starejšo hčerko ven in jo ne izpusti iz rok. Hčerka pa čisto objokana.
Kaj se lahko še naredi? Kako to babnico spraviti k pameti? Jest res ne vem več, ona se očitno sploh ne zaveda kako škoduje hčerkama in sicer psihično. Prav smilita se mi punčki.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.9.2010 13:36:59   
jagoda77

IZVIRNO SPOROČILO: MAT13

No to je pa lepo da se je uredilo, da je prišla k pameti.
Midva s partnerjem pa še vedno imava težave. Starejša hčerka sploh ne upa it na stike, ker jo tako ustrahujejo da jo oče ne bo več nazaj pripeljal. Mlajša hčerka gre ampak je ravno danes rekla da ne bi šla nazaj k mamici ker bo spet kregana da je šla na stik ki je določen na sodišču. Na socialni pa rečejo samo da ne vejo kaj narediti več. Pravzaprav sploh niso nič naredili. Na sodišču se gre sicer za določitev novih stikov ampak že vnaprej vem da se jih ona ne bo držala. Neprestano pa se vtikuje tudi njen oče ( od bivše ) celo on prinese starejšo hčerko ven in jo ne izpusti iz rok. Hčerka pa čisto objokana.
Kaj se lahko še naredi? Kako to babnico spraviti k pameti? Jest res ne vem več, ona se očitno sploh ne zaveda kako škoduje hčerkama in sicer psihično. Prav smilita se mi punčki.

edino kar je možno, da se tvoj poteguje za skrbništvo, ker na podlagi tega pač ona ni primerna skrbnica, saj ne dela v korist otroka, če preprečuje stike in na vašem mestu bi vsako nagajanje prijavila in več bo takih zadev, več možnosti imate na sodišču. Otroci imajo pravico do stika z drugim staršem in če ima skrbnik zadržke, da ima sum, da se kaj čudnega dogaja pri drugem staršu, lahko to dokazuje na CSD ali pa sodišču, sicer pa nima pravice preprečevat stikov.

(odgovor članu MAT13)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.9.2010 19:06:55   
MAT13
Hvala za odgovor.
Jest samo prosim nej se že enkrat to uredi in to babnico sreča pamet. To enostavno več nikamor ne pelje. Bom videla kaj se bo na sodišču zdej zgodilo ali se bo po tej obravnavi držala sodne poravnave ali ne. Nej že preneha enkrat s temi groznimi lažmi da nočeta k njemu. Pa tisti njen oče tudi očitno nima kej drugega za delati kot da se zraven vtikuje.
Hvala še enkrat

LP 

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 24
14.9.2010 9:33:40   
tehnofil
Na socialni pravijo, da se naj pogovorimo user posted image

In kaj je tu čudnega? Da se dogovorite je edina pot. Če ti je to čudno user posted image .
Meni je bolj čudno, da misliš, da bo policija in sodnija urejala tvoje zadeve.

Sigurno pa ne gre samo za "dogovor" glede stikov. Dogovoriti se je potrebno še kaj več, morda vse tisto, kar se nista dogovorila prej, ko sta bila skupaj. Prav gotovo obstajajo zamere na obeh straneh. Če sta šla narazen je bilo verjetno izrečenih precej neprimernih besed, tudi dejanj.

Tu ne gre zato ali imaš prav ali ne ampak za to, da je tvoje dejanje ali izrečena beseda (upravičena ali ne) drugega prizadela. Tudi ne gre za to ali je "prav" da se maščuje z omejevanjem stikov ali ne. Dejstvo je, da brez razčiščenja starih zamer, razumevanja drugega in medsebojnega odpuščanja ne bo spremembe. Zato ti ne policija, ne sodnija ne more pomagati.
.

No. Vidim, da ste na koncu upoštevali kar je socilana predlagala že na začetku.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 14.9.2010 9:41:45 >

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Kdaj ste rodile?

Kdaj ste rodile prvega in drugega otroka?

Oba na rok. (14%)

Oba čez rok. (24%)

Oba pred rokom. (28%)

Prvega pred, drugega po roku. (7%)

Prvega po, drugega pred rokom. (12%)

Enega na rok, drugega pred/po roku. (15%)

Število vseh glasov: 139

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!