maceha
|
z novim partnerjem sem se tud sama pogreznila v eno tako zgodbo. mati njegovih treh otrok mimo sodbe samovoljno določa, kdaj bojo otroci ostali pri njej in jih njemu ne bo dala. Zdej že dobro leto na dva meseca piševa pisma na CSD (ker oni itak nimajo nobenih pristojnosti) in vsakič, ko otrok ne dobi za čez vikend javi na policijo. na policiji se je sedaj nabralo že kar nekaj zapisnikov, tako da so pri zadnji priajvi policisiti sami predlagali kazensko ovadbo. Poleg tega je moj partner sedaj vložil tožbo za dodelitev skrbništva njemu - vsa pisma na csd in prijave policiji se v tem primeru izkažejo za zelo uporaben material. Vprašanje pa je, kako bo sodišče določilo. sama sem sicer tudi mati samohranilka, sin in oče imata redne stike - dva popoldneva v tednu, vsak drugi vikend, počitnice, ko jih hočejo, pa še če sem jaz kje odsotna je otrok brez problema pri očetu. Res je, da z bivšim ne hodiva na kavo, a se o vsem se sproti dogovarjamo- skupaj z otrokom, ki ima sedaj 11 let. Bistvo pri vsem tem se mi pa zdi, da v primerih, ko gremo tastari narazen pozabljamo, da smo si MI sami izbrali drugega starša naših otrok. Noben drug nam ga ni - mi sami smo si ga!!!!! In zdej udrihat po njemu ali njej je tko, kot bi pljuval sam sebi v obraz. Čemora bit za izbiro kdo kaznovan, moramo biti to mi sami. Pejte vsak dan za pol ure na kamenčke klečat, otrokom pa pustite, da majo radi oba, da uživajo z obema. Otroci bodo slej kot prej odrasli in bodo razmišljali s svojo glavo - in takrat se lahko samo skrijete vsi, ki otrokom govorite, kako slab je njihov drug starš. Postavite sebe v vlogo otroka in si zamislite občutke, ki jih ma otrok, ko mu mama/oče govori, da je oče/mama lažnjivec, prasec, baraba, nor.... Pa še to - večkrat ko bo otrok pri drugem staršu, več stroškov boste posredno prenesli na drugega starša (če ta recimo ne plačuje preživnine, naj skupaj z otrokom kupi čevlje, bundo, kolo...). Moj bivši plačuje 75 evro preživnine in nimam s tem nobenih problemov, ker se razumeva in stopiva skupaj, kadar je treba otroku kaj razložit...
|