|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   omake za špagete
12.6.2006 15:16:46   
Anonimen
sama sem danes kupila omako za špagete špar-pikantno..

glede na to, da sem prvič sploh kupila kaj takega, me zanima ali jih uporabljate in katere?? ali jim še kaj dodate?

pa dober tekuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: omake za špagete
12.6.2006 15:53:13   
Anonimen
Omake za testenine delam načeloma vedno sama. Mogoče 1x na dve leti, ko ni časa kupim kakšno od Uncle Bens omako, kakšno eksotično.

Drugače pa sama delam Tunino, bolognese, smetansko s porom in pršutom ali panceto, paradižnikovo, Sladko - kislo, kar pač imam na zalogi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.6.2006 15:57:40   
cukerček
Jaz tudi večinoma sama naredim umake in jih tudi kupim mogoče 1 na 2  leti. Delam pa bolognete, paradižnikovo, zelenjavno, smetanovo,.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.6.2006 17:01:56   
Maleal
Za testenine delam sama omako,kupim pa za lazanjo ono vrečko,ko dodaš mleko in omakco skuhaš,mnjami.user posted image

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu cukerček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.6.2006 19:31:27   
snorlax
Do sedaj sem enkrat v življenju kupila omako za špagete.

Drugače pa delam klasično iz mletega mesa, za sebe pa zelenjavno (nnnnnjaaam) in sicer prepražiš čebulo, na kockice narezano papriko in paradižnik ter nariban surov korenček. To posoliš, dodaš peteršilj in druge začimbe po okusu. Pa najraje imam to omako na graham testeninah. Mmmmmm, sem si kar lušte naredila.

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.6.2006 23:26:12   
kapica
Jaz jih tudi veckrat kupim, mi je hitreje, enostavneje, pa se boljsa je , ker nisem tako dobra kuharca user posted image .
Kupim pa navadno omakico za mleto meso.

Naredim pa se eno omako, cisto sama user posted image . In sicer enostavno paradiznike narezane, da se malo dusijo, potem pa kislo smetano zraven in malo sircka, mmmm, ta mi pa res fajn uspe. Ampak jo jem samo jaz, ker je z minimalno mascobe, mozek rabi mal vec kalorij user posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.6.2006 23:33:35   
Anonimen
Jaz omake večinoma kupujem. Kupim mesni ali gobov ragu v konzervah, včasih zelenjavno ali mesno omako v kozarčku, ali pa omake v vrečkah: carbonara, sirovo, gobovo, lovsko,... Ne, nič ne dodajam, ker sem preveč lena. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.6.2006 23:51:01   
Anonimen
Mi kupujemo Barillino ali Starovo zelenjavno (bucke, melancani, paprika, paradiznik, cebula..) ali pa Ortolano (ne vem, ce se se katera, razen Barille dobi pri nas - obicajno kupimo v Italiji, ampak mislim, da se obedve dobita tudi pri nas). Kako jo naredimo? 'Surovo' spasiramo s palicnim (jst pa sestra ne marava kosckovuser posted image ), segrejes malo olja, zlijes spasirano omako, dodas malo zacinke (ali pa soli + zacimbe za pico npr), po potrebi zalijes, zgostis pa z moko+vodo. Kupili smo pa se enkrat Dolmio omako s korenckom in grahom - te pa nismo pasirali :) Vse ostalo isto.

Drugac pa si jaz naredim se tako, da popecem na kolutke narezano hrenovko, dodam grah, potresem s cesnom v prahu, zalijem (moka+voda), zacinka, poper in na koncu sladka smetana :)

lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
13.6.2006 0:07:56   
Marogica
Tudi jaz delam vse omake za špagete sama, edino eno kupujem in to je "pesto genovese". Vendar samo v Hoferju, ker je drugje zanič.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.6.2006 10:42:52   
Anonimen
Redkokdaj jih kupim.V petih do desetih minutah imaš doma narejeno.
Naprimer.Na olivnem olju popražiš
strok česna,ki ga nato odstraniš iz olja,na kolobarje narezano domačo klobaso, ali pa salamo kulen,ki je malo pikantna vržeš na olje,popražiš in zaliješ s pomijem-paradjzem,
Poporaš,posoliš po okusu,jaz dodam malo peperončina.
Špagete skuhaš al dente in jih odcediš,ter odcejene streseš v ponev kjer je omaka in še minuto pokuhaš,medtem mešaš.

Ali pa aljo oljo in peperončino:
Na2 žlicah olivnega olja popražiš dva stroka na večje koščke narezanega česna,
ko zarumeni(pazi ne sme porjavet)odstraniš ponev iz ognja,streseš še ščepec peperončina in streseš v ponev skuhane in odcejene špagete.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
21.6.2006 12:15:43   
Klara-1
Samo 1x sem kupila paradiznikovo pa je bljaaaaak, tako da jo vedno sama skuham, najraje iz mletega mesa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.6.2006 12:26:50   
Geja
Tudi sama sem se 1x nasrala in kupila to Sparovo omako - groza... fuj !!! Edina ki mi je všeč je od Barile...

Drugače pa raja sama delam...

Moj simpl recept za tunino omako:
na olivnem olju (iz konzerve) popražiš česen, dodaš tuno iz konzerve, pelate, sol, poper in to je to.... mmmmmmm, preverjeno dobro!!!
Pripravljeno imaš v 5 minutah...

Geja

(odgovor članu Klara-1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?