nana 27
|
Pozdravljena, sotrpinka! Tudi jaz končno prihajam k sebi. Šivi me še matrajo in zelo bolijo, tako da komaj sedim na enem "hlebčku" Pa naj bo to moja porodna zgodba in prvo oglašanje na forumu po porodu. V petek 21.10.2005 se je vse skupaj začelo z otrdevanjem in tudi otročka nisem čutila dobro, zato sva se z mojim odpravila v ljubljansko porodnišnico, kjer so me priklopili na CTG in kjer je mali lepo začel brcati. Popadkov ni bilo zaznati. Bila pa sem odprta za dva prsta in baje ni bilo več porcije Kaj pomeni ta izraz še zdaj ne vem. Ginekolog je rekel naj grem lepo domov in počivam doma, ker bi bilo v porodnišnici grozno in da se lahko vidiva že čez nekaj ur ali pa v nekaj dneh. Celo noč sem lepo prespala. Zjutraj sem začutila, da mi odteka voda, nato so se začeli pojavljati še popadki, ki so bili čedalje bolj pogosti in nato se je odluščil še čep. Okrog devetih sva odšla v porodnišnico, kjer mi je odteklo še več vode in kjer so me pošibali na klistir in britje. Tam sem srečala Nalin in jo spoznala, ker ima na forumu k sreči svoje slikice. Lepo in pomirjujoče je bilo poklepetati z njo Malo sva se sprehodili še po hodniku, vendar so mene v stoječem položaju krepko dajali popadki. No, nato sva bila z mojim sprejeta v porodno sobo živo roza barve. V roke me je vzela babica Jelena. Dali so mi neko svečko, da bi vse skupaj pospešili in zdaj se je začelo zares. Za lajšanje popadkov, ki so bili res H U D I, sem dobila masko smejalnega plina, vendar se mi je vse skupaj zdel blažev žegen. Babica je pomagala v več sobah hkrati in ko se je vrnila, je ugotovila, da bomo kar rodili No, ob 11.57 je na svet privekal mali Miha, težek 3160g in dolg 50cm Jaz sem dobila notranje in zunanje šive, ki jih še zdaj močno čutim in tuširam s hladno vodo. Upam, da bo čimprej mimo tudi s temi bolečinami. Po treh urah v porodni smo se nato lahko še tri ure cartali na oddelku. Vmes so pripeljali še Nalin z malim Žanom. Bivanje v C oddelku mi ni bilo prav nič všeč. Čez dan je še nekako šlo, ampak ponoči se je pošteno vleklo in Miha je dosti jokal pa še šivi so me boleli. Najprej je imel težave s plodovnico, nato pa ni pridobival na teži, zato so naju v porodnišnici zadržali še en dan Predzadnji dan so mi šele povedali, da ima zlomljeno ključnico.. V podaljšani noči na C oddelku smo imeli grozno nočno sestro. Ker je Miha hudo jokal in ker ga nisem znala pomiriti, sem poklicala sestro, ki je prišla v sobo in me nahrulila, da naj ne stojim kot en bumbar, ampak naj mu pokažem ljubezen. Morala sem leči v posteljo in nato mi je na bradavico dala Miha. Nato je ugasnila luč, da nismo mogle več gledati naših sončkov zraven nas Ko je zapustila sobo, me je Miha pobruhal. Izbruhal je za dve skodelici mleka, zato sem še enkrat poklicala sestro in jo prosila za spalno srajco. Miha je nato na vso silo previla. Če bi bila sama, bi ga verjetno kar nabila Nato mu je dala piti glukozo in mi zabičala naj ga ne previjam ,ker bo sral kot vidra. Ležala sem v postelji in nemočno opazovala dogajanje. Jokala sem kot dež. Rekla mi je, da me bo otrok pokopal in naj ne paničarim. Ker je otrok toliko pobruhal, sem izrazila bojazen, da spet ne bo pridobil na teži in me je vprašala, če bi mu prinesla nadomestek. In jaz trapa sem jo vprašala, če se ji zdi to v redu. Ona pa mi je le zabrusila:"Pejt se srat" in šla iz sobe Zaspala sem v pobruhani luži in vsa v solzah.. Še dobro, da sem zdaj doma in se lepo cartamo z atijem Vse hudo je pozabljeno. Le še šive in svoje bojne rane pozdravim pa bom več na forumu. Zdaj me mučijo vprašanja, kot so količina mleka, ki jo dobiva moj fantek in ali ga je dovolj. komaj čakam na patronažno v sredo, da ga malo stehta. Pravo srečo imajo mamice, ki imajo dovolj mleka in ki znajo dobro dojit. Jaz pristavljanja še zdaj nisem docela osvojila. Miha dajejo tudi krči, saj vsak dan okrog osme do desete ure zvečer neutoložljivo joka, čeprav vem, da je nahranjen in previt. Še enkrat čestitke vsem mamicam za njihove male sončke!!!!!
|