|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
15.11.2005 9:53:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: oktober 2005
15.11.2005 10:11:46   
žužu
pozdravček vsem.
danes se pa moram malo pohvaliti. smo spali od 22.30 do 5.30. juhuhu. prav lepo je blo. do zdaj je zdržal največ 6 ur, danes pa je podaljšal. priden naš fant!
a jim že kaj dajate kapljice D3? naš jih kar okej prenaša. mu jih pa dam takoj zjutraj za vsak slučaj.
ste zdaj kaj zunaj z vozički? mi smo kar v kengurujčku 2krat po 15-20 minut. se mi zdi kar dovolj v tem mrazu. saj njega ne zebe, mene pa!
javite se kaj oktobrke!

Neposredna povezava do sporočila: 77
15.11.2005 11:05:46   
soncek&luna
joj nalin, da SO TE TAKOLE KREGAL PA TO JE VISEK, a ne znajo tega lepo povedat user posted image

zuzu, moj mali se se vedno zbuja ponoci... kako vam uspe, da tolk casa spijo user posted image ... kapljic se ne uporabljava... greva v cetrtek k pediatru

Mami, pika moja!

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   [Brisano sporočilo]
16.11.2005 23:47:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu soncek&luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 79
17.11.2005 18:34:18   
žužu
nalin, moj prvi je imel po huggies tako vneto ritko, da mu tud praška pasta ni pomagala. svetujem ti, da jih ne uporabljaš več, čim več naj bo razvit, pa ko mu boš ritko umivala, čistilne robčke splakni pod toplo vodo, da bo šla tista kemija ven. ritko mu umivaj s kamilicam in fino osuši.

Neposredna povezava do sporočila: 80
17.11.2005 19:11:56   
nana 27
Ojla, Nalin in vse ostale oktobrke! Najbolje bo, da zamenjaš pleničke. Mi smo že morali zamenjati DM-ove pleničke, ker je imel pikasto ritko in žavbice niso pomagale. Zdaj smo na pamperskah in ima lepo ritko. Še vedno imam neporabljen paket DM-ovih pleničk, ampak toliko Gorenjci pa nismo, da bi jih do konca porabili user posted image  Mogoče bi poskusila z drugimi Fixies, Pampers itd. Pri pikicah zelo pomaga tudi kremica Menalind derm, ki jo dobiš v lekarni. Ni preveč mastna, a vseeno zagotavlja dovolj vlažnosti. Je brez parfumov, vsebuje olje svetlina in čebelji vosek. Poskusi, če ne bo pomagalo drugo.  Danes je bil lep dan. Upam (močno upam), da danes ne bo preveč joka pred spanjem. Včeraj se je noro dolgo jokal in nič ni pomagalo. Pa še poliva ogromno, tako da sva ga v pol ure morala 4x preoblečt in ker ga vedno oblačim v 2 mako majčke, mi je zmanjkalo majčk user posted image  Zdaj bova kupila celo zalogo slinčkov, če bo kaj pomagalo. Najhuje je, ko ga že preoblečeš in se ves čas dere, nato malo pogleda, se napne in že imamo namočene majčke. Včasih pa celo na eno previjanje 3 pleničke porabimo, ker se direkt v novo polula in nato spet v novo pokaka user posted image  Zjutraj me je skoraj kap, ko sem se zbudila. Za hrbtom mu vsak večer zavijem brisačo, da bi lepo spal na boku in zjutraj sem ga našla obrnjenega na hrbet z rokami v zrak. Naš fant je zgleda zelo močen, ker se sam obrne, ampak mene je pa strah, da se ne bi zadušil, ker imamo težave s polivanjem. Nalin, oktobrke res nekaj "štrajkamo" s pisanjem.Vidim, da so novembrke bolje razpoložene po porodu user posted image  Mene se je po porodu lotila takšna čudna otožnost. Zdaj je že veliko bolje..Upam, da bo čez čas še bolje, ko sem nam bodo naši pikci zavestno smejali in se odzivali na naše besede.  

Neposredna povezava do sporočila: 81
17.11.2005 21:05:45   
uma
Hojla ontobrke! Res je težko vzeti si čas za pisanje na RR. Tu pa tam mi rata skočit gor prebrat kaj se dogaja a pisat mi ne uspe. Pa čeprav je naš Žak kar priden fant.
Drugače pa kar dosti spi. Podnevi in ponoči. Se pa zbuja nekje na dve do tri ure in mi sedaj tudi kar veliko poje tudi ponoči. Kar pa se pozna na kilaži, ki jo zelo pridno pridobiva. Velik fant ni kaj. Tudi sama se že veliko bolje počutim. Spodaj je zdaj vse že nekako bolj na svojem mestu.
Žak na veliko kaka in tako porabimo zelooooo veliko plenic. Mam pa tud probleme s tem, da je velikokrat moker čez plenice. In potem ga preoblačim večkrat kot manekena. Se tud pojavi kriza s tem, da mi zmankuje bodijev. So mi jih že dokupil, ko sem pojambrala. Kopamo se tudi že in pri tem uživamo.Umivanje pa ima manj radi. Zunaj pa še nismo bili- mislim na sprehodu. To vreme je tako čudno, da ni za nikamor. Tukaj gor veliko piha in pol lahko kar pozabim. Čakam na brezveterje. In komaj čakam, saj je mučno neprestano biti noter.  Naš je tudi že mel glivice po ritki- smo si pomagal s Canestenom in je zdaj dobro. Je pa dobil pikice po nogah in trebuhu, tam kjer se zapenjajo pleničke in sem tud mislila da je alergičen na plenice (uporabljam Babylove) ampak se ni nič poslabšalo stanje zaenkrat in je rekla babca, da pol to ni to, da je lahko to dobil od tega, ker mu preveč na tesno plenice stisnem in se ta potem ko je polna napne in ga tišči. No, zdaj ne zavijam tako in čakam, če bo bolje. Drugače pa zamenjamo plenice.
V ponedeljek moj dragi konča z dopustom in prvič bova ostala sama. Me je kar malo strah kako bo. Ampak se mi zdi da sem vsak dan bolj sigurna vase. Saj kaj drugega pa mi itak ne preostane?!

Lepo se imejte in lepo (čimveč) pančajte ponoči!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   [Brisano sporočilo]
18.11.2005 12:56:40   
Brisani uporabnik

(odgovor članu uma)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
18.11.2005 19:18:03   
Udb
Čer!
Kako ste kaj?
Danes je nekam sumljivo priden - lepo spi in čisto malo tuli! user posted image  Me prav zanima kako bo ponoči!!! user posted image
Drugače pa sprehodi pri nas laufajo že odkar smo prišli iz porodnišnice - najprej čisto na hitro in kratko - predvsem zaradi mojih šivov. Zdaj se pa kar odpraviva za kakšno uro - par kilometrov. Mu tako paše! Spi kot top, ko se pa zbudi ima pa tak dober izraz na obrazu, da mi gre skoz na smeh. V glavnem, zunaj nič ne joka! Najbolj je zadovoljen, ko greva po makedamu!user posted image
V ponedeljek imava 1. pregled pri pediatru, v sredo smo pa stari 1.mesec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kaj gre HITRO! Nisem nikoli verjela, ko so vsi govorili, da čas začne bežati šele, ko imaš otroke!

A veste, da bo kmalu december?? Miklavž, božič in novo leto??? Po novem letu nameravam spet začet hodit v šolo (LJ). Ne vem kako bo to! Po eni strani mi bo ful pasalo, ko bom še kaj delala poleg otroka, po drugi strani ga bom pa tako težko pustila 2x na teden pri babici. Pa čeprav samo za par uric! Mislite da bo to šlo? Dojiva se itak ne!

Javite se kaj!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 84
   [Brisano sporočilo]
18.11.2005 23:06:19   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
19.11.2005 9:41:18   
uma
Dobro jutro!
Udb, vse ti bo uspelo.user posted image Najprejti bo verjetno malo čudno, ampak kaj pa ni na začetku.
Vidim, da kar hodite ven. Danes bom tud jaz Žaka malo ven nesla. Enkrat je treba začeti. Ampak ker smo malo bolj v hribih doma, je tukaj velikokrat bolj vetrovno. Danes zjutraj ko sem se zbudila (no, me je Žak) in sem pogledala skozi okno sem zagledala SNEGuser posted image user posted image ! Sicer ga je za vzorec, toliko da so tla pokrita, ampak je prelepo. Zdaj pa se je pokazal še sonček. Naj tako tudi ostane cel dan.
Je pa Žak danes star (bo ob 11.55) 3 tedne. Res je, čas beži!

Neposredna povezava do sporočila: 86
19.11.2005 9:50:24   
Udb
Uma, kar pejta mal ven! Samo fajn ga obleci in sebe tudi! Meni je patronažna že prvi dan po prihodu iz porodnišnice rekla, da naj greva kar malo ven!! In zdaj ga dam lepo v zimski pajac+kapo, pa v voziček (če je fajn mrzlo dan še dekico). In uživa! Je taprav frajer! user posted image  

Danes je lepo pančal in sedaj buden premišljuje v lupinici! ;) Pa posluša Cranberries! user posted image

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 87
19.11.2005 10:47:15   
bambi
Na hitro se malo javim in vas malo potolažim.... mpja Gaja bo stara 2 meseca in že aja od 23h do 5 ali 6h zjutraj, tako da ponoči fajn spimo (zaenkrat), so pa meni tudi rekli naj ponoči ne previjam, pa sem tako par dni naredila in rezultat je bila vneta ritka.... ker je tako dolgo v drekecu in sedaj jo tudi ponoči previjam, pa je vse OK, se podojima in spet nazaj zaspančka.
Se mi pa tudi že na veliko smeji in skoz hoče imeti glavo gor, prava mala radovednica, mene pa jezi, ker vem da je to še prehitro za glavo gor.... No, tudi jaz jo zvečer v posteljici lepo obložim in dam na bok, zjutraj jo pa najdem čisto okoli obrnjeno, prvič me je skoraj kap, ker sem jo obrnila prit meni in jo zjutraj našla obrnjeno vstran od mene user posted image user posted image user posted image ... sedaj sem že navajena in jo ponoči kar popravim., pa je čez 5 min zopet v svojem položaju..... strah me je samo, da ne bi zlezla preveč pod odejico in se zadušila. Imam pa ponoči vklopljen Angel Care, ki kontrolira njeno dihanje in gibe, ker drugače bi vsake pol ure gledala češe diha, tako pa samo 3x na noč prekontroliram kaj je z njo.....

Kako pa kaj vaše kg???? Meni je šlo 13 kg dol kot šus, teh 5 kg ki so odveč pa noče in noče dol, je pa res, da se silim jesti, zato da ne bi izgubila mleka, pa pivo mi paše, tako da spijem na dan po 3 brezalkoholne pire.... in se čudim zakaj ne gre dol user posted image user posted image user posted image

Zdaj se pa odpravljamo k babici na kosilo user posted image user posted image user posted image

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 88
19.11.2005 10:55:05   
soncek&luna
jutro se od mene... z aljazem sva ze 3 tedne sama in nama kar uspeva... ga ze kar poznam in vem priblizno kaj hoce... zdaj smo mal zaprti, samo tudi na tem delava...zunaj sva skoraj vsak dan... ce je slabo vreme, se pa kam odpeljeva na obisk...prav uziva na sprehodih in v avtu user posted image

se pa bojim, da ga bom scartala user posted image ...sicer se ne veliko, samo zdaj ko je zaprta in joka... pri meni se takoj  pomiri...

Mami, pika moja!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 89
19.11.2005 18:14:45   
MojcaG
pozdravljene!!

mi bomo pa jutri stari cele 3 tedne!! user posted image  user posted image  včasih se pa obnaša kot da je tri mesece.. glavo obrača in jo drži pokonci ko tak velik otrok. sicer pa bo kmalu prva posvetovalnica, pa bomo videli.. kopali smo se tudi že, pa zelo je uživala, samo pri oblačenju se pa zatakne. tega pa ne mara in se zna razjezit takooo, da mislim, da me bojo sosedi prijavili kaki organizaciji (šala).
zunaj pa še nismo bili, verjetno štartamo jutri.

lepo se imejte!

Neposredna povezava do sporočila: 90
19.11.2005 18:23:07   
nana 27
user posted image user posted image  ja ja tudi pri nas je oblačenje kot srednjeveško mučenje Jst sem kar hudo shujšala (že 2 kili manj kot pred nosečnostjo, zredila sem se pa za 15kil v celi nosečnosti), ker si ne upam nič jest. Malega preveč zvija. Dodajava tudi adaptirano mleko. Zadnje dneve sem že čisto brez moči, neprespana, živa duda cel dan pa še grozno se mi vrti. Ne smem jesti praktično nič, namesto mleka in mlečnih izdelkov moram piti mleko za otroke pregomin. Ko odprem hladilnik, tam ni nič zame :(Ne vem, kaj naj naredim. Cel dan ne naredim nič. Ko podojim malega, ga dam v posteljico in začne jokat pa ga okrog nosim pa tolažim in tako celo dopoldne in cel dan, tako da ne pridem do hrane. Ja, saj vem, da JAMRAM, ampak ne vem, kako naprej.. Kakšen nasvet?

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   [Brisano sporočilo]
19.11.2005 22:47:45   
Brisani uporabnik

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 92
21.11.2005 8:15:45   
uma
Dobro jutro!
Kako se vse spreminja. Žak je tako lepo spal zdaj mi pa že več kot dva dni "nagaja". Čez dan ne spi skoraj nič, mogoče po 20 minnut. Pol pa zvečer zaspi inse budi na dve do tri ure in gleda kot sokol in bi se igral. In če pomislim da bo od zdaj naprej tako me je kar groza. Pol bom tud jaz kot zombi.

Sva pa danes prvič sama. Atiju se je iztekel porodniški in je šel v službo. Tako sva ostala sama. Zdaj mi je končno zaspal( za koliko časa bomo še videli). Težko bom kaj postorila saj ne miruje dolgo, če ga pustim samega. A smo ga že razvadili?
Drugače pa lepo napreduje in je vsak dan večji srček. Sploh ko se nasmeje. Takrat človek res pozabi na vse neprespane urice.

Smo pa bili zunaj in bilo je super. Nič mu ni bilo jasno. Bili smo 10 minutin sva ga kar nesla, ker se ni splačalo zakurblati vozička. Komaj čakam nov lep dan- čeprav je to zdaj malo  verjetno.

Pozdravček in lepo se imejte!

Neposredna povezava do sporočila: 93
21.11.2005 9:57:16   
soncek&luna
jutro,

MOJ ALJAZ IMA DANES 1 MESEC user posted image , pravi cukercek je.... imava mal nerganja sem pa tja, samo je vseeno priden...in lahko kar veliko naredim po stanovanju...vcasih mi je zaenkrat prav dolgcas user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 94
21.11.2005 12:48:54   
Udb
dan!
Midva sva bila danes pri pediatru! V enem mesecu je pridelal 1100g in 2cm, pa 2cm v obsegu glavice! user posted image  

Naju je pohvalila, Marcel je zdrav fantek! JUPI!

Dobili smo kapljice vitamina D! A jih že jemljete? A vaše malčke kaj zvija po njih? Me je mal strah!
Drugače je pa rekla, da gremo komot s kengurujčkom na sprehod! user posted image  Samo ne predolgo - za kakšno uro, da se hrbtenička navadi!!

Neposredna povezava do sporočila: 95
   [Brisano sporočilo]
21.11.2005 14:02:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 96
21.11.2005 14:05:30   
Udb
nalin, saj Marcelova duda je tudi Aventova!

Neposredna povezava do sporočila: 97
21.11.2005 14:17:05   
uma
Udb, bravo Marcel!
Kdaj si pa dobila datum za pediatra? Jaz sem jih klicala pa so vzeli podatke in je rekla, da me bo sestra poklicala za datum. Pa še ni. No, saj ni še takoooo kriza, samo vseeno me skrbi.

Pa še nekaj me  zanima. Ste ve že dobile davčno št. za malega? Kdaj naj bi jo pa dobil?! Mi je namreč še nismo!

Žak je do sedaj spal približno 20 minut. Zdaj se mu pa še kolca.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   [Brisano sporočilo]
21.11.2005 14:21:17   
Brisani uporabnik

(odgovor članu uma)
  Neposredna povezava do sporočila: 99
   [Brisano sporočilo]
21.11.2005 14:22:19   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

ANA JULIJA
lana10

KAKO VAM JE VŠEČ IME ANA JULIJA

ZELO (11%)

SREDNJE (35%)

NI MI VŠEČ (38%)

GROZNO SE SLIŠI (16%)

Število vseh glasov: 339

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!