|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   okraski iz beljaka
30.11.2008 14:32:17   
ribica.
je že katera delal, iz beljaka in sladkorja??
A ste tud ve dale v pečico na malo temperaturo za par urc? Ali lahko dam pečico na več in krajši čas??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: okraski iz beljaka
30.11.2008 20:40:59   
blaža
To ni tako izi, kot se sliši. masa mora bit ta prava, pol pa še v pečici sušiš na 50 stopinj, dokler niso narejeni. Pazi, da ni prevroče in da se res samo sušijo, da ne porumenijo. lahko jih pa malo obarvaš z jedilnimi barvami, da bojo npr. roza, svetlo modri, rumeni, zeleni.

Ti priporočam, da narediš takole:

Stepeš močno beljake, postopoma dodajaš sladkor v prahu, pol pa pride not tole: Voda in sladkor, ki ga moraš kuhati do te mere, da lahko pihneš skozi zanko iz žičke balonček. Pol to še vrelo vlivaš v stepene beljake in miksaš na največ. To pol pride tako trdo, da ti obrača posodo.

To je krema tudi za indijančke. Grem zdej pogledat točene količine in ti pišem.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: okraski iz beljaka
30.11.2008 20:43:39   
Anonimen
In, da ne bo potem jelka na preveč toplem, ker se bodo okraski stopili.

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: okraski iz beljaka
30.11.2008 20:47:07   
blaža
Sem posodla moji mami tisto revijo. Sem ji zdej pisala in upam, da bo poslala, če ne pa mi javi na zs in ti bom poslala. Zgledajo pa takole, si lahko tle pogledaš indijančke, da boš imela predstavo kako trda je ta beljakova krema. V bistvu sem to odkrila slučajno, ko mi je ostala masa od indijančkov in sem še to naredila in je blo fenomenalno. Kot kupljeni so bli. Rahli in slastni, pa lepa oblika od brizganja je ostala.


http://katarinak- moj- album.com/

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: okraski iz beljaka
30.11.2008 20:47:46   
blaža
In, da ne bo potem jelka na preveč toplem, ker se bodo okraski stopili.



Jih prej poješ, pa se ne stopijouser posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: okraski iz beljaka
30.11.2008 20:54:21   
blaža
beljakova krema za Indijančke ali pa za beljakove vetrce:


-15dkg beljakov( 3-4) beljaki
- 12,5dkg sladkorja

Sirup:

-25dkg sladkorja
-0,7dl vode


Sladkor + voda daš takoj in kuhaš, da porumeni in da lahko čez žičko pihneš balonček, tak lepljiv. ( žičko si sama nardiš, da ima zankico na koncu v velikosti centa). Pol to še vrelo vlivaš na sredino posode z beljakom in sladkorjem( tisto prvo dvoje beljako in sldakor mora bit res dobro stepeno) Vlivaš notri in še malo miksaš, pol pa na peka papir brizgaš venčke al kupčke al kar hočeš in sušiš na 50 stopinj dokler ni popolnoma suho tudi znotraj. Probaš pačuser posted image


(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: okraski iz beljaka
1.12.2008 21:13:32   
ribica.
hvala za vaš trud, ampak so mi ratali, čeprav sem bla čist nevedna in sem prvič delala. Sem delala za probo in sem dala sam 2 beljaka, pa 100g sladkorja v prahu in ščep soli. Najprej sem dala za par min na 100 stopinj, pol pa še za kaki 2 urci na 70stopinj pa so ful ratali. Komaj kaj jih je ostalo, ker mi je mala vse pohrustala. Sploh ni slabo. Ravno dost jih je da sem okrasila dekoracijo na mizi.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





RECEPT: Bonbončki za krepitev imunskega si...
Virusom se bo otrokov organizem najlažje zoperstavil z učinkovitim obrabnim oziroma imunskim sistemom. Zanj najbolje pos...
RECEPT: Bananin kruh - zdrava sladica za m...
Moja sorodnica me je spodbudila, da sem preizkusila, eksperimentirala z receptom in nastal je moj prvi bananin kruh. Ni ...




Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......