|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oh te kile
1.12.2006 21:48:38   
Anonimen
No, pa smo tam. Sem šele v 20 tednu pa imam že 8 kg plusa. Groza................. Kar jem in jem. Ali ve katera za kakšno dieto za nosečnice, ker če se bo tako nadaljevalo bom kmalu počila.........
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: oh te kile
1.12.2006 21:56:16   
Sandra*
Ojla!

Jaz sem se zredila za 20kg, zdaj pa je naš user posted image strar 4 mesece pa imam že dve kili manj kot pred nosečnostjo. Ne skrbi, boš vse zgubila, samp pazi da se ne bašeš s sladkarijami!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Oh te kile
1.12.2006 21:59:47   
Anonimen
Diete za nosečnice ne poznam...

Vprašaj G; mi je enkrat rekel, da je treba kar na dieto, če se nosečnica preveč redi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Oh te kile
1.12.2006 22:01:39   
Sonrisa
Jaz sem imela dieto brez soli. Pa mi nič pomagalo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.12.2006 22:36:03   
ona
Jaz sem šla 2x po 20 kil gor,pa je šlo vse lepo dol!
Bo tudi tebi,ne sekiraj seuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.12.2006 23:00:42   
Jančika_
No, saj če ješ in ješ, kot praviš, potem ni potrebna neka huda dieta - jej manjuser posted image . Ne jej sladkarij, ne nažiraj se, skratka zmerno. Meni sicer ni pomagalo kaj ekstra, mogoče pa tebi bo (sem bruhala po 5x na dan, pa sem se vseeno zredila 5 kil na začetkuuser posted image ).

Do zdaj so se ti javile same take, ki so jim kile šle dol brez problemov - na to sem se zanašala tudi jaz, ampak pri meni je bilo precej drugače. Prvič sem se zredila 13 kil, kar niti ni tako veliko, pa sem rabila celo leto, da sem jih 11 spravila dol. Pošteno sem se namučila. Zdaj drugič sem se zredila 12 kil in imam 5 mesecev porodu še 3 viška, torej vsega skupaj za zgubiti 5 kil, če štejem še tisti dve od prvič. Tudi zdaj ne gre nič dol samo od sebe, pa se zelo veliko ukvarjam s športom in imam doma dva kondicijska trenerja, ki mi včasih ne dasta časa niti za jest.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.12.2006 9:51:42   
Strawberrie Cherrie
eh, Janička, tole zdejle pa prav nič lepo ni blo za prebrat -> vse tko lepo razlagajo, sem šla dol, sem šla dol, sem v minusuuser posted image , mam še samo 1kg viška, potem pa prideš in vse moje pobožne sanje se razblinijouser posted image

Sicer jaz sem jih do zdaj pridelala 14!!!!Pa še nisem rodila; in ja - ne morem se upret čokoladam, pa mlečnim gresom, pa mandarinam, pa solati s fižolom in koruzo....pa siru! Uf ja , pa čokolino...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.12.2006 10:00:57   
kofetek2010
prvič sem se zredila za 20 kg in sem potrebovala skoraj 6 mesecev, da sem prišla na stare kile - na srečo so šle kar same od sebe user posted image

drugič pa sem se zredila za fantastičnih 30 kil, ki jih eno leto po porodu ni več (no, če sem čist iskrena sta mi 2 še ostali, ampak že pašem v vse stare cunje user posted image ) - tokrat so šle bolj počasi dol, sploh zadnjih 10 kil, ki sem se jih znebila, ko sem nehala dojit (torej 8,5m po porodu) user posted image

v 20.tednu sem bila na +10 kil , v 30.t na +18 kil, v 35.t na +24 kil, v 37.t na +27 kil in v 40.t na +30kil user posted image

meni G ni nič kompliciral zaradi kil, ker sem drugače bolj med suhimi (53 kil pri 178 cm) user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.12.2006 10:05:40   
Anonimen
vse tko lepo razlagajo, sem šla dol, sem šla dol, sem v minusuuser posted image

Telesa so različna;večina ženskih je takšnih, da si med nosečnostjo pripravi zaloge hrane za otročka. Narava, pač.

Nekatere jih pridobijo več, druge manj. Ob redni in zmerni prehrani jih verjetno kar precej te kilograme že v nekaj mesecih izgubi.
Nekatere bistveno počasneje, ker je njihov organizem drugačen. Ampak ob redni in zdravi prehrani se telo v devetih mesecih povrne v stanje pred nosečnostjo.

Problem nastane, ko nosečnica pretirano je. Ko se baše s hrano. To niso kalorije potrebne za rast dojenčka v trebuhu in njegovo poznejše prehranjevanje.
To so popolnoma odvečni kilogrami, ki jih, vsaj večina, raje ne bi pridelala. Zato anonimna, nehaj pretirano jesti sedaj, v naslednjih štirih mesecih se boš navadila na takšno količino hrane in potem bo še težje jesti spet redno in zmerno. Shujšati pa sploh.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
2.12.2006 11:26:09   
2 Sraki
Ojla, te čisto razumem, tudi jaz sem srečka nosečka, trudim se jesti 3-4 na dan, brez vmesnih dodatkov in pa seveda ne pretiravati pri posameznih obrokih. Je težko, te res razumem, vendar jaz imam v vedno v mislih, da bo vedno težko, sedaj ko sem noseča ali pa po porodu, zmerno jesti res ni lahko. Zato se raje sedaj potrudim in se držim malo nazaj, pa bom mogoče zato malo prej spet pri svojih kilah po porodu. Mogoče pa si ena srečnica, ki ji bodo šle vse kile brez problemov spet stran takoj po porodu. Vendar jaz se ne zanašam nato, ker tudi pred nosečnostjo, sem se morala vedno truditi, da sem imela težo, pri kateri sem se dobro počutila, nikoli ni bilo samo po sebi umevno. Otrok sam pa res ne rabi toliko, tudi če bi jedla malo premalo, bi on imel zase še vedno dovolj, saj vsa hrana najprej pride do njega šele potem si ti na vrstiuser posted image user posted image user posted image . Torej ne skrbi, bistvo je, da ješ uravnoteženo prehrano, pri količinah pa raje malo manj kot pa preveč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.12.2006 12:08:24   
Blacky30
Jaz sem šla roditi s +18 kg, po porodu mi je ostalo +15 in tako je še danes, skoraj 2 leti po porodu. Dala sem skozi milijone diet, pravkar znova vztrajam na eni, pa ni učinka. Ker sem pred nosečnostjo brez težav z ločevalno izgubila 11 kg v mesecu in pol, zdaj pa ne gre nikamor, sem ugotovila, da se mi je očitno telo oz. presnova tako spremenila, da ni več haska.
Ni ravno neka tolažba zate, je pa dobro, da si pripravljena tudi na kaj takega. Pa saj bo že.....user posted image

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.12.2006 12:21:22   
kofetek2010
ja Blacky po 30. je težje user posted image  tolažba pa taka user posted image  

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.12.2006 13:56:45   
Strawberrie Cherrie
Jana, tut jaz sem bila poprej ful suhcena, in srčno upam, da mi bo ostala kakšna kilca na joškicah in ritiuser posted image (Bog dajuser posted image user posted image ); ampak tolk se bom pa trudila, da bom imela spet lep in raven trebuh in lepa stegna...
Zaradi tega zdaj ful pazim da jem 5x na dan - vmes jem tut ful jogurte, pa skutke, pa sadje, predvsem mandarine -> ampak imam še vseeno ŽE +14kg
Mič, mah jaz imam občutek, da se nažiram - in to samo zato, ker mi je prej uspelo zaradi vseh obveznosti jest komaj 2x na dan; vedno obvezno zajtrk, kakšno jaboljo, hruško, polnozrnato žemljo+sir ali jogurt, pa pozno kosilo okoli 5h...zdaj pa 5 ali 6x na dan - men se zdi, da sem skoz polna, kljub temu, da ne spravljam v sebe ogromne količine - recimo 2kosa kruha za zajtrk...
Upam pa, da bom imela vsaj po porodu kolikor toliko urejeno prehranjevanje...res upam, vsaj 3x na dan, kajti VEM, da je to dobro za moje zdravje in predvsem si želim dojiti vsaj do 6meseca...UPAMuser posted image

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.12.2006 14:09:02   
Anonimen
Ti ne bi rada solila pameti....ampak vseen...

Če bi bila po porodu rada zadovoljna s sabo in svojim telesom, začni zdravo jesti sedaj. Zdravo, to je redno in v zmernih količinah, še toliko bolje pa je, da je hrana kuhana.

Razni majhni prigrizki so večinoma nepotrebni. Čokoladice, skutice, piškoti,...to je tisto, kar redi. Pa ne, da ti ne bi privoščila, ampak ti se boš počutila bolje, ko boš uspela to preskočiti.

Med porodniškim dopustom sem zelo redno kuhala, večinoma enostavne, lahko prebavljive jedi, pogosto smo jedli konkretno kuhan obrok dvakrat na dan. In ne samo, da sem ob takšni prehrani lepo postopma shujšala, predvsem sem se počutila bolje, lažje in nikoli nisem bila lačna. Najboljše od vsega pa je bilo to, da se mi je ob tako redni prehrani zelo zmanjšal apetit po raznih prigrizkih.

Neposredna povezava do sporočila: 14
2.12.2006 14:37:28   
Strawberrie Cherrie
Mič:
Saj ne soliš pameti, verjemi takšni nasveti so pri meni več kot dobrodošli -> saj pravim, prej sem imela neurejno prehrano, zdaj pa se zdim sama sebi skoz polna -> je pa res, da se bom po porodu zelo težko odrekala vsem tem jogurtom in skuticam; tko da verjamem, da je res, da bi mogla to že prej razmišljat!!!! Bom poizkusila že danes brez teh 'prigrizkov na vsake 2urci'
Kdaj pa ve punce nazadnje jeste zvečer?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.12.2006 18:58:54   
smotka lonib
Jaz pri prvem in drugem otroku nisem imela problemov glede kil po porodu. Pri prvem sem se zredila 9 kg, pri drugem pa 13. Pri prvem mi ni nič ostalo, pri drugem pa celo 2 kg v minus kot pred zanositvijo. Moja svakinja je  močne postave (sploh v trebuh), se ji sploh ni videlo, da je noseča, zredila pa se je za 5kg. Milslim, da je vse odvisno od presnove. Jaz zelo rada jem zelenjavo in sadje, zelo rada si privoščim tudi kakšno čokoladico. Mislim, da se od tega greha pač ne bom zredila. Je pa najboljše, da je zajtrk bogat, večerja pa revna.

Lep pozdrav!

Neposredna povezava do sporočila: 16
2.12.2006 20:36:39   
eya
Jaz sem tudi pred nosečnostjo mislila, kako bo fajn, ko ne bom rabila pazit pri prehrani in se bom lahko redila user posted image  Pa mi je tudi šlo hitro gor s kilami in sem tudi mogla malo pazit, mogoče še bolj kot sicer-sem razne čokolade, piškote ipd. omejila, pa veliko sem pila, skoz sem imela vodo sabo. No, zredila se v končni fazi niti nisem preveč, sem jih imela 15 kg več kot pred zanositvijo, pa so šle kar hitro po porodu dol, 1-2 imam še viška.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.12.2006 21:49:23   
kapica
Hm, tega naziranja se tudi jaz bojim, ker imam pravo fobijo pred tem, da bom po porodu vse kile obdrzala user posted image . Tako da se fejst nazaj drzim, vsakic ko se mi cesa lusta pojem sadje, jabolke, pomarance, korencek, toliko da nekaj grizkam. Pa mi kr pomaga, no, zaenkrat user posted image . Sladkega nic ne pojem, tudi nobenega cipsa in teh nevarnih stvari.
Tako da, me je pa res strah da bo prisel cas ko bom samo jedla in jedla...

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.12.2006 19:14:14   
najina pikica*
ne sekiraj se jst sm šla v nosečnosti 24kg gor user posted image ,zdaj sm jih pa že zgubila 13kg...(samo 5mes po porodu)....kile gredo dol samo če hočeš....
ti samo papaj...nosečnost je ful dober izgovor-da si lahko tudi tokrat ob 3h ponoči privoščiš tisto ta sladko tortico,pa čeprav si jo jedla že včeraj!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.12.2006 12:21:41   
noka81
Šele v desetem tednu sem in pridelala sem že dve kili. Nekaj na račun hrane, nekaj na račun manj gibanja. Opažam, da mi sveže sadje ne ustreza. Napihe me kot balon. Prej sem dopoldan jedla le sadje, kaj pa zdaj? Kakšen predlog za malico dopoldan? Težava je v tem, da jogurtov ne jem. Tako mi ostaja kakšna žemlja, sirova, .... skratka kruh. Da ne omenjam sladkih grehov... Ojej!

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.12.2006 14:31:52   
smotka lonib
Noka81! Probaj jesti naravna sončnična ali kaka druga semena. Želodec ti malo napolni, pa še redi ne veliko. Lahko pa probaš s suhim sadje ampak ima ta kar nekaj kalorij, če jih preveč poješ.

Lep pozdrav!

(odgovor članu noka81)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.12.2006 15:21:33   
severnica77
Jaz sem se tudi zredila največ do 20 tedna, sedaj sem v 39, skoraj že 40 tednu in imam 12 kg več. Ni nujno, da se ti bodo kilogrami zviševali do konca nosečnosti z enako intenziteto.

Neposredna povezava do sporočila: 22
4.12.2006 15:22:46   
lunca2
Jaz sem noseča 11 tednov in 3 dni pa sem se zredila za 1 kilogram.
Res pa je da sem že po naravi bolj suha in kar koli sem pojedla se mi ni prijelo. Sedaj pa se izogibam sladkarijam, čeprav jih že prej nisem glih marala.

Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?