|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odvzem krvi
22.1.2010 10:12:37   
romy
Nečesa ne razumem.

Ok imaš NS.
Lahko se odločiš še za amniocentezo, ki je odvzem plodovnice skozi trebuh.

Ne razumem pa kakšen pregled je , ko imaš poleg NS možnost še za odvzem krvi za dvojni kromosomski test user posted image  mislim da je pisalo nekaj takega.
Iz kje ti odvzamejo kri, in koliko stane ta pregled? In kaj ugotavljajo?
Razsvetlite me prosim user posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odvzem krvi
22.1.2010 10:15:41   
valentinčica30
Stane nekaj manj kot NS, vzamejo ti kri v 24 urah po NS, čakaš cca.1 teden in ti lahko rezultat bodisi izboljša bodisi poslabša. Merijo pa neke vrednosti v krvi in mislim da daš 2 epruveti, sem že mal pozabla.

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.1.2010 10:48:55   
romy
A ti vzamejo kri  iz roke? A ti si šla na ta pregled?

Kako to misliš da ti rezultat izboljša ali poslabša?

lp

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.1.2010 11:04:17   
živa
Zdaj ni več nujno, da ti v 24 urah po NS vzamejo kri; lahko ti jo tudi nekaj dni prej ali pozneje. Vzamejo ti kri iz žile na roki in gledajo vsebnosti dveh hormonov, glede na katero potem izračunajo novo razmerje/možnost za DS. Recimo, da imaš po merjenju NS možnost za Downov sindrom 1:3000; dvojni hormonski test ti lahko za ok. 10-krat poveča tveganje za DS (potem imaš 1:300 možnosti za DS ) ali pa zmanjša (in imaš recimo 1:30000).

Kri lahko daš na Polikliniki v laboratoriju, ponekod (recimo v Dravljah) pa kar tam, po pregledu NS. Tudi ta pregled se plača (torej posebej plačaš merjenje NS in posebej/dodatno ta pregled). V Dravljah stane 40 evrov.

Ja, jaz sem šla vsakič še na ta test. Na moje veliko veselje se je rezultat vsakič izboljšal.

Lp,

živa

< Sporočilo je popravil živa -- 22.1.2010 11:05:19 >

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.1.2010 11:32:37   
romy
Živa hvala.

V pon. sem naročena v Dravljah pa razmišljam še o tem testu, ampak me kar malo skrbi. Pa sploh ne vem zakaj?!
Koliko časa pa čakaš na rezultate?

Hvala

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.1.2010 11:36:23   
živa
Rezultate NS dobiš takoj, potem ti pa čez kak teden s pošto pošljejo domov popravljene rezultate, v katerih upoštevajo še DHT.

Nič ne skrbi. Če boš imela tako dober rezultat NS, da ti s tem testom še vedno ne bi pripadala amniocenteza (Vprašaj tam zdravnico), potem ti ga je morda brez smisla delat.

No ja, jaz sem ga, ker je pač večja zanesljivost kombiniranega testa kot le NS.

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.1.2010 20:11:49   
Anonimen
jaz sem tudi delala ta DHT poleg NS, vendar je bil rezultat lažen (2krat)

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?