odvzem krvi (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

romy -> odvzem krvi (22.1.2010 10:12:37)

Nečesa ne razumem.

Ok imaš NS.
Lahko se odločiš še za amniocentezo, ki je odvzem plodovnice skozi trebuh.

Ne razumem pa kakšen pregled je , ko imaš poleg NS možnost še za odvzem krvi za dvojni kromosomski test [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] mislim da je pisalo nekaj takega.
Iz kje ti odvzamejo kri, in koliko stane ta pregled? In kaj ugotavljajo?
Razsvetlite me prosim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

valentinčica30 -> RE: odvzem krvi (22.1.2010 10:15:41)

Stane nekaj manj kot NS, vzamejo ti kri v 24 urah po NS, čakaš cca.1 teden in ti lahko rezultat bodisi izboljša bodisi poslabša. Merijo pa neke vrednosti v krvi in mislim da daš 2 epruveti, sem že mal pozabla.

romy -> RE: odvzem krvi (22.1.2010 10:48:55)

A ti vzamejo kri  iz roke? A ti si šla na ta pregled?

Kako to misliš da ti rezultat izboljša ali poslabša?

lp

živa -> RE: odvzem krvi (22.1.2010 11:04:17)

Zdaj ni več nujno, da ti v 24 urah po NS vzamejo kri; lahko ti jo tudi nekaj dni prej ali pozneje. Vzamejo ti kri iz žile na roki in gledajo vsebnosti dveh hormonov, glede na katero potem izračunajo novo razmerje/možnost za DS. Recimo, da imaš po merjenju NS možnost za Downov sindrom 1:3000; dvojni hormonski test ti lahko za ok. 10-krat poveča tveganje za DS (potem imaš 1:300 možnosti za DS ) ali pa zmanjša (in imaš recimo 1:30000).

Kri lahko daš na Polikliniki v laboratoriju, ponekod (recimo v Dravljah) pa kar tam, po pregledu NS. Tudi ta pregled se plača (torej posebej plačaš merjenje NS in posebej/dodatno ta pregled). V Dravljah stane 40 evrov.

Ja, jaz sem šla vsakič še na ta test. Na moje veliko veselje se je rezultat vsakič izboljšal.

Lp,

živa

romy -> RE: odvzem krvi (22.1.2010 11:32:37)

Živa hvala.

V pon. sem naročena v Dravljah pa razmišljam še o tem testu, ampak me kar malo skrbi. Pa sploh ne vem zakaj?!
Koliko časa pa čakaš na rezultate?

Hvala

živa -> RE: odvzem krvi (22.1.2010 11:36:23)

Rezultate NS dobiš takoj, potem ti pa čez kak teden s pošto pošljejo domov popravljene rezultate, v katerih upoštevajo še DHT.

Nič ne skrbi. Če boš imela tako dober rezultat NS, da ti s tem testom še vedno ne bi pripadala amniocenteza (Vprašaj tam zdravnico), potem ti ga je morda brez smisla delat.

No ja, jaz sem ga, ker je pač večja zanesljivost kombiniranega testa kot le NS.

Anonimen -> RE: odvzem krvi (22.1.2010 20:11:49)

jaz sem tudi delala ta DHT poleg NS, vendar je bil rezultat lažen (2krat)

Stran: [1]