polma
|
IZVIRNO SPOROČILO: baby22 pozdravljeni, pri nas imamo en problemček, ki ga ne znam rešiti... in sicer imamo doma 4.5letnika , ki smo ga že začetek poletja "odvadili"od plenic, vendar gre lulat samo če ga jaz zbudim...sam namreč tako trdno spi, da sploh ne ve kdaj ga tišči lulat in kdaj se ponoči polula v posteljo...tudi ko se polula v posteljo kar naprej spi... jaz sem že na koncu z živci, ker sploh ne vem kaj naj še naredim... razmišljam že o tem, da bi mu dala nazaj plenico.... ima kdo od vas kakšno mnenje??? bi ga bila zelo vesela... lep dan še naprej... Imam. Moje mnenje je, da so 4,5 let stari otroci prestari in preveliki, da bi še vedno nosili plenice, kljub dejstvu da je dopustno in normalno, da otrok v teh letih še moči posteljo. Kot javno odkrita forsiratorka - frustratorka otrok si ne predstavljam, da bi moja otroka v tej starosti še nosila pleničke, kljub dejstvu da jima je kdaj ponoči ušlo (enemu še vedno, ker nima še 2,5 let). Sicer težko razumem povezavo med odvajanjem otroka od plenice (v primeru mojega sina sem si dovolila celo ne-navajanje na plenice) in frustriranjem otroka, pa sem že velikokrat prebrala komentarje ki tovrstno uvajanje otroka v svet pravil enačijo z mučenjem. Sem tudi zagovornik demokracije, vem da ni moja pot edina prava, in hkrati prikrita sem anarhistka, ker pravila težko sprejemam. In, ker redno dvomim v smoter pravil, reda in sistemov, se sprašujem tudi to-zakaj sploh pisat priročnike o razvoju dojenčka, otroka-saj je vsak zase čudovit in unikaten, zakaj otroka vpisovat v vrtec in ga silit v sekundarno socializacijo- če večina otrok ob uvajanju trpi, zakaj otroka sploh vpisat v prvi razred, če pa sploh še ni zrel za dojemanje šolanja ki je zanj -baje- koristno? Torej, res, zdaj pa mene zanima mnenje vseh tistih, ki menite da z zgodnjim (po mojem mnenju edinim, pravočasnim) odvajanjem od plenic frustriram svoja otroka-kaj, a vseh ostalih prelomnicah v življenju vaših otrok tudi čakate na to, da so pripravljeni?
< Sporočilo je popravil polma -- 3.11.2010 15:11:08 >