polma
|
IZVIRNO SPOROČILO: barni Polma, daj mi povej prosim lepo kako otroka "prisiliš" da neha lulat v posteljo? Ok štekam, zvečer ga daš spat brez plenice in seveda je ponoči postelja mokra. Vstaneš, zbudiš otroka (če se ne sam, ker je moker in tuli ko zverina), mu preoblečeš pižamo, zamenjaš nepremočljivo podlogo in če imasš srečo, ti ni treba zamenjati še kovtra in posteljnine, ker je ni uspel polulati (no naša velikokrat spi na kovtru in ne pod, tako da itak menjava komplet postelje vedno in povsod! Računaj na to, da se otrok ne polula samo 1x v noči ampak večkrat. Torej kar nekaj kompletov odej, posteljnine in nepremočljivih podlog. No in potem to ponavljaš dan za dnem...do kdaj? Po mojem dokler otrok ne doseže točke, ko je dovolj zrel, da lahko azdržuje urin celo noč oziroma se ob potrebi zbudi in gre na stranišče. Kaj pa po tvojem? Kdaj otrok neha lulat v posteljo, ko mu vzamemo plenico? Jaz si srčno želim, da bi se znebili plenice ponoči. To je moja želja. Ne pa tudi sposobnost moje deklice. In hvala bogu sem razčistila pri sebi, da bo ko bo. Ker ko sem jo dala spat brez plenice, se je polulala v posteljo, seveda. Bila je čisto iz sebe. Pa sem poskusila še enkrat. In spet jok. Potem sem ji dala nazaj plenico. In se je sredi noči zbudila in jokala, da se je polulala, čeprav je imela gor plenico. Bilo ji je očitno grozno, ker sem rabila skoraj pol ure, da se je umirila in mi končno povedala, zakaj joka. Potem sem jo potolažila, da ima pleničko, da ni postelja mokra in da naj zaspi nazaj. In spet smo lepo spali. Jaz pa sem se počutila grozno, da sem ji sploh povzročila te tri noči. In tudi za druge stvari lahko povem, da ja, spodbujaš otroka da nekaj naredi logično. Samo kdaj bo naredil, pa ni odvisno od staršev ampak od otroka. Ko mu naredi tisti famozni "klik" v možganih, potem gre samo od sebe. Jaz sem to v teh treh letih tolikokrat doživela pri nasši, da trdno verjamem v to. Smo že poganjalca hoteli prodati, ker je vztrajno govorila, da nima pedal. Nekega lepega dne, pa se je vsedla gor in od takrat se pelje z njim povsod ko profesor. Barni, otroka ne moreš prisilt da neha lulat v posteljo in tudi ne vem, kiliko časa traja da neha-po tem,ko mu plenico vzameš. Iz svojih izkušenj ti povem-prva je sama snela plenico pri 18m, ponoči bila suha in nekaj časa še lulala med popoldanskim spanjem. Ampak nisem niti pomislila, da bi ji dala plenico. Drugemu sem snela plenico preko dneva preden je skodil, ponoči pa pri 20m. In se še vedno polula 3krat na teden zvečer. Niti pomislim ne, da bi mu dala plenico. Glej, ti si se zelo pozanimala kaj in kako pri tvoji punčki, sem ti celo jaz svetovala, se mi zdi, pa pač se ni izšlo kot si želela. Sprosti se, bo že. Na tej temi sem se oglasila zato, ker težko ostanem tiho, če se govori da forsiramo otroke, če jih začnemo uvajat na kahlo že takoj, ko lahko samostojno sedijo. In, seveda, da povem svoje mnenje o tem, ali naj avtorica posta svojemu 4.5letnemu fantku še naprej daje plenico, ali ne. še vedno mislim, da je čas, da neha s tem. Ampak, vsak dela po svoje, ne? Glede na avtoričin zadnji post, pa se itak čudim zakaj je sploh spraševala po nasvetu, če se ji zdi vse tako normalno in se ne ozira kaj drugi mislijo...potemtakem smo spet streljale v prazno z odgovori....