|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odvajanje od plenic- kakanje?!!
29.10.2010 21:45:57   
kralj matjaž
Pozdravljene,
no pa se je našemu 2,5 letnemu otročku le posvtilo, da bi lahko lulal v WC. Od takrat je podnevi suh, samo enkrat na začetku je billa lužica na tleh.
Zdaj pa h kakanju. Prej je vsak dan odvajal najmanj enkrat, če ne dvakrat. Zdaj ko ima hlačke čez dan raje ne gre kakat, ali pa se pokaka v hlačke. Za lulanje vedno pove čez dan, kakanje je le enkrat uspelo v WC, drugače pa v hlačke.
Se mi zdi kot da ima nek strah pred kakanjem na WC, ker hoče, pa ne gre.
kako ste rešile to ve? Kakšen predloh?
hvala in lahko noč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odvajanje od plenic- kakanje?!!
29.10.2010 22:26:08   
10ka
mi smo imeli popolnoma enak problem. nekaj časa sem jo za kakanje celo dajala v plenico. naša spodbuda je bila, da je po uspešnjem kakanju v kahlico dobila nagrado - čokoladno jajce. ko smo uvedli to nagrado, se je v enem tednu navadila kakat samo na kahlico. potem smo nagrado počasi ukinili, je bilo dokaj bp. samo je bila pa nekaj časa kar smešna, ko je sedela na kahli in kot mantro ponavljala "lužbo, baso delat, čokoladno jajce dobila...". mal sem imela slabo vest, da bo čez 20 let rabila na to temo kakšnega psihiatrauser posted image . vendar zaenkrat (po več kot letu dni) še nima resnih posledic zaradi našega načina uvajanja kahlice

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu kralj matjaž)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.10.2010 22:34:39   
mateyka
mi mamo isti problem. smo isto "rešitev" probal kot 10ka, pa ne dela user posted image
ma je psihično zablokira in sedi po 15 min na kahli ali wc-ju, ji noge zaspijo zraven, se matra in matra, poskuša, pa ne gre.. user posted image govori skoz da kaka na wc in da dobi jajčka, pa nič. ko damo plenico gor, si vzame čas in čepi in kaka v miru. kar zašvica ko kaka - go figure..

jaz pustim času čas, naj bo kakor že je - kaj več že ne morem narest. nočem privest do tega da mi bo zaprta (ker brez plenice potem ne kaka in drži not). se mi zdi, da bi bilo s tem več težav, tudi zdravstvenih. in ko bo mal starejša, se bomo o tem lahko bolj konkretno pogovarjal kot sedaj. tako da zaenkrat ne težim. je pa res, da vsakič, ko reče da bi kakala (to sem ji rekla da mora pač povedat, da se v hlačke ne kaka) vprašam, če bi šla raje na wc ali kahlico. včasih tudi reče da bi (i tudi gremo), samo nikoli ne pokaka kaj konkretnega..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 29.10.2010 22:36:57 >

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.10.2010 10:43:08   
izgubljena_ovcka
Pri nas je bila na začetku zgodba enaka. Lulanje bp (no, bilo je kar ene par lužic na začetku), kakanje pa vedno v hlače (vsaj zadrževal ni nikoli, hvalabogu). Najhujše je bilo to, da ga kakec sploh ni motil! Ni šans, da bi prišel povedat, da ima drekec v hlačah, še več, on se je veselo kam usedel. Naredit nismo mogli nič. Kaj sem hotela, en čas sem pač pucala kakce, nosil je samo bele gatke in sice trenirke, da sem lahko vse prala na 95.

Potem pa ga je mož vrgel na foro naj poskuša pritisnit, ko sedi na stranišču in lula in naj pozorno posluša, če bo kakec naredil "čof" ko pade v vodo. Potem je pa vedno poskušal še kakat zraven in bil neskončno vesel če je naredilo čof! user posted image  Par nesreč je seveda še vedno bilo ampak je šlo na bollje. Aja, pa nikoli nismo čepeli zraven njega in mu težili naj kaka, posadila sem ga na stranišče in šla ven ter mu rekla naj pokliče ko bo že. Kahle niti nismo uporabljali, ker je vedno z nje "ušel". Vedno samo stranišče.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.10.2010 14:35:49   
nananaja
Tudi mi ugotavljamo, kako naj tamalo motiviramo, naj začne še kakat redno v kahlo. Je pa stara šele 1leto in 9mesecev in ji nismo še povsem ukinili plenice, čeprav je čez dan redno suha, le za kakanje je. Ko se pokaka v plenico, takoj pride prosit za na kahlico. S čokoladicami in piškoti ne poskušamo, ker pač mi take motivacije niso ravno pri srcu. Ja boste rekle, kaj se živciram, saj je še premajhna zato, ampak se je odločila lulat na kahlico, pa vidim, da bi tudi kakala rada, pa ne zna, včasih svakih pet minut sede na kahlo, na koncu pa v plenico ali hlače kaka, ali pa ne pusti oblečt planice in hlač, dokler jo tišči.

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.10.2010 19:33:23   
kralj matjaž
No potem pa nismo osamljen primer. Tudi mi smo motivirali z jajčko, pa ne gre. Tudi meni se zdi da ima neko blokado. Pa sedi na školjki pa mi reče, naj pomagam. Tako, enkrat je uspelo, zdaj pa že skoraj en teden veselo v hlačke kaka in potem ko že opravi pove da bo.
Kako dolgo pa so vam kakali v hlače? Samo pribljižno me zanima, da se pripravim. da bom veselo prala,user posted image
Lp   

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.10.2010 20:01:36   
novakatja
Niste sami, brez skrbi.
Pri nas je bilo enako. Ni spustil kakca ven v kahlo, le v hlače, ko ni mogel več zadržat. Prav revež je bil.
Plenice mu nismo dali nazaj, ker se mi je zdelo brez veze. Ker je bilo poletje je gol okoli tekal in se nam je enkrat na stopnice pokakal.
Nagrade niso pomagale. Če mu je slučajno malo uspelo v kahlo in je dobil mali avto, se je čez nekaj ur pa še enkrat do konca v hlače.
Po skoraj 3 tednih je pa kar sam preklopil. Nam je uspelo to poletje - julija in od takrat je ok. Z navdušenjem kaka v kahlo oz. zdaj že na velik wc.

Tako da, rabiš mirne živce, veliko gatk (mi smo jih dokupili do 12) in bo. Če mu daš plenico samo za kakat, bo pa dalj trajalo.
Kakor hočeš. Je pa kar težko gledat, ko se muči, pa ne gre....

(odgovor članu kralj matjaž)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.11.2010 7:56:58   
barika
Uf, poznano.
od 2,5 let naprej je lulal na wc, kakal samo v plenico, drugače je držal cel dan. Par dni nazaj, pa kot bi odrezal, je šel lepo kakat na wc. Upam, da si ne premisli user posted image . Tako da, pustite jim čas, jaz mojga nisem nič silila, da se mu kaj ne "zaserje", pa bi bil do šole v plenici user posted image

(odgovor članu novakatja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.11.2010 8:06:16   
Sacherca
No nas pa pri 3,5 kaka v plenico. Podnevi je suh ze vec kot dobro leto,ponoci pa od poletja. Za kakanje pa rece,da zeli plenicko.Drugace se sploh ne pokaka in zadrzuje. Ne kaka niti v hlacke. Pac ne delamo pritiska,psihologinja na sistematskem je rekla,da naj nic ne silimo, da bo tudi to prislo na vrsto. 

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.11.2010 11:10:18   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca

No nas pa pri 3,5 kaka v plenico. Podnevi je suh ze vec kot dobro leto,ponoci pa od poletja. Za kakanje pa rece,da zeli plenicko.Drugace se sploh ne pokaka in zadrzuje. Ne kaka niti v hlacke. Pac ne delamo pritiska,psihologinja na sistematskem je rekla,da naj nic ne silimo, da bo tudi to prislo na vrsto. 

Pri naši punci je isto.....

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.11.2010 10:19:58   
alesha
Moja je suha od drugega leta, za kakat pa je bil problem kakšne dva tedna. Pa sem se spustila na njen nivo in vedno, ko sem jaz šla na wc (takrat je obvezno hodila z mano) in sem se pač pokakala sem ji pokazala svojo klobaso v školjki in ji govorila: "Vidiš mami tudi kaka, ti moraš tudi, da bom tvojga kakca vidla." Ko ji je prvič uspelo kakati na kahlo (sem jo ful prigovarjla, da mora, da bo lep, da ga hočem vidit, pa da bo še ati prišel pogledat) sem potem zdraven skoraj indijanski ples odplesala in se je tamali ful fino zdel, da sem potem še njen kakec hvalila kok je lep in dolg.... v glavnem sliši se ful čudno... ampak pomagalo je, od takrat je vedno kakala na kahlo. Seveda smo še nekaj časa vedno, ko se je pokakala bili ful veseli in hvalili njen kakec.

Je pa nedolgo nazaj na enem predavanju, ko je predavateljico (psihologinjo) ena mami vprašala, kako naj svojega sina prepriča, da ne bi kakal več v plenice povedala isto... sicer je rekla, da ne ve zakaj je tako, ampak da pomaga, če občudujemo otrokov kakec.

Najina lubica LUNA - 28.05.2007
...in še ena lubica PIKA STELA - 2.5.2010

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.11.2010 14:24:51   
LanaH
Tudi pri nas je bil problem. Že nakaj časa je bil suh, potem pa smo ga začeli odvajati še kakanja v plenice. Prvi dan je brez problema šel na stranišče, potem pa se je zadeva ustavila. Včasih ni kakal tudi po nekaj dni skupaj. Bilo je že tako hudo, da sem ga prepričevala, da mu dam nazaj pleničko, pa lahko  gre na kahlico - vendar ni nič pomagalo. Kar dva ali  tri mesece se je vlekla ta zadeva. Ko je šel kakat sem ga morala dobesedno na silo držati na stranišču, on pa je jokal in kričal.....
Venar smo nazadnje zadevo rešili tako, da smo mu povedali zgodbico, da s tem, ko on kaka v stranišče in potegne vodo, to potuje do ribic in potem so ribice vesele, da so dobile hrano (vem, da se sliši malo grdo, vendar je pomagalo).
Od takrat je z veseljem hodil na stranišče in vedno govoril, da bo nahranil ribice....

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?