|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odvajanje od dudice
29.1.2006 21:51:25   
bobek05
Anej je star 7,5 mesecev in ima dudico že od rojstva. Uporablja jo samo in izključno za spanje oz. preden zaspi (da se potolaži), ko pa trdno zaspi, pa jo izpusti iz ust, tako da jo ima bolj malo v ustih... Na zadnjem pregledu (pred 1 tednom) sem pediatrinjo vprašala glede večje dudice (od 6-18 mesecev), ker sem jo že kupila, pa je mali ni hotel. No in mi je prijazno razložila, da mi odsvetuje nabavo večje dudice, ker naj bi škodilo dlesnim in kasneje zobkom ali nekaj takega... Je pa tudi omenila, da bi ga lahko počasi začeli odvajat od dudice... Rekla je, da naj mu namesto tega dam ninico, ampak Anej že itak ima ninico (poleg dudice) - plenico (vedno drugo)..

Meni je mama rekla, da ko sem bila majhna sem tudi imela dudico in ko so me odvajali od nje, jo je KAO babica vrgla v peč (zdaj mi je priznala, da so jo skrili) in da sem se cel teden tulila kot živina, potem pa je bilo vredu.. Sem pa kasneje začela cucat prst, ker ga je cucala moja 2,5 leti mlajša sestra (v bistvu še slabše!!) in tega sem se odvadila kar pozno... user posted image Ne bi rada, da bi ga prehitro odvadila dudice, potem pa bi začel sesati prst..

Kakšne imate ve izkušnje s tem?
1. Ste kupile večjo dudo?
2. Kako ste odvajale od dudice?
3. Koliko je bil otrok star, ko ste ga odvajale od dudice?
4. Je otrok kasneje začel sesati prst (sam od sebe ali po vzoru mlajšega bratca/sestrice)?

HVALA!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odvajanje od dudice
29.1.2006 22:32:16   
taška30
Hojla, Bobek!
Naša je stara 9 mesecev. Duda uporablja v iste namene kot vaš - za zaspat al pa še kdaj čez dan, če je malo tečka, zaspana...za potolažit.
Nisem in ne bom kupovala večje številke.
Meni se zdi čist prekmalu za odvajanje. Le zakaj bi? Pa saj zdaj so te dude anatomsko oblikovane, pa ne škodijo zobem.
Zaradi mene če jo bo naša imela 2 leti, pa naj. Potem bomo pa videli.

Lp

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.1.2006 22:48:59   
KODA
Našega tastarejšega smo odvadili od dude,šele pri 18mesecih.Dude je začel grizti.Bala sem se,da bi kakšen delček pogoltnil.Enostavno samo vzeli smo mu jo.Začudo ni bilo nobene panike.Malo čudno se mu je zdelo,da ni dude.ampak od takrat dalje je bil brez.Očitno je bil pripravljen na ta korak. 

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.1.2006 23:42:22   
mamči

Kakšne imate ve izkušnje s tem?
1. Ste kupile večjo dudo?
2. Kako ste odvajale od dudice?
3. Koliko je bil otrok star, ko ste ga odvajale od dudice?
4. Je otrok kasneje začel sesati prst (sam od sebe ali po vzoru mlajšega bratca/sestrice)?

Dude sem kupovala večje, ampak ne glih strogo na mesec, ker je bil ta prvi majčken ob porodu.
Imel jo je v takih situacijah, kot tvoj.
Od dude ga nisem namensko odvajala - jo je tud komaj pri enih 2-3 mes. začel vlečt.
Star je pa bil natanko 8. mes, ko jo je sam odstavi na morju - kr tako.
Prstkov nikoli ni sesal.
Se je pa po pitju malo bolj cartal na flaški , no saj se je v bistvu že prej na cuclju cartal, ampak pol malo bolj, pil je pa zeeelo razredčen Fruktalov jabolčni sok + vodo.
Decembra sva imela sistematskega (3 leta) in zobki so zelo o.k.. Raščeni so točno tako, kot po naši strani familije user posted image  , drugače si jih pa skrbno umiva in so o.k.

Na tvojem mestu se jaz že zdaj ne bi obremenjevala z odstavitvijo dude, saj je še čas. Če bi pa pol prstek sesal, pa je lahko to dost slabše od dude. Če ne spi z njo in je nima po več ur v ustih, se je imata še čas odvadit.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.1.2006 23:48:23   
urška
jaz sem tudi na večih koncih prebrala in slišala, da je najbolje če je duda vedno najmanjša; ker se (sploh kavčuk) zelo hitri raztegnejo in so dovolj velike.

glede odvajanja pa tole: sej je res, da duda ni fajn za zobe in da se priporoča otroka odvadit do 9 meseca....ne vem no. mi smo jo ravno takrat najbolj rabli....
pa še to: mala bo najbrž počasi začela dobivat zobke. sej mogoče ne boste sploh vedeli, kdaj bo ven pokukal, mogoče bo pa vročina pa sitnost....takrat je pa le fajn, če imaš kaj lkar ga zamoti.

pa če te fejst skrbi uporabljaj avent oz. tako obliko, kot so aventove. so baje najboljš za razvoj ustne votline in zob...

mi se nismo od dude nič odvajali, ampak smo jo preprosto lani dali miklavžu. (star je bil 23 m)pred enim spanjem je bil eno uro jok potem je bilo pa v redu. je pa res, da jo je dal sam in da ga nismo nič silili....in potem je bil še ful vesel, ker je dobil mandarinice od miklavža

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
29.1.2006 23:58:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?