bobek05 -> odvajanje od dudice (29.1.2006 21:51:25)
|
Anej je star 7,5 mesecev in ima dudico že od rojstva. Uporablja jo samo in izključno za spanje oz. preden zaspi (da se potolaži), ko pa trdno zaspi, pa jo izpusti iz ust, tako da jo ima bolj malo v ustih... Na zadnjem pregledu (pred 1 tednom) sem pediatrinjo vprašala glede večje dudice (od 6-18 mesecev), ker sem jo že kupila, pa je mali ni hotel. No in mi je prijazno razložila, da mi odsvetuje nabavo večje dudice, ker naj bi škodilo dlesnim in kasneje zobkom ali nekaj takega... Je pa tudi omenila, da bi ga lahko počasi začeli odvajat od dudice... Rekla je, da naj mu namesto tega dam ninico, ampak Anej že itak ima ninico (poleg dudice) - plenico (vedno drugo).. Meni je mama rekla, da ko sem bila majhna sem tudi imela dudico in ko so me odvajali od nje, jo je KAO babica vrgla v peč (zdaj mi je priznala, da so jo skrili) in da sem se cel teden tulila kot živina, potem pa je bilo vredu.. Sem pa kasneje začela cucat prst, ker ga je cucala moja 2,5 leti mlajša sestra (v bistvu še slabše!!) in tega sem se odvadila kar pozno... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ne bi rada, da bi ga prehitro odvadila dudice, potem pa bi začel sesati prst.. Kakšne imate ve izkušnje s tem? 1. Ste kupile večjo dudo? 2. Kako ste odvajale od dudice? 3. Koliko je bil otrok star, ko ste ga odvajale od dudice? 4. Je otrok kasneje začel sesati prst (sam od sebe ali po vzoru mlajšega bratca/sestrice)? HVALA!!!
|
|
|
|