|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odpoved v sluzbi-nosecnost
12.2.2010 18:16:26   
sajka
Hej punce!
Sem v zacetku cetrtega meseca nosecnosti.Pred tednom sem obvestila direktorja,ki pa se je burno odzval.In sedaj po enem tednu sem dobila odpoved.zaposlena sem za dolocen cas,pogodba se mi iztece konec marca.
Direktor je poln izgovorov,da si ne more privosciti tega da bi jaz sla na bolnisko in me bo moral placevat,da nosecnice nismo vec efektivne na delu,da bom skoz sedela...
ali ima katera podobno izkusnjo in kaj je naredila?Vem da zakon sciti nosecnice za nedolocen cas za dolocen pa...
Nameravam se na posvet k odvetniku,ceprav menim da mi ne preostane veliko.
Prosim svetujteuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odpoved v sluzbi-nosecnost
12.2.2010 19:34:39   
ljupka
Jaz sem bila dvakrat v tej situaciji!Sam do dneva doker pogodba ne izteče ,me niso smeli vrč ven,ko pa pogodba poteče ti je enostavno ne podaljšajo!
In ja tle nimaš kaj se moraš sprijaznit!
Če delaš eno leto ali več ti pripada polna porodniška!
Če si na bolniški ,jo vleci tudi ko boš na zavodu za zaposlovanje si prišparaš plačano nadomestilo!Pač vsak mesec boš bolniški list nesla na zavod namesto na šiht!
Še naprej ti bo tekla delavna doba,ki se vpiše na posebno stran in se ti šteje pod delavno dobo le če ispolnjuješ pogoje za poln penzijon,razen če nam v bodoče še tega ne vzamejo!
Sam nisem nikoli čakala ,da mi porodniška izteče ,službo sem začela iskati vsaj tri mesece prej,tako da nisem izgubila niti dneva,ko je minila porodniška ,sem imela že službo!
Sedaj v tretji nosečnosti jo pa imam za nedoločen ,čas in je lažje,ni tok letanja,in vem da ko bo porodniške konec,se bom imela kam vrnit!

Pri prvih dveh otrocih nisem hotela čakat,da bi bila služba za stalno,bila sem še kr mlada(24 in 27),sem vedla da službo bom dobila,glede ,da imam PCO,otroka bolj teško,sem se odločila za otroke in ni mi žal!
Tako ,da se kaj preveč ne obremenjuj,nemoreš narest nič!Uživaj v nosečnosti,želim ti lahek porod in zdravega dojenčka!

< Sporočilo je popravil ljupka -- 12.2.2010 19:36:06 >

(odgovor članu sajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.2.2010 7:53:18   
benika
Kot zaposlena za določen čas imaš bore malo pravic. Delodajalec ti komot lahko da odpoved, enostavno navede razlog, da je podjeje v finančni krizi ali da ukinja tvoje delovno mesto...bla, bla, bla. Vendar to pomeni, da na tvoje delovno mesto v tem primeru ne sme nobenega zaposliti.
Vsekakor pojdi do odvetnika in se pozanimaj kako in kaj. Ampak kakorkoli obrneš, v najboljšem primeru boš z aprilom za Zavodu.

Če bo delodajalec vztrajal pri odpovedi, potem ti predlagam, da greš dan ali dva pred iztekom pogodbe na bolniško! Tako ti bo pripadalo bolniško nadomestilo. Pa takoj se potem prijavi na Zavod za zaposlovanje!

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.2.2010 14:18:58   
sajka
Da vam javim novice od odvetnika kako je ce si zaposlen za dolocen cas...ni cisto tako da se nic ne da!
Ce imas dobrega odvetnika in pozna luknje v zakonih...je tudi v takem primeru mogoca tozba delodajalca.Vam javim kako se bo razpletlo.Saj bi rada pomagala vsem puncam ki ste se znasle v enakem polozaju kot jaz.Tudi zaposlene za dolocen cas imamo svoje pravice,saj je pogodba za dolocen cas pod dolocenimi pogoji enaka pogodbi  za nedolocen cas!!!
Ce te zaposlijo za dol.del.cas morajo navesti pogoje zakaj,ce tega ni potem ...imate veliko moznosti.Lp

< Sporočilo je popravil sajka -- 17.2.2010 14:20:38 >

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
17.2.2010 14:41:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sajka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
17.2.2010 14:47:31   
sajka
IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA

IZVIRNO SPOROČILO: sajka

Da vam javim novice od odvetnika kako je ce si zaposlen za dolocen cas...ni cisto tako da se nic ne da!
Ce imas dobrega odvetnika in pozna luknje v zakonih...je tudi v takem primeru mogoca tozba delodajalca.Vam javim kako se bo razpletlo.Saj bi rada pomagala vsem puncam ki ste se znasle v enakem polozaju kot jaz.Tudi zaposlene za dolocen cas imamo svoje pravice,saj je pogodba za dolocen cas pod dolocenimi pogoji enaka pogodbi za nedolocen cas!!!
Ce te zaposlijo za dol.del.cas morajo navesti pogoje zakaj,ce tega ni potem ...imate veliko moznosti.Lp

Ja, pa ja de. Saj tukaj ni nekih lukenj v zakonu, če delodajalec ravna v nasprotju z zakonom. Da ti prekine del. razmerje 14 dni pred iztekom pogodbe za določen čas, potem je res JAKO pameten user posted image user posted image in o po tistem, ko je zvedel, da si noseča. Ko ti pogodba preneha ti pač preneha. Pogodbe za določen čas morajo že tako ali tako imeti naveden razlog, zakaj se sklepa za določen čas... >Na to mesto potem nekaj časa ne sme zaposliti drugega delavca. Pa preveriti je potrebno, če so bile morebiti vezane pogodbe za določen čas z isto vsebino za več kot 2 leti. Drugače pa lukenj v ZDRju je bore malo,samo pogodbe in delodajalci so bolj tako tako...

Milena!
Ti bom javila rezultate.Imam najboljsega odvetnika v Slo.Obvlada zadeve...
Ti pa si preberi ZDR bolj podrobnouser posted image

< Sporočilo je popravil sajka -- 17.2.2010 14:52:22 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.2.2010 14:53:46   
Anonimen
žal je ponavadi tako...
te obdržijo do poteka pogodbe... potem pa user posted image

(odgovor članu sajka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
17.2.2010 14:57:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sajka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
17.2.2010 23:37:36   
slovenka
sajka, jaz nič ne verjamem v to "najboljši odvetnik v državi", ampak lepo, da si je pridobil tvoje zaupanje. Upam samo, da ne bo preveč drag. V resnici, kakšne luknje neki... Seveda pa se zmeraj kaj da ukrepati, kako bi sicer odvetniki živeli. Sem pravnica drugače, tako da nekaj vem o tem... Ampak vse najboljše!

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.2.2010 9:21:40   
benika
Ce te zaposlijo za dol.del.cas morajo navesti pogoje zakaj,ce tega ni potem ...imate veliko moznosti

Ja kaj pa je delodajalcu problem napisati, da te ne potrebujejo več ali pa da ne opravljaš svojega dela korektno in ti zato prekinjajo pogodbouser posted image  Mala malica za njih. Sprijazni se, da boš brez službe.

Pogodba za določen čas niti malo ni v nobenem pogledu enakovredna pogodbi za NDČ. Pa lepo da imaš najboljšega odvetnika v državi. Saj ko gre za služenje denarja so itak vsi najboljši, a neuser posted image  Slovenka, brez zamere.user posted image  

(odgovor članu sajka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.2.2010 13:31:04   
slovenka
benika, saj jaz nisem odvetnica user posted image Sem v akademskih vodah... Pa ne zdaj čez nas udarit user posted image Vem, zakaj nisem v odvetništvu... v sedanji službi namreč nimam nobenih moralnih pomislekov.

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?