ljupka -> RE: odpoved v sluzbi-nosecnost (12.2.2010 19:34:39)
|
Jaz sem bila dvakrat v tej situaciji!Sam do dneva doker pogodba ne izteče ,me niso smeli vrč ven,ko pa pogodba poteče ti je enostavno ne podaljšajo! In ja tle nimaš kaj se moraš sprijaznit! Če delaš eno leto ali več ti pripada polna porodniška! Če si na bolniški ,jo vleci tudi ko boš na zavodu za zaposlovanje si prišparaš plačano nadomestilo!Pač vsak mesec boš bolniški list nesla na zavod namesto na šiht! Še naprej ti bo tekla delavna doba,ki se vpiše na posebno stran in se ti šteje pod delavno dobo le če ispolnjuješ pogoje za poln penzijon,razen če nam v bodoče še tega ne vzamejo! Sam nisem nikoli čakala ,da mi porodniška izteče ,službo sem začela iskati vsaj tri mesece prej,tako da nisem izgubila niti dneva,ko je minila porodniška ,sem imela že službo! Sedaj v tretji nosečnosti jo pa imam za nedoločen ,čas in je lažje,ni tok letanja,in vem da ko bo porodniške konec,se bom imela kam vrnit! Pri prvih dveh otrocih nisem hotela čakat,da bi bila služba za stalno,bila sem še kr mlada(24 in 27),sem vedla da službo bom dobila,glede ,da imam PCO,otroka bolj teško,sem se odločila za otroke in ni mi žal! Tako ,da se kaj preveč ne obremenjuj,nemoreš narest nič!Uživaj v nosečnosti,želim ti lahek porod in zdravega dojenčka!
|
|
|
|