|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odpor do vrtca
15.12.2009 21:33:02   
indijancek
Septembra smo našo gospodično - 3 leta staro vpisali v vrtec. Samo uvajanje je steklo zelo hitro in naša deklica je šla rada zjutraj v vrtec. pred enim mes pa so se začele težave. Zbolela je in bela doma, imela je drisko, ki pa je kar hitro pošla, potem je šla v vrtec in zopet driska, v pon je šla spet v vrtec in doma zopet driska. Danes kar 3 krat in to v hlače, ni mogla zadržat. Dali smo blato v analizo, vendar še ni odgovoa. pogovorila sem se z vzgojiteljico, ki je že tudi opazila, da so to psihične težave.Ne vemo več kaj naj naredimo. vse pop se me oklepa, me lupčka, mamica moja, mamica moja, kdaj me boš prišla iskta v vrtec, ali je jutri sob, kokoliko dni je še do sob,...Groza. Meni je tako hudo, da več nevem kako in kaj. Naj povem še to, da imamo še enega gospodiča-1 leto in pol, ki se čuva doma pri mami. Tako da večkrat vpraša, kdaj bo šel pa bratec v vrtec,...skratka ves čas premišljuje, kdaj gre ona v vrtec,. zvečer težko zaspi , ker nenehno premišljuje o tem, kako ne želi v vrtec. Lahko povem še to, da je bila preden je šla v vrtec doma to zlati otrok, ki je nenhno kaj počela,...zdaj pa je težavna tudi doma.

Kako in kaj ne veva naprej, nevem, prosim za vaše izkušnje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odpor do vrtca
16.12.2009 20:22:43   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: indijancek

Naj povem še to, da imamo še enega gospodiča-1 leto in pol, ki se čuva doma pri mami. Tako da večkrat vpraša, kdaj bo šel pa bratec v vrtec,...skratka ves čas premišljuje, kdaj gre ona v vrtec,. zvečer težko zaspi , ker nenehno premišljuje o tem, kako ne želi v vrtec.

user posted image user posted image user posted image Se počuti malo zapostavljeno mogoče? Oziroma, kako naj se otrok sicer počuti?!?! Jaz to ne razumem....
Brez zamere, nočem sodit, ker vas itak ne poznam, ampak jaz to ne bi nikoli! Al oba v vrtec al pa nobenega. Ker TUKAJ in V TEM je izvor težav, ki jih ima punčka, ki pa se meni nenormalno smili!

(odgovor članu indijancek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.12.2009 21:29:16   
indijancek
Naj povem, da se je veselila vrtca. Ampak zaradi bolezni je bila odsotna, potem pa je ta bolezen prerasla v druge težave. Tudi ona je bila do tretjega leta doma, tako bo tudi sin. imamo to možnost in zagovarjamo to, da je za otroka najbolje da je do 3. leta doma. A če bi imeli še enega otroka doma , naj bi bila potem ta prva doma do 5. leta.user posted image In tudi ona gre v vrtec komaj med 8 in 8.30, domov pa gre najkasneje do 14 ure.

Vseeno hvala za mnenje. Lahko pa se pohvalim, da je bilo danes vse ok, brez driske, zelo vesela zjutraj in tudi v vrtcu, se je lepo igrala s prijatelji,...upam, da tako ostane še naprej.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.12.2009 22:12:15   
indijancek
Povedala bi rada še to, da sem bila z njo doma 3 leta, ker sem takoj po njeni porod zanosila in da sem šla po koncu porod s sinom v službo, takrat šele pa ona v vrtec. Sina pa čuva naša mama. Smo zelo veliko skupaj, saj smo vsi doma za vse šolske počitnice, tudi poletne bo v celoti doma. Vedno. Ob pon in pet gre pa takoj po kosilu domov, ker jo gremo vedno iskat takoj po knocu službe.

Neposredna povezava do sporočila: 4
16.12.2009 22:31:46   
lučka 25
Nič naj te ne skrbi. Bo kriza minila, vem pa da je težko. Jaz pravim, da je veliko bolje, če ima otrok takoj krizo, ker kriz, ki nastopi šele čez kak mesec ali še kasneje je veliko hujša. To je tudi v vašem primeru.
In nič ni narobe, da je sin še doma, ona pa v vrtcu. Otroku se vse razloži in ve zakaj in kako. Tako, da ne imeti nič slabe vesti in sem glede tega na tvoji strani. Sem namreč enakga mnenja.

Pa srečno še naprej, čim manj bolezni in veliko vrtčevskih radosti.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5
16.12.2009 22:37:27   
Anonimen
Naša sicer zelo rada hodi v vrtec, vendar je tudi imela vsake toliko kakšne krizice, izhajalo pa je iz dejastva, da je ona v vrtcu, jaz pa doma z mlajšo sestrico - po njenem razumevanju torej, da je ločena od mene in ima sestrica več pozornosti. Močno pomaga veliko ljubezni, crkanja in občutek varnosti ter to, da si vzamem čas samo zanjo, da počneva popoldne stvari samo midve, brez sestrice.

(odgovor članu lučka 25)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.12.2009 22:46:19   
indijancek
Nekateri smo res tako narejeni, da takoj pomislimo, joj kje sem naredil napako.
S tem pa občutek slabe vesti. Močno si želimo, da bo z veseljem hodila v vrtcu, tako da jo zelo spodbujamo...
seveda se pa že veselimo božičnih počitnic, ko bomo spet lahko kaj ušpičili...

Lučka user posted image

Vsak pesnik je velik otrok.
In vsak otrok je mali pesnik.
Vsak slikar je velik pacon.
In vsak otrok je mali malar.

(Boris A. Novak)

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.12.2009 9:56:52   
Ulla80
nočem sodit, ker vas itak ne poznam, ampak jaz to ne bi nikoli! Al oba v vrtec al pa nobenega.

se absolutno strinjam. moja rada hodi v vrtec, pa tud večkrat vpraša kdaj bo šel pa neo v vrtec ( januarja gre). pa je drugače, ker ona je hodla v vrtec že preden se je rodil in pol skoz, pa vseeno. tko da na tvojem mestu bi jst tud sina vpisala v vrtec, nej hodita oba, pa še prej bo dal to krizo čez in bo pol z veseljem hodil. tud če otroka kasnej vpišeš, doživlja krizo, pa kolkr jst vidim, starejši kot je otrok, težje je zanj.

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

izbira imena za moja dvojčka
nosečka sem

katero dva imena sta vam najbolj všeč za dvojčka?

lovro-jure (38%)

jon-luka (15%)

aron-lan (9%)

jaša-rok (12%)

tijan-amadej (12%)

matej-staš (13%)

Število vseh glasov: 243

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!