|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odnos mama-hči
18.8.2008 10:17:19   
sanasan
midve z mamo imava že od nekdaj bolj majav odnos...so trenutki-dnevi ko se sploh ne prenašava...že od kar se zavedam, ni zadovoljna z mano, ker ne grem po 'stopinjah' po katerih bi si ona želela, da grem...vedno sem bila 'črna ovca' - po njenem...
tudi ona ima bolj prepirljiv odnos s svojo mamo...in ni prav srečna, ker midve s sestro se pa s staro mamo dobro razumeva...
sem kar nekaj let preživela v tujini in do pred kratkim na drugem koncu slovenije...sedaj smo pa spet bolj blizu, več kontaktov, več poskusa 'nadzora' nad mano in mojo družino itd.
nekako v srednji sem se sprijaznila, da si z mamo najverjetneje ne bova nikoli prav blizu...sem pa pozabila, da me še vedno lahko prizadane...kako se sprijaznit s situacijo in se ne sekirat? kaj pa vem, spet me je začelo boleti...ko za mojo hči in sestro pravi, da sta 'njeni punci'....jaz sem pa 'težka', čeprav ima ves čas probleme z okolico ona...jaz pa praktično samo z njo...
kako se spopadate s tem? in kaj narediti, da se zgodovina ne bo ponavljala?
uh, sem se morala malo izkašljat...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odnos mama-hči
18.8.2008 10:31:12   
beli
Ja, te čisto razumem, da je težko. Ker meni mama tudi nikoli ni bila prav blizu. Enostavno se je treba sprijaznit, da tako pač je in videt tisto pozitivno. Če pa utruja, pa tudi za nekaj časa prekinit stike. Jaz se z mojo ne razumem, pa potem je obdobje, ko je o.k. dokler je spet nekaj ne piči in se spet nekaj muli in očita čemu se je vse zaradi mene odpovedala in da sem ji življenje uničila....pa res ne vem zakaj, pa pol sem se prejokala že tak, da groza, ampak tako je in ne morem je spremeniti, da bi v meni videla lepouser posted image . Se pa zelo trudim pri svoji hčeri,da ne bi ponavaljala napak ali delala kaj po istem vzorcu in želim imeti lep odnos s svojimi otroci. Težko je to, ko vidiš druge, da se fenomenalno razumejo z mamo, ampak ne moreš nič, tako nam je dano. Lahko smo in se trudimo biti me ljubeče, pa se nam morda vrne.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.8.2008 10:33:29   
Mišni
ko za mojo hči in sestro pravi, da sta 'njeni punci'....jaz sem pa 'težka'

Pa zakaj? Kako pa to, da se s tvojo sestro ne krega?

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.8.2008 11:10:43   
macka22
Ej daj povej kaj novega če lahko ,tudi pri meni je isto in pri moji sodelavki ki zdaj tole poleg mene bere.Bolje nebo nikoli,bolelo bo skos,ko boste daleč narazen bo malo bolje drugač pa ne.Vsaka njena beseda te bo VEDNO prizadela.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.8.2008 11:11:33   
macka22
P.S. z mojim bratom se pa ne krega

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.8.2008 11:23:54   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: sanasan
ker midve s sestro se pa s staro mamo dobro razumeva...

boleti...ko za mojo hči in sestro pravi, da sta 'njeni punci'....jaz sem pa 'težka',

in kaj narediti, da se zgodovina ne bo ponavljala?

Zahvaljuj se za mamo, ki ima rada tvojega otroka. To bo dovolj. Poskusi zares.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.8.2008 11:28:54   
baguSka
nehaj igrat zrtev.... poskusi! bos ugotovila presenetljiv rezultat!user posted image user posted image user posted image

jaz sem sebe zacela gledat skozi njene oci.... in mi je uspelo, da imava dons naravnost fantasticen odnos!!!user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.8.2008 12:30:54   
sanasan
uf, že dvakrat sem pisala...pa me meče ven...

Zahvaljuj se za mamo, ki ima rada tvojega otroka. To bo dovolj. Poskusi zares.

ja, za to sem res hvaležna in sem vesela, da je tako...sama (sem) imela dve super babici in dedka in želim enako tudi hčerki...sta zelo radi skupaj in tega ne oviram, čeprav mi marsikdo reče, kako zdržim in se zadržim, ker me mama ves čas po malem kritizira (tudi pred hčerko...no sedaj je bolje, ker sem rekla, da če me bo zmerjala pred hčerko, se pač ne bomo videvali)...aja, pa ne kritizira samo mene, ampak vse po vrsti - izključena je le hčerka in večinoma tudi sestra...odnos najine mame in sestre pa je tak - sestra je ne mara, mama jo obožuje (je prevzela njeno firmo.....in živi doma, pa se nekako ne uspe odselit)

baguSka...ne vem, če se delam žrtev.
..danes sem pač malo pojamrala....imam pa te težave že odkar pomnim...žrtev bi se lahko 'delala' pri 7 letih, ko me je občasno tako klofnila, da sem priletela v steno, ali ko sem od (njenega) tepeža bila kar nekajkrat plava...ah, pa še bi se dalo naštevati...

< Sporočilo je popravil sanasan -- 18.8.2008 12:38:15 >

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.8.2008 12:37:06   
sanasan
želim si, da bi hčerka imela super babico, čeprav me je včasih strah, ko se spomnim na nekatere stvari iz otroštva....ampak dokler bo hčerka z veseljem hodila k babici, mi je tako čisto fajn....sploh ker se tudi z dedijem super razumeta in ker je druga babica s katero imata tudi super odnos zelo daleč....

ah, mogoče sem se danes spet malo zlomila zaradi luninena mrkauser posted image

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.8.2008 12:59:00   
ronja
Hehe, moja mami tudi pravi, da smo mi čudni, ker se z vsemi dobro razume, samo s svojo družino neuser posted image .
Mah, po moje je tako, da te mora toliko in tolikokrat prizadet, da imaš poln kufer, narediš zid, da ne more več do tvojega bolj ranljivega jaza in se z njo lepo vljudno in prijazno pogovarjaš o vsem mogočem, samo se ne sekiraš več preveč, kaj si ona misli o tvojem življenju oz. koliko ji je zanj sploh mar.

Vsaj pri meni to zdaj super dela: imam jo rada, vendar imam svojo družino precej rajši. Poslušam jo, ne derem se nanjo, ne zgubljam živcev, ne sekiram se več pretirano za razne neumnosti. Jemljem jo, da taka pač je, da je to njen maksimum ljubzeni, ki ga lahko da, da mi je dala veliko dobrega, med drugim svobodo, za kar sem ji iskreno hvaležna in da zdaj v bistvu ne rabim več nič od nje: ne odobravanja, ne nasvetov, ker znam živet vsaj tako dobro kot ona. Tako me razni njeni izpadi in prelomljene obljube ne sekirajo več toliko, sem pa vesela, kadar se imamo fajn. In se imamo zdaj bolj fajn kot prej, ko sem se sekirala za to, kakšen odnos imava.

< Sporočilo je popravil ronja -- 18.8.2008 13:03:02 >

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.8.2008 14:00:58   
Anonimen
Mislim, da to ni edini primer, ko se otroku obrne hrbet zaradi tega ker ga starš enostavno ne more sprejeti kot individualno osebo, z lastno mentaliteto, željami in interesi. Takšni starši radi primerjajo svoje otroke z neko drugo osebo o kateri imajo običajno negativno mnenje ali pa se jih povezuje z "negativnimi" lastnostmi tiste osebe. In potem se otroci delijo na "moje" in "tvoje", ko gre za spor glede otrok med staršema. Sploh primerno, ko so otroci priča takim izjavam.  

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
18.8.2008 14:22:04   
Gina
Včasih ne moreš pomagat, ko se srečata dva čisto različna, nekompatibilna karakterja. V bistvu je z odnosi v družini podobno kot pri izbiri partnerja: Če si dva človeka ne moreta medsebojno dajati točno tistega, kar en in drugi rabita drug od drugega, če si dajeta napačne reči, ki drugemu nič ne pomenijo, bosta oba imela občutek, da se trudita, da sta najboljša možna (kar bosta res za njune potrebe in želje, če bi nekdo njima točno to dajal, kar ona dva nudita, bi bila presrečna), vendar ne bosta dosegla nobenega učinka (ker to ne bodo želje in potrebe drugega človeka, kar mu nudita). Štekaš? Ne moreš se obsojat, če ne moreš drugemu dajt tistega, kar rabi, ker ti si ti, drugačna kot ona in ne moreš je obsojat, če tisto njej nič ne pomeni, če tistega ne razume, ne more pač, taka je in obratno, ti nje ne moreš razumet, če se še tolk trudiš, takšna si. Sprejet moraš dejstvo o različnosti, sprejet da to, da vajin odnos, pa karšenkoli že je, ni pogoj za tvojo srečo. Manj kot si boš želela, da bi bile vidve ok, lažje ti bo živet in manj problemov boš sploh videla - ker v tebi ne bo nikakršne potrebe po tem, da bi ona bila taka, kot jo ti želiš. Vem da je to zelo težek cilj, ker nas na starše veže nevidna nitka. Oprostiti ji moraš vse, kar ti je kdaj prej storila, zaradi sebe, ker bo tebi tako lažje, ker te ne bodo njena dejanja kontrolirala in spravljala v slabo voljo danes, ko so vendarle že davno minila. Kar se otrok tiče je pa fajn, če jih ima rada. Moja babica je bila menda groooozna do moje mame, pa stara mama tudi, pa sta obe mene imneli radi in jih imam v super spominu. Četudi sta kdaj kaj rekli čez mojo mami, to ni vplivalo name, prej obratno, če je kdo preveč govoril čez mojo mami, se mi je zameril, samo oni dve nista šli čez mejo pri meni, bog ne daj, če je kaj njej storil z dejanji, da je jokala zaradi človekove zlobe....to tudi otroci jasno in razločno vidijo, tega se ti ni treba bat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.8.2008 15:47:11   
baguSka
Ne moreš se obsojat, če ne moreš drugemu dajt tistega, kar rabi, ker ti si ti, drugačna kot ona in ne moreš je obsojat, če tisto njej nič ne pomeni, če tistega ne razume, ne more pač, taka je in obratno, ti nje ne moreš razumet, če se še tolk trudiš, takšna si. Sprejet moraš dejstvo o različnosti, sprejet da to, da vajin odnos, pa karšenkoli že je, ni pogoj za tvojo srečo. Manj kot si boš želela, da bi bile vidve ok, lažje ti bo živet in manj problemov boš sploh videla - ker v tebi ne bo nikakršne potrebe po tem, da bi ona bila taka, kot jo ti želiš. Vem da je to zelo težek cilj, ker nas na starše veže nevidna nitka. Oprostiti ji moraš vse, kar ti je kdaj prej storila, zaradi sebe, ker bo tebi tako lažje, ker te ne bodo njena dejanja kontrolirala in spravljala v slabo voljo danes, ko so vendarle že davno minila.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?