|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odločba za znižano plačilo vrtca (Lj.)
1.10.2011 16:45:44   
Kiwa
Mi zna kdo pomagat? Danes sem dobila poziv, da moram dopolnit vlogo za znižano plačilo vrtca in mi ni nič jasno.
Piše takole:
Po pregledu vaše vloge smo ugotovili, da je nepopolna. Pod vašo zaposlitev ste navedli, da ste zaposleni v ... od 22.02.2010. Upravni organ je podatke o odmeri dohodnine za leto 2009 pridobil iz strani DURSa. Ker je iz teh napovedi o odmeri dohodnine videti, da v letu 2009 res niste bili zaposleni celo leto, nam ti podatki za preračun plačilnega razreda ne zadostujejo. Ker podatkov o osebnem dohodku sami ne moremo pridobiti, s tem pa je vaša vloga nepopolna, vas prosimo, da nam v roku osmih dni dostavite:
zadnje tri plačilne liste oz.potrdilo delodajalca o bruto plači za zadnje 3 mesece.
V kolikor nam v določenem roku vloge ne boste dopolnili, jo bomo morali v skladu s 67.členom Zakona o splošnem upravnem postopku zavreči, kar pomeni, da boste plačevali 8.plačilni razred.

Ne vem zakaj moram dat zadnje tri plačilne liste, če pa se gleda leto 2009 user posted image Leta 2009 nisem bila zaposlena, sem pa delala preko študentskega servisa.
Se bo pa zelo poznalo, če bodo upoštevali zadnje tri plačilne liste, ker sem zdaj zaposlena.

< Sporočilo je popravil Kiwa -- 1.10.2011 16:57:05 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odločba za znižano plačilo vrtca (Lj.)
1.10.2011 19:07:31   
Tutan
Pa saj se oddajajo podatki iz leta 2010? Kaj jim zdaj ni jasno?user posted image
Jaz bi jam dostavila tiste 3 plačilne, pa je stvar rešena....user posted image Da ne bodo imeli nepopolnih podatkov.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.10.2011 19:13:15   
poli*
Gre se za to, ker nisi bila zaposlena CELO leto 2010 in zato potem računajo po zadnjih plačilnih.... nekaj takega.
Tudi pri meni je bilo lansko leto tako.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.10.2011 19:40:37   
lexl
Živjo,
za preračun plačilnega razreda za leto 2011 se vzame podatke za leto 2009, če je bil človek celo leto zaposlen. Ker pa si ti takrat delala preko študentskega servisa (verjetno si imela še status študentke) se ti leto 2009 ne more vzeti v preračun ampak se ti pač vzamejo zadnje tri plačilne liste. Vse skupaj pa ti bodo delili z 1,3 - kar naj bi bil nekako faktor za preračun na leto 2009.
Postavi se na drugo stran. Če bi ti v letu 2009 imela 100.000 eurov prihodka in bi bila sedaj brezposelna, kaj bi si želela, da ti vzamejo v preračun, dohodke za leto 2009 ali zdajšnje stanje, ko si brezposelna.
To je pa druga plat medalje. Za vse pa itak nikoli ne bo prav.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.10.2011 20:30:07   
Kiwa
Hvala vsem za odgovore.
lexl, strinjam se s tabo, tako je prav, čeprav bi bilo za mojo situacijo boljše, da se gleda l. 2009.

(odgovor članu lexl)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.10.2011 18:13:38   
rozilu
IZVIRNO SPOROČILO: lexl

Postavi se na drugo stran. Če bi ti v letu 2009 imela 100.000 eurov prihodka in bi bila sedaj brezposelna, kaj bi si želela, da ti vzamejo v preračun, dohodke za leto 2009 ali zdajšnje stanje, ko si brezposelna.
To je pa druga plat medalje. Za vse pa itak nikoli ne bo prav.

Tvoj primer je sicer precej karikiran, ampak v nekako taki situaciji sem jaz. Leta 2009 sem imela polno zaposlitev, polno plačo. Letos imam samo polovično zaposlitev, polovično plačo, pa tudi partner ima nižjo plačo kot takrat. Ko sem pisala vlogo sem sicer dodala najine zadnje 3 plače - pa tega niso upoštevali! Tako da smo v razredu, kot bi bili leta 2009! Grrrrr

Jezi me, ker tako (po zakonu) delajo v MOL, svakinja pa mi je za drugo občino rekla, da so ji upoštevali trenutno nižje dohodke!

Se tolažim, da bo leta kmalu konec in bodo upoštevali stanje iz 2010... bo malenkost boljše za nas. Ko bojo upoštevali letošnje leto, pa bomo že itak izven ta dražje starostne skupine user posted image .

(odgovor članu lexl)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.10.2011 7:42:27   
MLADAMAMICA
A ste že dobile odločbo v MOL? Jaz je še nisem, do kdaj pa jo morajo poslati?

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?