Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 9.4.2011 11:40:04
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: obvezno zdravstevno zavarovanje 9.4.2011 12:30:53
|
|
|
|
Najaa
|
Dokler si bila na porodniški je tvoje osnovno zdravstveno plačevala država, zdej te mora pa mož spet prijavit preko sebe. Obstaja obrazec. Pri nas si mogel prinest v službo izpisek iz poročne knjige in je tajnica uredila to na ZZZS.
|
|
|
|
RE: obvezno zdravstevno zavarovanje 9.4.2011 18:23:22
|
|
|
|
zvezdica_1
|
v kolikor nimaš veljavnega osnovnega zdravstvenega zavarovanja, ti tudi dodatno ne velja
|
|
|
|
RE: obvezno zdravstevno zavarovanje 10.4.2011 15:48:07
|
|
|
|
Taddy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica_1 v kolikor nimaš veljavnega osnovnega zdravstvenega zavarovanja, ti tudi dodatno ne velja To pa ne bo držalo. Sama sem tudi nekaj zaj... z osnovnim, dodatno sem imela plačano. Dala sem kri in to stane v celoti 10evrov. Ker nisem imela osnovnega, sem plačala odvzem 9 evrov,1 evro gre preko dodatnega. Zato pa je osnovno dosti bolj pomembno, ker krije večji del stroškov, dodatno pa en mali del.
|
|
|
|
RE: obvezno zdravstevno zavarovanje 11.4.2011 7:31:06
|
|
|
|
sončnica24
|
Pa še obstaja možnost da si zavarovan preko moža? Ni bilo pred kratkim rečeno da to ni več možno?
|
|
|
|
RE: obvezno zdravstevno zavarovanje 11.4.2011 10:08:30
|
|
|
|
liliana
|
Še vedno si lahko zavarovan preko moža.......
|
|
|
|
RE: obvezno zdravstevno zavarovanje 11.4.2011 10:56:53
|
|
|
|
nincy29
|
evo bila na zzzsu in povem kaj so rekli morda kdaj pride prav... zato ker sem bila na porodniški mi ni delodajalec od moža plačeval zavarovanja ampak zavod,s 1. aprilom ko mi je potekla porodniška sem si morala spet podaljšat preko moža.da se uredit da te zavarujejo za 8 dni nazaj,tako da dobiš use stroške povrjene.
|
|
|
|
RE: obvezno zdravstevno zavarovanje 11.4.2011 13:54:21
|
|
|
|
Dadi
|
Mam še jaz eno vprašanje: Če se zavarujem po možu oz. pri njegovem delodajalcu plačuje delodajalec zame v zdr. blagajno?
|
|
RE: obvezno zdravstevno zavarovanje 12.4.2011 8:27:22
|
|
|
|
jagoda77
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica_1 v kolikor nimaš veljavnega osnovnega zdravstvenega zavarovanja, ti tudi dodatno ne velja To pa ne bo držalo. Sama sem tudi nekaj zaj... z osnovnim, dodatno sem imela plačano. Dala sem kri in to stane v celoti 10evrov. Ker nisem imela osnovnega, sem plačala odvzem 9 evrov,1 evro gre preko dodatnega. Zato pa je osnovno dosti bolj pomembno, ker krije večji del stroškov, dodatno pa en mali del. kot bivša zaposlena na Vzajemni, ti lahko povem, da ima zvezdica prav... če nimaš osnovnega, ti dodatno ne velja. Kot da ga ni, pa ga lahko plačuješ in ne vem kaj, ampak žal se en z drugim povezujeta.
|
|
|
|
RE: obvezno zdravstevno zavarovanje 12.4.2011 9:21:21
|
|
|
|
nincy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dadi Mam še jaz eno vprašanje: Če se zavarujem po možu oz. pri njegovem delodajalcu plačuje delodajalec zame v zdr. blagajno? tako je,edino dodatno zavarovanje si moreš plačevat sama itak..
|
|
|
|
RE: obvezno zdravstevno zavarovanje 12.4.2011 10:55:06
|
|
|
|
Taddy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77 IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica_1 v kolikor nimaš veljavnega osnovnega zdravstvenega zavarovanja, ti tudi dodatno ne velja To pa ne bo držalo. Sama sem tudi nekaj zaj... z osnovnim, dodatno sem imela plačano. Dala sem kri in to stane v celoti 10evrov. Ker nisem imela osnovnega, sem plačala odvzem 9 evrov,1 evro gre preko dodatnega. Zato pa je osnovno dosti bolj pomembno, ker krije večji del stroškov, dodatno pa en mali del. kot bivša zaposlena na Vzajemni, ti lahko povem, da ima zvezdica prav... če nimaš osnovnega, ti dodatno ne velja. Kot da ga ni, pa ga lahko plačuješ in ne vem kaj, ampak žal se en z drugim povezujeta. Na podlagi računa je gospa na Vzajemni takoj povedala, da zaostajam z osnovnim zavarovanjem (no, razen če se kmečko razlikuje od navadnega), saj je na računu vidno, da je 1 evro krilo zavarovanje preko Vzajemne, 9evrov pa sem morala plačati, ker ni bilo osnovnega. Kaj pa vem. Mogoče pa vzajemna ne krije vseh zdravstvenih storitev.
|
|
|
|
RE: obvezno zdravstevno zavarovanje 12.4.2011 12:02:21
|
|
|
|
Dadi
|
IZVIRNO SPOROČILO: nincy29 IZVIRNO SPOROČILO: Dadi Mam še jaz eno vprašanje: Če se zavarujem po možu oz. pri njegovem delodajalcu plačuje delodajalec zame v zdr. blagajno? tako je,edino dodatno zavarovanje si moreš plačevat sama itak.. Se pravi sem moževemu delodajalcu v breme...me prav zanima koliko delodajalcev je takih, ki prijavijo žene ali pa može svojih delavcev. No jaz sem si potem, ko sem bila brezposelna in brez nadomestila na zavodu, vedno sama plačevala osnovno. Dodatno pa itak.
|
|
RE: obvezno zdravstevno zavarovanje 12.4.2011 13:08:43
|
|
|
|
nincy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dadi IZVIRNO SPOROČILO: nincy29 IZVIRNO SPOROČILO: Dadi Mam še jaz eno vprašanje: Če se zavarujem po možu oz. pri njegovem delodajalcu plačuje delodajalec zame v zdr. blagajno? tako je,edino dodatno zavarovanje si moreš plačevat sama itak.. Se pravi sem moževemu delodajalcu v breme...me prav zanima koliko delodajalcev je takih, ki prijavijo žene ali pa može svojih delavcev. No jaz sem si potem, ko sem bila brezposelna in brez nadomestila na zavodu, vedno sama plačevala osnovno. Dodatno pa itak. mislim da vsako podjetje??kar jaz vem je to tvoja pravica!!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?