Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 20:03:07
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: bigbunny In sedaj me zanima ali lahko moj mož prevzame porodniške in grem jaz delat?? Lahko. Načeloma se to dogovoriš pred koriščenjem 260 dni dopusta za nego otroka - ki ga lahko koristita oba starša. Delitev lahko spremeniš tudi tekom trajanja, če imaš razloge. Urejaš na CSD.
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 20:13:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja seveda. Jaz sem bila ravno včeraj na CSD, ker sem isto dobila službo. So rekli, da ni problema, dobila sem dva obrazca za izpolnit pa kopijo pogodbe o zaposlitvi moram prinest.
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 20:27:01
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: nina7 ker sem isto dobila službo. Super
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 20:30:20
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka IZVIRNO SPOROČILO: nina7 ker sem isto dobila službo. Super hvala .sm res vesela, sploh ker je blizu pa še delavnik je normalen
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 20:34:52
|
|
|
|
bigbunny
|
Hvala vama za odgovore. Nina a imaš ti za nedoločen čas ali nima veze? Ker jaz bi prvo imela za 3mesece. Pol pa podaljšanje. A tak da načeloma ni problemov? Uh to bi bilo super. Ker jaz bi samo možu malčka zaupala. Kaj se vam zdi neodgovorno da bi že pri njegovih 6 oz.7 mesecih šla delat?
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 20:39:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Ni važno , tud jest mam poskusno 3 mesece. Men se ne zdi neodgovorno. Pač tko pride. Kaj pa če potem ne bi dobila službe?Sploh v teh časih zdej. Mi je na CSD rekla, da je treba gledat dolgoročno. Ena moja kolegica je isto šla delat , ko je mel mali 8 mesecev pa nima zdej nobenih travm . Važn, da bo mali v dobrih rokah
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 20:40:04
|
|
|
|
Anonimen
|
To o odgovornosti - je vajina stvar. Saj veš, ali mu zaupaš ali ne, tega ti nihče ne more povedati razen tebe same. Z vidika razvoja otroka je pa bolje pri tej starosti kot pri devetih mesecih, takrat je najslabši čas za ločitve.
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 20:41:32
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: nina7 sm res vesela, sploh ker je blizu pa še delavnik je normalen Fino. Uspešne prve mesece ti želim, in fajn sodelavce .
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 20:49:03
|
|
|
|
AnciM
|
Jaz bom sedaj že v drugo prekinila porodniško zaradi službe. Delam v šolstvu, kjer ni pogodb za nedoločen čas in tako izkoristim vsako priliko, da imam službo. Pri obeh grem delat pri dobrih 6 mesecih starosti. Prvi je super sprejel. Z atijem sta se ujela in ni bilo nobenih problemov. Še najbolj je bilo fino, ker ni bilo za vsak "drek" mami, mami, mami... tudi sredi noči je zadoščal ati in ga je znal lepo nazaj uspavat. Kako bo pa tokrat, bomo pa še videli. Začnem 1. 9. nina7: Katere papirje si dobila na CSD? Od prvič se spomnim samo, da potrebujejo potrdilo oz. pogodbo o zaposlitvi.
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 20:49:49
|
|
|
|
bigbunny
|
Nikomur ne zaupam malega tako kot svojemu partnerju. Sam je bil z njim že po 1 tednu, ker sem jaz imela neke nujne opravke. Dejansko med nama ni razlik. Vse kar jaz počnem počne on. čeprav se je že neštetokrat zgodilo da sem šla za 1 uro v mesto pa je mali bil nahranjen previt, spal v posteljci, kosilo na pol pripravljeno, posoda pomita, perilo obešeno...V glavnem morem sramežljivo rečt, da me včasih kar prekaša. Nina še nekaj me zanima. Kdaj pa moreš odnest pogodbo? Ko jo dobiš? Ali kaj prej? Ker nevem če bo prej mogoče. Pa lahko pol mož vseeno nastopi takoj kak grem jaz delat? Hvala milijonarka.
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 20:50:03
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka To o odgovornosti - je vajina stvar. Saj veš, ali mu zaupaš ali ne, tega ti nihče ne more povedati razen tebe same. Z vidika razvoja otroka je pa bolje pri tej starosti kot pri devetih mesecih, takrat je najslabši čas za ločitve. no ne me strašit . Moj tamal je tolk star. Sam mislim pa, da ne bo panike, ker njemu je itak vseen kje je. Važn da je sit pa previt . Tud jest upam, da bojo fajn sodelavci pa vse skupi.
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 20:53:19
|
|
|
|
bigbunny
|
Kakšne papire pa očka vse mora prinesta? Jaz tudi predvidevam da nebo nikakršnih težavah z spanjem, Ker ga očka tudi ponoči uspava.
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 20:58:05
|
|
|
|
Anonimen
|
AnciM tole: Priloga S-1 -podatki o zaposlitvi.... -to more tisti, ki bo namesto tebe na porodniški nest v službo, da izpolnejo. Obrazec S-1/3 - vloga za uveljavitev pravic do dopusta za nego in varstvo otroka....... Bigbunny jest še ne vem točnega datuma, ker mam drug teden zdravniškega potem pa mi bojo dal pogodbo za podpisat. Pa na CSD ni nič komplicirala. je rekla, ko dobim , da naj prinesem in potem s tistim datumom prekinem in moj nastopi.
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 21:02:34
|
|
|
|
bigbunny
|
Hvala Nina. A so kakšni roki v kolkem času mora moj javit v službi da gre na porodniško? Če mogoče veš? Hmmm kak pa je glede izobraževanja eno mesečnega? To verjetno nebo vključeno v pogodbo, ampak bo kasneje pogodba sklenjena. Kak pa je glede tega?
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 21:03:06
|
|
|
|
AnciM
|
Hecno! V prvo se spomnim, da njemu ni bilo potrebno ničesar v službo nosit, ker je upoštevala papirje od očetovskega dopusta. Bom videla, kaj mi bo rekla, grem naslednji teden mal povprašat. Itak ima vsak CSD svoje fore. Bigbunny: V prvo sem morala papirje nesti vsaj dva deva pred nastopom moje službe. Ker sem vedela, da pogodbe takrat zagotovo ne bom imela, mi je rekla, da naj mi delodajalec napiše potrdilo, da me z dnem tem pa tem zaposlijo za ...
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 21:06:36
|
|
|
|
Anonimen
|
V službi je fajn, da že zdej omeni, da ne bojo kej kompilicirali. Odvisno kje dela, nekje znajo težit. AnciM ja kot si rekla, vsak SCD ma svoje fore. Je najboljš kr tja vprašat. Men je to dala, za potrdilo mi ni pa nič rekla.
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 21:07:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Nina7, te nočem strašit . Težava bi bila, če bi se pri tej starosti otrok prvič ločil od tebe, da sploh ne bi bil navajen, da je še s kom drugim, razen s tabo. Če ste do zdaj funkcionirali kot družina, večjih težav ne bi smelo biti - mislim večjih od tistih, ki bi jih imela pri enem letu starosti, ko gre večina v službo. Srečno obema še enkrat. Me prav veseli, da se punce tako postavite zase - namesto jadikovanja, kako ni služb in tako naprej...
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 21:07:45
|
|
|
|
lenika
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnciM Delam v šolstvu, kjer ni pogodb za nedoločen čas in tako izkoristim vsako priliko, da imam službo. . Kako to misliš ni pogodb za nedoločen čas?
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 21:12:09
|
|
|
|
bigbunny
|
Najlepša hvala Milijonarka za take vzpodbudbne besede. Res da ni služb, ampak jaz vedno pravim jaz bom službo dobila takšno ali drugačno pa če bo nevem kaj. Kjer je volja tam je pot. Vem da imam doma najino malo srakico katera potrebuje marsikaj.. in ni šans da bom doma objokovala in se smilila sama sebi. Del na njivah je dovolj....
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 21:12:44
|
|
|
|
AnciM
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenika IZVIRNO SPOROČILO: AnciM Delam v šolstvu, kjer ni pogodb za nedoločen čas in tako izkoristim vsako priliko, da imam službo. . Kako to misliš ni pogodb za nedoločen čas? Tako kot sem napisala. V zadnjih 5 letih nisem srečala niti ene osebe, ki bi dobila službo za nedoločen čas kot prfoksa.
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 21:13:25
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka Nina7, te nočem strašit . Težava bi bila, če bi se pri tej starosti otrok prvič ločil od tebe, da sploh ne bi bil navajen, da je še s kom drugim, razen s tabo. Če ste do zdaj funkcionirali kot družina, večjih težav ne bi smelo biti - mislim večjih od tistih, ki bi jih imela pri enem letu starosti, ko gre večina v službo. Srečno obema še enkrat. Me prav veseli, da se punce tako postavite zase - namesto jadikovanja, kako ni služb in tako naprej... Maš prov ja. Tamal je navajen vseh, bo tud občasno pri tašči pa pri naših, ker moj bo vmes mogu mal pogledat v službo. Pa me itak ne skrbi, ker se ma fajn tm. Pa še vsi ga hočjo met, ker je kao full pridn pri njih . Mah službo se da dobit, če maš interes ne pa da sam jamraš, da nikjer nč ne rabijo. Pač greš delat neki, tud če ni ravno tisto kar hočeš delat, al pa da plača ni taka kot jo hočeš....začetek pa je, še vseen si lahko vmes iščeš drugo.
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 21:15:12
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnciM IZVIRNO SPOROČILO: lenika IZVIRNO SPOROČILO: AnciM Delam v šolstvu, kjer ni pogodb za nedoločen čas in tako izkoristim vsako priliko, da imam službo. . Kako to misliš ni pogodb za nedoločen čas? Tako kot sem napisala. V zadnjih 5 letih nisem srečala niti ene osebe, ki bi dobila službo za nedoločen čas kot prfoksa. Moja kolegica dela v vrtcu že neki časa pa ma pogodbo za ned.čas za pomočnico, za vzgojiteljico pa določen. Majo čudno tole
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 21:36:50
|
|
|
|
lenika
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnciM IZVIRNO SPOROČILO: lenika IZVIRNO SPOROČILO: AnciM Delam v šolstvu, kjer ni pogodb za nedoločen čas in tako izkoristim vsako priliko, da imam službo. . Kako to misliš ni pogodb za nedoločen čas? Tako kot sem napisala. V zadnjih 5 letih nisem srečala niti ene osebe, ki bi dobila službo za nedoločen čas kot prfoksa. Potem sem pa jaz in moje sodelavke na naši šoli izjeme. Pa kaj ni tako, da če delaš 3 leta, te morajo vzet za nedoločen čas?
|
|
|
|
RE: oče- prevzem porodniške? 19.8.2010 21:37:55
|
|
|
|
ronja
|
Ja, da se. Sploh imaš pa dobre razloge, tako da bi se moralo dat vse hitro zmenit. Pogodbo po moje prineseš, ko jo dobiš, ostale papirje pa že prej izpolniš. Pojdi jutri na CSD in se vse zmeni, naj ti dajo paprije za izpolnit in povejo, kaj moraš še prinest, pa bo najbolj ziher. On pa naj seveda pove v svoji službi od kdaj naprej naj nanj več ne računajo, da bojo vedeli - je fer do delodajalca. Kaj se vam zdi neodgovorno da bi že pri njegovih 6 oz.7 mesecih šla delat? zakaj neodgovorno? Ker mu želiš nudit še kaj tudi čez eno leto? To je odgovorno! Tudi jaz ne bi dala tako malega otroka drugemu kot lubiju, tu te čisto razumem - in tudi je prav, da starša poskrbita zanj, sploh ker imamo to možnost. Samo podpiram očke na porodniškem, kjer se jim to boljše izteče! Če pa delaš v šolstvu, potem pa itak ne bo problem, ker ne boš odsotna po 9 ur na dan, ampak kvečjemu 6 - kontrolke lahko tudi doma popravljaš, recimo zvečer ali zjutraj, tako da te mali zato ne bo ravno izgubil. nina, nimajo vsi pri 9m ločitvene stiske - eni majo prej, drugi kasneje, eni sploh nikoli nimajo. Moja nobena ni mela tega kaj fejst izraženega, se sploh ne spomnim... Tako da se nič ne sekiraj, ni to nujno.
|
|
|
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?