|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nutelina torta
7.7.2011 7:18:50   
ksenjak
Pozdrav!
Ker sem totalen analfabet za peko, se obračam na vas.
Skratka v soboto praznuje moja štiriletnica in sem se prvič odločila, da ji torto naredim sama. Delala bom nutelino torto, saj se mi zdi kar enostavna, nekaj pa mi vseeno ni jasno.
Imam pekač za peko biskvita fi 30. Recepti pa so povečini vsi z naslednjimi sestavinami:
18 dag moke
12 dag sladkorja
6 jajc
1 pec. prašek, 1 van. sladkor
5 žlic nutela.

Zdaja pa moje vprašanje - ali je to količinsko dovolj sestavin za moj pekač. Upam, da me razumete. kaj mislim. Se mi namreč zdi, da je tista torta na sliki malo manjša.

Hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nutelina torta
7.7.2011 7:28:27   
MetiLu
Pozdravljena!

Sem jo ravno včeraj spekla možeku za rojstni dan. Res ful enostavna torta. Jaz imam model premera 26 cm in jo lahko 2x prerežem, tako, da ima 3 plasti biskvita. Če imaš večji pekač, jo pa lahko samo enkrat prerežeš. Izkušnje s povečanjem sestavin nimam.

Sem jo pa letos tudi prvič pekla tamalmu za 3. rojstni dan in to kar dve, ker smo praznovali v dveh rundah in je super uspela user posted image  edino en nasvet, da se ti pri peki ne naredi kupola. Namaži samo dno pekača, obrobe ne in daj pečt najprej na enih 100°C za 15 min, potem pa povečaj na 160°C za 25min. Jaz imam ventilacijsko pečico in se tako lep raven bisvit speče. Pa jaz dam notri še narezane banane na kremo-super kombinacija.

Pa lepo praznujte user posted image

_____________________________

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nutelina torta
7.7.2011 7:54:39   
ksenjak
Hvala za odgovor.

S čim pa je najbolje premazati dno pekača? Evo, se vidi kakšen ekspert semuser posted image .

Sem ravno malo brskala po kulinariki in zasledila, da pri večjem pekaču uporabiš maso 1+1/2. Bom probala tako naredit. Je ena pisala sicer samo o večji količini jajc (9 namesto 6), samo jaz predvidevam, da povečam za pol tudi količino sladkoraj in moke. Ali bo to ok?

lp

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nutelina torta
7.7.2011 8:22:40   
pety78
Jaz dam za to velikost 8 jajc cca 240g sladkorja in 270g moke. Peči dam v cca 120 stopinj, nato pa povečujem do 180. Biskvit kamot 2x prerežem. Pa ne polivaj ga s cukrano vodo, ampak z mlekom, čokoladnim mlekom ali kakavom. user posted image
Dno pa namaži z margarino ali maslom.

_____________________________



(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nutelina torta
7.7.2011 8:24:58   
ksenjak
No, superca.

pety78_malo berem o tem, da je krema za nadev preredka.
Kakšno kremo narediš, da je res lepo čvrsta?

lp

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nutelina torta
7.7.2011 8:24:59   
pety78
Jaz grem tudi sedaj v trgovino po jajca in višnje. Ima moja punči danes 3. RD. user posted image user posted image Nutellina tortica za danes, premer 22 cm jo že čaka v hladilniku, v soboto bo pa še ena malo večja, ker bo praznovanje.
Menda bomo imeli fajn vreme, ne? user posted image

_____________________________



(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nutelina torta
7.7.2011 8:29:03   
pety78
Zmešaj pol alpske in pol rastlinske smetane. Rastlinsko uporabljam od prekmurskih mlekarn. Hulala je presladka. Naj bosta obe res fajn ohlajeni. Jaz miksam v dveh delih, torej cca 0,5 litra za vsako plast. Da boš ziher, dodaj takoj eno vrečko kremfixa, to je za učvrstitev smetane. Ko se bo že začela trditi, po žličkah dodajaj nutello. Mam že kar nekaj kilometrine in vedno delam tako. Sem probala že z drugimi smetanami, pa mi je tudi mehka ratala. Evo, moje torte, dokler ne bodo brisane. :)
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.149961901693573.33208.149961771693586

_____________________________



(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nutelina torta
7.7.2011 8:56:13   
ksenjak
Pa ka si ti nor! Kere torteuser posted image . Ti si pa čista profesionalka na tem področjuuser posted image .

Zdaj pa samo še dve vprašanjci in te pustim na miru - ali s to kremo potem namažem še cel zunanji del torte in ali lahko dam potem na vrh torte še sliko?

Res najlepša hvala za odgovore.

lp


(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nutelina torta
7.7.2011 9:06:48   
Vilma
Pety meni se zdi 240 g sladkorja preveč za ta biskvit, ker je notri še 5 žlic nutele.
Glede na količine, bi za 8 jajc dala 18 dag sladkorja in 240 dag moke.
Eno jajce torej pomeni 3 dag sladkorja in 3 dag moke več. Tako po matematično user posted image

Kar se kreme tiče Ksenijak, kremfiks res reši ogromno težav.
Ko boš plasti mazala s kremo, jih daj v tortni obod, obod previj s peki papirjem in potem nalagaj. Prvo oblat, krema, spet oblat itd. Vse skup daj v hladilnik, naslednje jutro pa samo odstrani tortni obod in sleci peki papir.


(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nutelina torta
7.7.2011 9:23:27   
ksenjak
Vilma_kaj pa potem premaz zunanjega dela torte? A to naredim drug dan z isto kremo? Kajti, če bom nadevala v obodu, potem premaza ne bom morala izvesti?

hVALA IN LP

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nutelina torta
7.7.2011 9:27:20   
pety78
Jaz nikoli ne dam notri 5 žlic nutelle, maximalno 2. Prav tako ne močim biskvita s cukrano vodo, tako kot je v receptu. Torta ni nikoli presladka.

Lahko s to kremo namažeš tudi torto, če boš dala nanjo sliko, ki se da na smetano.

_____________________________



(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nutelina torta
7.7.2011 9:28:53   
pety78
Vilma, zakaj pa peki papir? user posted image

Aja, da se ne prime. user posted image

Jaz tega ne delam, ker se enostavno reši tako, da preden odstranim obod, naredim z enim tankim nožem krog po notranjosti oboda.

< Sporočilo je popravil pety78 -- 7.7.2011 9:35:29 >


_____________________________



(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nutelina torta
7.7.2011 9:35:01   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Vilma, zakaj pa peki papir? user posted image


da ne umažeš oboda imho?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nutelina torta
7.7.2011 9:45:13   
ksenjak
IZVIRNO SPOROČILO: ksenjak

Vilma_kaj pa potem premaz zunanjega dela torte? A to naredim drug dan z isto kremo? Kajti, če bom nadevala v obodu, potem premaza ne bom morala izvesti?

hVALA IN LP


pety_kako pa rešim to?

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nutelina torta
7.7.2011 9:52:48   
pety78
Ja, ja, seveda. Ko boš dala torto iz oboda, jo premažeš in okrasiš čisto po želji. user posted image

_____________________________



(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nutelina torta
7.7.2011 10:01:30   
Vilma
Tale moja matematika je pa švoh. user posted image
Skratka popravljam, razmerje gre takole.
1/2/3: Torej eno jajce/20 dag sladkorja / 30 dag moke.
Na šest jajc je 120dag sladkorja / 180 dag moke-po receptu.
Na osem je 160dag sladkorja /240 dag moke.

Vse je stvar okusa Pety, glede na to, da si dostikrat pekla torto, si jo prilagodila svojemu okusu.
Jaz pa dam 5 žlic nutelle, ker mi presvetel biskvit za temno torto ni preveč všeč.
In torto po novem močim s sladkano vodo. Sprva sem jo z mlekom in cukrom, pa mi ni bilo ok predvsem zato, ker če jo preveč namočim, mleko pricurlja ven je videti na krožniku belo tekočino.

Peki papir zato, ker se lepo sleče s torte. In v tem primeru ni potrebno skoraj nič torte s strani ravnat. To, da je obod čist je pa tudi plus. user posted image

< Sporočilo je popravil Vilma -- 7.7.2011 10:02:30 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nutelina torta
7.7.2011 10:08:31   
pety78
Ja, ja, kilometrina dela svoje, seveda. user posted image Pri meni je sicer tako...razmislim, kako velika bo torta, pogledam, kakšna so jajca in potem se odločim, koliko bo sladkorja in moke.user posted image Pač vedno gledam tako, da je moke več.

Ne vem pa, zakaj si cukrala mleko, ko si namakala torto. Saj je sladkor že v biskvitu.
Pri meni ponavadi nikoli ne teče ven. Edino če kdaj priteče izpod oboda, tisti trenutek, ko močim. Drugače pa ne.

Evo, moj biskvit se pravkar peče. user posted image

_____________________________



(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nutelina torta
7.7.2011 10:11:29   
pety78
Na osem je 160dag sladkorja /240 dag moke.


To se mi pa zdi prevelika razlika. Pa ne zaradi okusa, saj 10dag se tako nič ne pozna. Ampak glede na to, kako biskvit naraste. Ker če je preveč moke (v razmerju s sladkorjem), se naredi kupola. No, meni biskvit naraste do roba in je ponavadi dokaj raven, brez kupole.
Je pa tudi veliko receptov, kjer je ista količina moke in sladkorja.

_____________________________



(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nutelina torta
7.7.2011 10:26:34   
Vilma
Ja pety pri tebi ima biskvit v osnovi več sladkorja, pri meni pa je tekočina cukrana. Na koncu sva na istih količinah sladkorja. user posted image  
Kupola kot jaz vem, se naredi zaradi previsoke temperature, ne pa zaradi preveč moke?
Se pa strinjam, da imajo eni recepti enako količino sladkorja in moke. Ampak iz tega je razvidno, da so količine na sistem 1/2/3. Je pa sigurno treba upoštevat velikost jajc.
Dej bova čisto zmedli Ksenijo, boljš da nehava. user posted image
Drugač pa imaš na FB prečudovite torte. In toliko njih, da bom nehala dajat nasvete, ti ne sežem niti do kolen. user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nutelina torta
7.7.2011 10:33:23   
pety78
Ma, ja, saj sem rekla, ta cuker, 10, 20 dag itak ne pomeni nič, ker je potem še vlaženje, pa odvisno, kakšna je krema, preliv. Vse da potem eno celoto. Vem, da se kupola naredi tudi zaradi temperature, ampak je menda nekaj odvisno tudi od razmerja sestavin.
Aja, pa da ne pozabiva, odvisno je tudi od pečice. user posted image

Ksenijo bova pa res zmedli. Najbolje, je, da naredi nekaj čisto tretjega. user posted image

Ksenija, javi, kako ti bo uspelo. user posted image

_____________________________



(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: nutelina torta
7.7.2011 10:46:26   
ksenjak
Punci, odkrito povedano, sem res malo zmedena.

Še zdaj namreč ne vem, s katero kremo naj potem drug dan premažem torto - s tisto od včerajšnjega premaza, ali moram narediti novo?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: nutelina torta
7.7.2011 10:47:23   
mateyka
sem ravno hotla rečt, da še jaz nič več ne štekam - nehita doktorate pisat user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: nutelina torta
7.7.2011 10:50:30   
pety78

IZVIRNO SPOROČILO: ksenjak

Punci, odkrito povedano, sem res malo zmedena.

Še zdaj namreč ne vem, s katero kremo naj potem drug dan premažem torto - s tisto od včerajšnjega premaza, ali moram narediti novo?


user posted image user posted image user posted image Lahko z isto, če jo boš imela v posodici v hladilniku, lako pa še iz malo smetane novo stepeš, če boš recimo vso porabila za nadev. user posted image Če novo stepeš, se bo mogoče lažje mazala, ker tista v hladilniku se bo že mal strdila. Jaz bi verjetno novo stepla.

_____________________________



(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: nutelina torta
7.7.2011 10:56:45   
pety78
Sam še neki, pol pa končam...user posted image
Sem zafrknala prej. Saj naredim podobno kot Vilma.
Na vsak jajc dam cca 30 dag moke, sladkorja pa za dober jajc manj. Torej nekje 240dag moke in 210 dag sladkorja.
Prej sem narobe računala, ker sem jajcu dodala 30 dag sladkorja, potem pa še za jajc več moke. Eh...puste! user posted image user posted image user posted image

_____________________________



(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: nutelina torta
7.7.2011 10:57:13   
ksenjak
No, tko, zdaj spet približno vem kako in kaj. Sporočim v ponedeljek.

Hvala punce še enkrat in lp

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?