|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nujno pomoč
16.9.2005 10:49:55   
janina
Pozdravljene ringarajčice!

Nujno rabim vašo pomoč. Moj fantek je danes star deset dni.Že več dni ga mučijo nekakšni krčki po trebuščku.Zdej me pa zanima,če je katera že imela podobne izkušnje,in kaj se da narediti,da bi to ublažila!
      
      Lp in že vnaprej hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nujno pomoč
16.9.2005 10:53:39   
CatJa
Obrni ga na trebušček (na rokah) in ga nežno masiraj po hrbtu. To jim zelo paše. Druga varianta pa je, da kupiš kakšne kapljice, vendar je vprašanje njihova učinkovitost. Janu so zelo pomagale Sab simplex, bolj mila oblika pa Vetrovne kapljice iz Koroških lekarn.

(odgovor članu janina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   nujno pomoč
16.9.2005 10:54:50   
sabini
v lekarni dobiš kapljice proti krčem, probaj če mu bodo kaj pomagale. Drugače ga pa sleči in zmasiraj malo potelovadi z nogicam in masiraj mu trebušček krožno v smeri urinega kazalca. No to sem jz delala pa je blo bolš saj neki časa drugače pa po 3m sami ponehajo

Mogoče ti bo še katera znala pomagat

l.p.Sabina in Matic 4m

(odgovor članu janina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   nujno pomoč
16.9.2005 10:57:45   
Anonimen
Moj jih sicer ni imel..lahko pa dam nekaj nasvetov, ki sem jih prečitala...

-Kumin sirup na dudo,otroški čaji, katerih osnova je na janežu in kumini,blažijo krče in sproščajo vetrove,kopanje v čebričku,masaža trebuščka(20min preden se začnejo krči masiraj trebušček tako:z dlanjo rahlo pritisnite in krožite v smeri urnega kazalca),kapljice proti krčom(sab simplex ali kaj pododbnega..punce hodijo velikokrat po njih v avstrijo).

držim pesti da bo kaj pomagalo!

(odgovor članu janina)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   nujno pomoč
16.9.2005 10:57:47   
janina
Hvala za odgovore.A pa lahko otroček pri desetih dneh že dobi kapljice.Kako je pa kaj s čajčki,recimo komarček.Koliko se ga lahko da,ali kaj pomaga?

(odgovor članu janina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   nujno pomoč
16.9.2005 11:09:36   
Soncnica
Hoj!

Mislim, da lahko daš malemu Sab simplex in Lefaxin kapljice po 3 tednih in ne prej. Mi na srečo teh težav nismo imeli, je imel pa fantek od prijateljice hude krče in je kapljice Lefaxin dobil že takoj po prihodu iz porodnišnice. Baje ni bilo nič narobe, kapljice pa so pomagale.

lp

(odgovor članu janina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   nujno pomoč
16.9.2005 11:24:08   
Anonimen
Menda smo mi sab simplex dobili po 1 tednu, nevem točno, vprašaj v lekarni!

Čajek pa se dobi od hipp-a in je od 1 tedna dalje!

(odgovor članu janina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   nujno pomoč
16.9.2005 11:28:27   
Anonimen
Poskusi s čajem Plantex, ki se dobi v lekarni. Pri nas brez njega ne vem kako bi bilo. Ne toliko pri mojem otroku, pa tudi ene parkrat, bolj pri sestrinih.

(odgovor članu janina)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   nujno pomoč
16.9.2005 11:31:08   
Anonimen
Aja, pa še nekaj. Če ga mučijo "kot nekakšni krčki", potem to najbrž (še) niso pravi krči. Upam, da jih tudi ne bo. Ker za tiste veš, da so KRČI in zelo veš. Otrok kriči, da je zaripel v obraz, vleče nogice k sebi in nihče in nič ga ne more potolažiti. Tako da res mogoče najprej poskusi s kakšnimi čajčki, pa tiste kapljice raje prihrani za pozneje, če bo potreba. A lačen pa ni ali pa da bi mu bilo prevroče ali premrzlo ali kaj drugega?

(odgovor članu janina)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   nujno pomoč
16.9.2005 12:59:52   
janina
Ne lačen ni,ker se dojiva na vsake dve uri,zebe ga tud ne pa vroče mu tud ni.Vse to smo že izključili.To da so nekakšni krčki,sem napisala zato,ker naj bi se kolike pojavile šele okrog 2-3 tedna.Ampak naš je točno tak zaripel,ne da se ga potolažit.Koliko se mu pa lahko da tega čajčka.Ali se mu ga lahko pripravi kar v stekleničko?

(odgovor članu janina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   nujno pomoč
16.9.2005 13:51:41   
Anonimen
janina,
pri nas je bilo isto, pa sem si začela kuhat čaj (janež + kumina). Čez dan sem spila kar precej tega čaja in krči so se končali. Pred dnevi sem mislila, da zdaj pa lahko že neham s tem, in posledice so bile takoj - jok in stok. Tako da še kar pijem ta čaj, pa bo mali kmalu star 3 mesece. Nam je res pomagalo. Probaj, nimaš ničesar za izgubit.

(odgovor članu janina)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   nujno pomoč
16.9.2005 14:15:24   
smeška
Janina,
Jaz bi ti svetovala kakšen čajček proti krčem, napenjenju..in da ga nosite obrnjenega na trebušček, vsekakor pa ne od kakršnihkoli kapljic pričakovati čudeža, ker ga ni, mi smo sprobali vse vetrovne , Sab simpleks, neke iz Italije.., pa ni bilo bistvene razlike.

(odgovor članu janina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   nujno pomoč
16.9.2005 14:23:35   
simona2
Ojla,

tudi moja Maša ima že skoraj od začetka blažje krčke (sedaj je stara 14 dni). Kot pri ostalih tudi jaz opažam, da ji najbolj paše masaža in nošenje preko rame kot bi podirala kupčka. Jaz pijem tudi Hipov čaj iz komarčka, pa nisem čisto prepričana, da pomaga. Bolje, da kupiš na trgu janež, kumino in komarček, pa sama kuhaš čaj in ga piješ.

Meni recimo je patronažna rekla, da boljše, da ji nič ne dajem razen mleka in naj jaz raje pijem čaje proti krčem. Poleg tega, pa me je malo strah začeti že tako zgodaj s čaji, predvsem pa zdravili, mogoče kasneje.

Razmisli ali boš probala bolj naravno ali pa boš raje že sedaj posegla po zdravilih.




(odgovor članu janina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   nujno pomoč
16.9.2005 14:46:57   
Anonimen
Palntex se kupi v lekarni, po majhnih vrečkah, kolikor komadov želiš. Ne vem, mislim, da je ena vrečka za 100 mll. Saj ti bodo vse lekarnarke povedale, pa tudi na navodilih vse piše. Nam je res pomagal. Se splača poskusit.

(odgovor članu janina)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   nujno pomoč
16.9.2005 15:08:43   
bobek05
Jaz sem (že skoraj) doktorirala na teh krčih... Naš Anej jih ima od 3 tedna dalje.. Sprobali smo verjetno VSE, ali pa skoraj vse - rezultati: ni je stvari, ki bi pripomogla k temu, da bi krči 100% izginili, lahko jih samo ublažiš.
Možnosti:
1. tako kot so punce že predlagale - masaža trebuščka (pospeši prebavo)
2. razvij ga, da se nabrca (pospeši prebavo)
3. "vozita kolo" (pospešuje prebavo)
4. skopaj ga (če mu je že odpadla popkovina, drugače to ne pride v poštev) - voda blaži bolečine
5. razni čaji za dojenčke (Plantex, komarčkov, iz janeža, kumine..)
6. krema iz Celjskih lekarn, ki se ji reče Lovorjevo mazilo (za masiranje trebuščka)
7. pomaga tudi nošenje na trebuhu - položi ga na roko tako, da boš imela glavico v svoji dlani (na stran) obrnjenega s trebuščkom navzdol (ti s trebuščkom leži na roki), nogice pa na vsaki strani visijo navzdol (poglej v moj album, mislim, da imam slikico - ANEJ-2.mesec)..Potem pa ga v takšnem položaju nosiš..
8. kapljice Sab Simplex (nam niso nič pomagale) - dobiš pri nas v lekarni
9. kapljice Lefaxin (dobiš v Avstriji), jih imam doma, ampak jih nismo sprobali
10. kapljice Babynos (ZAKON!!) - edine, ki so nam pomagale, kupi pa se jih v Avstriji, v lekarni Mariahilf
11. za kasneje: nam je ful pomagala druga nadomestna hrana (naprej smo imeli Aptamil), nato sem zamenjala z Bebo Sensitive (proti krčem) in krči so skoraj povsem izginili

Rekla ti bom nekaj kar so meni vsi govorili - samo čas lahko to spremeni - ŽAL.. Krči popolnoma izzvenijo okrog 3., 4. ali 5. mesecev (različno pri dojenčkih).. Mi smo se jih že SKORAJ povsem rešili, tu pa tam ga še malo zašraufa (predvsem zvečer), najhuje pa je bilo tam okrog 5.-8. tedna (ampak takrat še nismo imeli Bebe)

OPOZORILO: bodi tudi pozorna na D3 kapljice, ki jih boš dobila pri prvem obisku pri pediatrinji - te kapljice rade povzročajo krče (najhujše do baje AD3, mi imamo Plivit D3, ki niso tako hude, najboljše pa so baje avstrijske Oleovit D3)..

Želim vama čim manj krčev...

LP

Bobek

(odgovor članu janina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   nujno pomoč
16.9.2005 17:50:39   
cmokec
Jaz sem ravno včeraj zvedla, da je za masažo trebuščka zelo dobro brinovo olje. Že kot eterično olje je zelo dobro za prebavni trakt. Povedala mi je mamica iz lastnih iskušenj, učinek tega olja pa je potrdil tudi njen oči, ki je visoko izobražen farmacevt v Leku. Kje bi ga dobila, pa ne vem, ker so ga oni naredili sami. Poskusi v lekarni.

(odgovor članu janina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   nujno pomoč
16.9.2005 21:41:46   
urška
tudi jaz ti predlagam masažo z brinovim oljem. dobiš ga v lekarni.

(odgovor članu janina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   nujno pomoč
17.9.2005 11:16:11   
Tiamo
Hy,

imamo isti problem, že od prvega tedna mojo dojenčico dajejo močni krči. Zamenjava mleka ni pomagala, nobene kaplice ne pomagajo (Sab simplek, Antiflat, Lefax, Dravske lekarne,...), zdaj čakam še ene kapljice iz Anglije. Tudi masaža z brinovim oljem ne pomaga. Čajčki ne pomagajo...

Zdaj bo stara 7 tednov, krčki pojenjajo, dajejo jo samo še zvečer, prej je bilo pa kričanje skoraj čez cel dan.

Želim ti,da čim prej minejo in če najdeš rešitev nam jo zaupaj.

(odgovor članu janina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   nujno pomoč
17.9.2005 17:20:57   
janina
Ringarajčice hvala lepa vsem za pomoč!


(odgovor članu janina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   nujno pomoč
18.9.2005 8:52:11   
tina104
Glede tega, kdaj lahko začneš s kapljicami: v porodni sobi je bila z mano mamica in punčka. Punčka je bila stara kake 4 dni, ko je imela neke krče - zdravniki!! so ji dali sab simplex. Tak da po mojem že ni treba čakat.

(odgovor članu janina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?