bobek05 -> nujno pomoč (16.9.2005 15:08:43)
|
Jaz sem (že skoraj) doktorirala na teh krčih... Naš Anej jih ima od 3 tedna dalje.. Sprobali smo verjetno VSE, ali pa skoraj vse - rezultati: ni je stvari, ki bi pripomogla k temu, da bi krči 100% izginili, lahko jih samo ublažiš.
Možnosti:
1. tako kot so punce že predlagale - masaža trebuščka (pospeši prebavo)
2. razvij ga, da se nabrca (pospeši prebavo)
3. "vozita kolo" (pospešuje prebavo)
4. skopaj ga (če mu je že odpadla popkovina, drugače to ne pride v poštev) - voda blaži bolečine
5. razni čaji za dojenčke (Plantex, komarčkov, iz janeža, kumine..)
6. krema iz Celjskih lekarn, ki se ji reče Lovorjevo mazilo (za masiranje trebuščka)
7. pomaga tudi nošenje na trebuhu - položi ga na roko tako, da boš imela glavico v svoji dlani (na stran) obrnjenega s trebuščkom navzdol (ti s trebuščkom leži na roki), nogice pa na vsaki strani visijo navzdol (poglej v moj album, mislim, da imam slikico - ANEJ-2.mesec)..Potem pa ga v takšnem položaju nosiš..
8. kapljice Sab Simplex (nam niso nič pomagale) - dobiš pri nas v lekarni
9. kapljice Lefaxin (dobiš v Avstriji), jih imam doma, ampak jih nismo sprobali
10. kapljice Babynos (ZAKON!!) - edine, ki so nam pomagale, kupi pa se jih v Avstriji, v lekarni Mariahilf
11. za kasneje: nam je ful pomagala druga nadomestna hrana (naprej smo imeli Aptamil), nato sem zamenjala z Bebo Sensitive (proti krčem) in krči so skoraj povsem izginili
Rekla ti bom nekaj kar so meni vsi govorili - samo čas lahko to spremeni - ŽAL.. Krči popolnoma izzvenijo okrog 3., 4. ali 5. mesecev (različno pri dojenčkih).. Mi smo se jih že SKORAJ povsem rešili, tu pa tam ga še malo zašraufa (predvsem zvečer), najhuje pa je bilo tam okrog 5.-8. tedna (ampak takrat še nismo imeli Bebe)
OPOZORILO: bodi tudi pozorna na D3 kapljice, ki jih boš dobila pri prvem obisku pri pediatrinji - te kapljice rade povzročajo krče (najhujše do baje AD3, mi imamo Plivit D3, ki niso tako hude, najboljše pa so baje avstrijske Oleovit D3)..
Želim vama čim manj krčev...
LP
Bobek
|
|
|
|