|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ns
23.9.2008 8:14:58   
pupca
16,9. sem imela ns  pri dr.reš-muravec.izvid je bil dober ,moti pa me  da je napisala  kariotipizacija ni indicirana. potem sem dala še kri za dht .tam  se številke še podvojijo .in na koncu piše da kariotipizacija ni potrebna.na podlagi česa ugotovijo da kariotipizacija ni  indicirana.pri prvem otroku je pisalo isto .je zdrav 3letnik.hvala  in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ns
23.9.2008 9:26:31   
Abra
Kariotipizacijo predlagajo, kadar je tveganje večje od 1:300 in jo v tem primeru tudi krije zavarovalnica, razen če si stara 37 let ali več ti avtomatsko pripada. Če se je tveganje po DHT še zmanjšalo, če prav razumem, kar si napisala npr. iz 1:3000 na 1:6000 se je tveganje še za polovico zmanjšalo in nisi upravičena do brezplačne kariotipizacije. Še vedno si jo pa lahko samoplačniško privoščiš, če si želiš.

(odgovor članu pupca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.9.2008 10:52:47   
pupca
no meni duša ni dala miru in sem klicala svojo ginekologinjo.sestra mi je razložila ,da je vse v redu.in da je prov napisano.namvreč  če je kariotipizacija  indicirana je sum za ds.to pomeni če je nuhalna svetlina povečana.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.9.2008 10:59:38   
Abra
Ja, seveda. Česa potem nisi razumela? Besede kariotipizacija? Sicer ta edina potrdi ali ovrže sum na DS. NS in izračun tveganja je samo izračun na podlagi meritev in starosti nosečnice, lahko imamo smolo in je ravno naš otrok ta eden izmed 3000, ki ima DS oz. obratno. Seveda, je možnost minimalna. Moramo pa biti pozitivni, kajne? user posted image

(odgovor članu pupca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.9.2008 15:42:27   
Anonimen
lahko imamo smolo in je ravno naš otrok ta eden izmed 3000, ki ima DS oz. obratno. Seveda, je možnost minimalna. Moramo pa biti pozitivni, kajne?

mi imamo smolo in je naš otrok 1 izmed 4000, ki se je rodil z DS

(odgovor članu Abra)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
24.9.2008 7:33:05   
borabara
moja soseda je imela rezultat 1:6222 sin se je rodil z DS in odmiranjem mišic + pluča . fanteka so pokopali pred 2 mesecimauser posted image Soseda je bila na NS v domžalah ki so baje najbolj izkušeni...evo pa se zgodi, tu ni garancije! mene je to ful šokiralao in grem na amniocintezo! Jaz sem imela pa prvi rezultat ful slab 1: 216 , preiskava amnio je pokazala b.p., rodila sem zdravega fantiča ki bo vsak čas dopolnil 4 leta!user posted image

lp
nin@

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.9.2008 10:50:44   
marty7
Pozdravljene,

jaz pa sem imela pri prvem rezultat 1:79 (NS+DHT) - zdrav otrok, pri drugem pa 1:20 (isto NS+DHT) - tudi zdrava punca. Za amniocintezo se nisem odločila v nobenem primeru, ker itak ne bi delala splava, me je pa celo nosečnost skrbelo če bo vse vredu. Na UZ pri 2.otroku pa je bil še obseg glavice manjši, tako da sem kar pričakovala da bo verjetno otrok z DS. Vendar hvala bogu na koncu se je srečno izteklo.

(odgovor članu pupca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.9.2008 11:01:38   
orto2
zanima me, kakšni so bili rezultati na morfologiji? recimo pri vas, ki ste imele nizek riziko pri ns, pa ste potem rodile otroka z ds? je bila pri plodu prisotna nosna kost? so pri morfologiji opazili kakšne anomalije? ali nič?

zanima me, ker imam dober rezultat na ns pa me čaka sedaj morfologija pa me zanima koliko kaj opazijo? seveda me malo skrbi, katero pa ne

(odgovor članu marty7)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.9.2008 9:59:17   
marty7
Pri meni je bilo na morfologiji vse vredu samo, kot sem že omenila pri 2.nosečnosti je imel plod manjši obseg glavice,(kar za 3 tedne razlike od ostalih mer -UZ pa mi j delal dr. Cerar) kar naj bi bilo tudi značilno za DS, zato sem bila še toliko bolj prepričana, da bo vrjetno kaj narobe. Pa še dr.Cerar mi je rekel ko sem mu povedala za slab rezultat NS (1:20) :"Ja zakaj pa niste šla na amniocintezo?"Pri porodu pa je imela čisto normalen obseg. Drugače pa je bila v obeh primerih nosna kosta vidna.

(odgovor članu orto2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?