|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nova zaposlitev in porodniška
23.7.2010 12:17:14   
Helgga
Živjo vsem,
imam temo, ki jo moram čimprej razčistiti:
Od 2.5.2009 sem zaposlena za nedoločen čas, prej super plača, zdaj ok plača, nemogoč delovni čas (sreda-nedelja popoldne, do 22.00), ki se naj bi po 6 mesecih spremenil (ustni dogovor z direktorjem), do česar ni prišlo, bila pa je sprememba v plači, zaradi recesije :(.
Zdaj opažam, da spremembe delovnega časa še zeloo dolgo časa ne bo, saj bi se morala dejansko pokazati potreba po novem kadru zaradi povečanega obsega dela, kar pa v roku 2 let sigurno še  ne bo potrebno.
Zanima me sledeče: če si iščem novo službo, kako je s porodniško? Če v novi službi npr. najprej dobim le poskuno dobo 3 mesece, pa potem zaposlitev za določen čas 6 mesecev...kako je z bolniško in porodniško, saj nekje v okviru leta dni nameravam začeti delati na neke vrste umetni oploditvi?

Hvala!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nova zaposlitev in porodniška
23.7.2010 12:34:58   
zmajaz
Za porodniško ni pomembno, ali imaš zaposlitev za določen ali nedoločen čas, važno je samo, da si na dan nastopa porodniškega dopusta zaposlena - če si, se ti porodniška računa kot povprečje zadnjih 12 plač pred oddajo vloge (če je slučajno vmes kak mesec brezposelnosti, se zanj vzame 55% minimalne plače).

Če pa slučajno ne bi bila zaposlena na dan nastopa porodniškega dopusta (vendar imaš najmanj 12 mesecev delovne dobe v zadnjih 3 letih pred oddajo vloge za porodniško), bi se ti pa porodniška računala po tejle formuli: 55% minimalne plače + 2% za vsak mesec zaposlitve (oz. zavarovanja za starševsko varstvo - kar pomeni, da se štejejo meseci, ko si prejemala recimo kako nadomestilo za brezposelnost ali bolniško), vendar skupno največ 105% minimalne plače.

Aja pa še to te moram opozoriti - če imaš zaposlitev za določen čas, kot nosečnica nisi zavarovana, tako kot si, če imaš za nedoločen čas, kar pomeni, da če ti recimo novi delodajalec zaradi nosečnosti ne želi podaljšati pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ko se ta izteče, tega po zakonu ni dolžan storiti (medtem ko te delodajalec, če si zaposlena za nedoločen čas, zaradi nosečnosti ne sme odpustiti).

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 23.7.2010 12:38:05 >

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Helgga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.7.2010 18:21:51   
Helgga
Hvala za izčrpen odgovor. :)
Kam pa spada "poskusna doba", ki je ponavadi 3 mesece?

Ali morda veste, ali je isti postopek izračuna pri očetovskemu dopustu?

Hvala!

(odgovor članu Helgga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.7.2010 20:09:41   
zmajaz
Poskusna doba je v bistvu zaposlitev za določen čas, po katerem se potem delodajalec odloči, če ti bo podaljšal ali ne, v tem času ti pripadajp vse pravice, ki izvirajo iz delovnega razmerja, so pa še neke posebnosti, npr. ta, da lahko kot delavec v tem času kadar koli daš odpoved s samo 7-dnevnim odpovednim rokom, če ugotoviš, da ti delo ne ustreza, nasprotno pa delodajalec take zaposlitve za poskusno dobo ne sme prekiniti pred koncem poskusne dobe, razen če ima utemeljen razlog za izredno odpoved.

Podrobneje o poskusni dobi lahko prebereš tule: KLIK

Aja - očetovski dopust - ja, tam je isto kot za porodniško, pripada pa očetu 15 koledarskih dni plačanega in 75 dni neplačanega dopusta (pri "neplačanem" ima plačane samo prispevke, ne dobi pa nadomestila) - to velja, če te dneve koristi strnjeno, če pa po dnevnih, je pa plačanega 11 delovnih dni, neplačanega pa 63 delovnih dni.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 23.7.2010 20:13:02 >

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Helgga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.7.2010 17:42:32   
Helgga
Hvala!

Zanima me še, kako je torej s tem, da kaj pa če delodajalec ukine delovno mesto, in imaš tako le 1 mesečni odpovedni rok- ali to lahko stori, tudi, ko je seznanjen, da je zaposlena noseča?
V mojem primeru bi lahko tako deloval, kljub zaposlitvi za NČ, ne?

Pa tudi, kako je s sledečim: če gre par na umetno oploditev, potem baje pripada njej 14 dni bolniške (predvidevam, da zaradi narave samega postopka).
Tako torej seznaniš delodajalca, da nameravaš v doglednem času zanositi.
Kakšne možne reakcije lahko človek pričakuje in kako se lahko zavaruje in ali je skrb tu odveč- mislim, če sem že več kot 1,5 leta v rednem delovnem razmerju (pa četudi vmes zamenjam delodajalca), ker prej sem pa delala v tujini

Še ena zadeva je, ki mi ni jasna: če je narava dela taka, da se določena delovna mesta za nek čas, ko ni "sezone" ukinejo, kakšen postopek je to? Moj sodelavec predvideva, da bi nam za cca 3 mesece "zaprtja obrata" plačevali plače, (ne pa prevoza na delo in prehrane), ko pa se "obrat" vmes odpre za nekaj dni poslovanja, bi prišli seveda delati.
Meni so lani v zvezi s tem opcijskim zaprtjem nekaj govorili o opciji "minus urah", ki se naj bi notri prinašale med letom. Realno na mojem delovnem mestu to ni možno, oz. na to jaz ne bi pristala, saj 3 mesece je pa kar veliko za "notri prinest". Kakšni so lahko moji razlogi za nasprotovanje takemu dogovoru, in kaj lahko predlagam namesto teh "minus ur"?

Pa še nekaj:
imam pogodbo, s katero se zaradi izobraževanja, katerega je plačala firma, zavezujem, da bom 2 leti pri njih.
V primeru, da mene odpustijo, nisem dolžna poravnati zneska, v primeru lastne odpovedi pa ga moram.
Ali se tu morda vzame premo sorazmerni delež? Mislim, da to ni specifizirano v pogodbi...

hvala in lep pozdrav!!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.7.2010 18:04:37   
Anonimen
Načeloma te v času nosečnosti ne smejo odpustiti; v teoriji bi nekoga drugega, ki ni na "prednostni listi", tebe pa bi premestili nanjo. Praksa je taka, da če te na tem mestu ne vidijo več - te ne bodo gledali več. Vprašanje je samo, kako se finančno čim bolje pokriješ. Tudi delati ni fajn, če si nekje, kjer te ne želijo imeti.

Kakšne reakcije lahko pričakuješ v primeru umetne oploditve? Vse user posted image , od navdušenja do ignorance, odvisno tudi od tebe, kako si "naštelana" in kako reagiraš.

3 mesece ur? Ne vem. Ali šele podpisuješ pogodbo?

Vprašanja z zneskom izobraževanja ne razumem popolnoma. Če ti firma da odpoved, izobraževanje nima veze, nihče ni nikomur dolžan, če daš odpoved ti, vrneš sorazmerni del, torej vsak mesec, ki ga oddelaš, zmanjša tvoj dolg za 1/24.

(odgovor članu Helgga)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
4.8.2010 15:09:22   
Helgga
Zivjo miljonarka, saj si me prav razumela, zanimalo me je, ali se mi z meseci zmanjša znesek vračila za izobraževanje.

Problem ni, da me nočejo v službi, problem je, da sklepamo, da bodo reorganizacijske sprememeb zaradi pomanjkanja dela, in to bo udarilo po vseh. zato si iščem novo službo. In ker je moj partner iz LJ, je mojoa tendenca, da grem tja.

Ponudili so mi službo vodje fitnes centra (=deklica za vse; recepcija, obravnava strank, nadzor nad zaposlenimi...) , kjer pa je spet le popoldanski delavnik (14-22, PON-PET), in cca 4 sobote na leto, ki jih "podariš".

Kaj menite, koliko bi bila realna plača za to delo le za popoldansko delo v LJ regiji?
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.