Helgga -> RE: nova zaposlitev in porodniška (30.7.2010 17:42:32)
|
Hvala! Zanima me še, kako je torej s tem, da kaj pa če delodajalec ukine delovno mesto, in imaš tako le 1 mesečni odpovedni rok- ali to lahko stori, tudi, ko je seznanjen, da je zaposlena noseča? V mojem primeru bi lahko tako deloval, kljub zaposlitvi za NČ, ne? Pa tudi, kako je s sledečim: če gre par na umetno oploditev, potem baje pripada njej 14 dni bolniške (predvidevam, da zaradi narave samega postopka). Tako torej seznaniš delodajalca, da nameravaš v doglednem času zanositi. Kakšne možne reakcije lahko človek pričakuje in kako se lahko zavaruje in ali je skrb tu odveč- mislim, če sem že več kot 1,5 leta v rednem delovnem razmerju (pa četudi vmes zamenjam delodajalca), ker prej sem pa delala v tujini Še ena zadeva je, ki mi ni jasna: če je narava dela taka, da se določena delovna mesta za nek čas, ko ni "sezone" ukinejo, kakšen postopek je to? Moj sodelavec predvideva, da bi nam za cca 3 mesece "zaprtja obrata" plačevali plače, (ne pa prevoza na delo in prehrane), ko pa se "obrat" vmes odpre za nekaj dni poslovanja, bi prišli seveda delati. Meni so lani v zvezi s tem opcijskim zaprtjem nekaj govorili o opciji "minus urah", ki se naj bi notri prinašale med letom. Realno na mojem delovnem mestu to ni možno, oz. na to jaz ne bi pristala, saj 3 mesece je pa kar veliko za "notri prinest". Kakšni so lahko moji razlogi za nasprotovanje takemu dogovoru, in kaj lahko predlagam namesto teh "minus ur"? Pa še nekaj: imam pogodbo, s katero se zaradi izobraževanja, katerega je plačala firma, zavezujem, da bom 2 leti pri njih. V primeru, da mene odpustijo, nisem dolžna poravnati zneska, v primeru lastne odpovedi pa ga moram. Ali se tu morda vzame premo sorazmerni delež? Mislim, da to ni specifizirano v pogodbi... hvala in lep pozdrav!!
|
|
|
|