nyna84
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ IZVIRNO SPOROČILO: nyna84 Razloženo nam je bilo, da v kolikor nove pogodbe ne podpišemo, se smatra, da smo dali prostovoljno odpoved in nam zato ne pripada nič. Veljavna je trenutno podpisana pogodba! Če nove ne podpišeš, ima delodajalec dve možnosti: odpove pogodbo iz poslovnih razlogov (delovno mesto ne obstaja več po novi sistematizacij) Moje delovno mesto tudi po sistemizaciji še obstaja odpove pogodbo iz krivdnih razlogov, kjer mora imeti dokumentirano tvojo krivdno odgovornost V nobenem primeru nepodpis pogodbe ne pomeni, da si dala prostovoljno odpoved. Tako samo manipulirajo z vami in ustvarjajo pritistk - vzemi, ker v Tolminu itak nimaš kaj drugega iskati. Ja, tu smo bogu za hrbtom. Baje moramo biti hvaležni, da imamo delo, čeprav ni plačano. No, ni tako hudo. Veliko jih hodi na delo v Novo Gorico (tudi moj mož), je le pol ure vožnje po soški magistrali. Tudi meni ostaja ta možnost, a to pomeni še daljšo odsotnost od doma, pa dvojne stroške vezane na prevozno sredstvo,... če ni treba, ne bi. Se pa da. Včeraj sem še malo preštudirala te zakone in mi res ne morejo kar prekiniti stare pogodbe. Zanimivo je tudi to, da so nam dali pogodbe en teden pred pričetkom veljave in rekli, da jih moramo v enem tednu vrniti podpisane. Jezi me pritisk, ki so ga ustvarili, ker so nam rekli, da itak moramo podpisati nove pogodbe, ker bomo sicer ostali brez dela, poleg tega nas pa še forsirajo, da je treba podpisati čim prej, tako da si zaposleni sploh ne vzamejo časa, da bi premislili in se kje pozanimali, kakšne so njihove pravice (in dolžnosti, seveda). Uf, klobasa od stavka. Nič, dokler se ne izjasnijo, kaj točno bom delala, ne podpišem. Če pričakujejo, da delam isto kot do sedaj, bom zahtevala pogodbo z ustreznim DM, v nasprotnem primeru bom sicer pogodbo podpisala, a bom res delala samo to, kar v novi pogodbi piše. V nobenem primeru ne bodo veseli. Sporočim, kako sem rešila.