|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost po roku
6.11.2007 14:30:45   
sabinaklampfer
Lep pozdravček.
Rok sem imela 1.11.07
Zanima me, v kolkih dneh  po  roku, zdravniki sprožijo porod.
Ali je res to,  da ga sprožijo  na 14. dan.
Včeraj zjutraj na prgledu, sem bila odprta za en prst, in me zanima kako dolgo še naj bi trajalo do poroda.user posted image Ponovni pregled pa imam komaj čez 4 dni. 

< Sporočilo je popravil sabinaklampfer -- 6.11.2007 14:33:19 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost po roku
6.11.2007 14:32:59   
Naja30
Jaz sem slišala, da ponekod pustijo 14 dni in potem sprožijo. Vsak drug dan pa preverjajo plodovnico in kako se otrok počuti. Če je treba sprožijo tudi prej.

(odgovor članu sabinaklampfer)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.11.2007 14:37:40   
Anonimen
Odvisno kje in odvisno od otrokovega počutja v trebuhu. Meni so v LJ kljub dobremu CTG-ju sprožili 10. dan čez PDP. V prvi nosečnosti pa 5. dan čez PDP (v Brežicah), CTG je bil ravno tako ok.

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.11.2007 14:45:30   
srki
Jaz sem bila 10 dni čez  rok, potem so mi ga sprožili.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.11.2007 14:47:17   
nemrak
user posted image user posted image ,
v CE čakajo tudi do 3t po roku user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.11.2007 15:17:39   
buba1131
Jaz sem bila že tako tečna in sem vsak dan govorila da hočrm roditi in so se me usmilili 6 dan po roku!

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.11.2007 15:23:14   
tintin
Jaz sem danes 4. dan po roku in imam vsak dan ctg, vsak tretji dan pa amnioskopijo (pregled plodovnice). Kdaj mi bodo sprožili (če sploh ja) ne vem, vem samo, da sem dva prsta odprta in da čakamo, da še maternično ustje malo dozori. Na ctg mi beleži rahle popadke, otroček pa se dobro počuti.

(odgovor članu buba1131)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.11.2007 15:28:54   
katra55
Meni so ga sprožili 8 dni čez rok, ker je bilo premalo plodovnice in ker posteljica ni več opravljala svoje funkcije. Zdravnik mi je rekel, da pustijo tudi do 14 dni čez rok,če je vse OK. Verjetno pa je odvisno tudi od porodnišnice in zdravnika. Ko sem bila čez rok sem imela preglede na 3 dni.
Želim ti čim lažji porod!

(odgovor članu buba1131)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.11.2007 15:38:51   
Una
Meni so ga v LJ. porodnišnici pred štirimi leti sprožili 10. dan, vendar sem bila vsak drugi dan tam, in mi ga niso sprožili, ker je bil pač 10. dan, ampak so gledali, koliko sem odprta, če imam popadke (ki jih sicer nisem čutila) in plodovnico.

Sicer se pa lahko vsak čas zgodi, da boš zibala. Čestitke vnaprej!

LP, Una

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.11.2007 16:03:01   
mateyka
na švedskem sploh ne računajo da je čez rok (in majo PDP) - pravjo da je vse - in + 14 dni po roku normalno. če je karkol narobe al pa če se je porod začel, pa pokličeš porodnišnico. in to je to. zadji mesec nosečnosti majo preglede na 14 dni. računajo na zdravo pamet mamic, I suppose user posted image men se zdi da umetna sprožitev poroda nikol ni dobra, če ni potrebna seveda.

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.11.2007 16:08:50   
Divja vijolica
Meni so ga sprožili 15 dan po roku. Nisem pa imela nobenega svojega popadka, nič odprta. Pa še plodovnica, je bila čista,bistra, ko sem rodila. Tako da bi najbrž še lahko počakali.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.11.2007 16:14:24   
Zamima
jaz sem bila 9 dni čez rok, pa se je začelo samo od sebe ,... s tem, da sem potem dobila umetne popadke, ker so moji bili preslabi.
verjamam, da je grozno to čakanje user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Divja vijolica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.11.2007 16:37:32   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

na švedskem sploh ne računajo da je čez rok (in majo PDP) - pravjo da je vse - in + 14 dni po roku normalno. če je karkol narobe al pa če se je porod začel, pa pokličeš porodnišnico. in to je to. zadji mesec nosečnosti majo preglede na 14 dni. računajo na zdravo pamet mamic, I suppose user posted image men se zdi da umetna sprožitev poroda nikol ni dobra, če ni potrebna seveda.

saj je v Sloveniji tudi normalno +/-14 dni okoli PDPja. samo pregledi so pogostejši po PDP. običajno so to CTGji, s katerimi ugotavljajo ali se bejbi dobro počuti.

in kako ti zdrava pamet pove, da je plodovnica že zelena? al pa, da je posteljica že tolk stara, da ne opravlja več dobro svoje funkcije?

vem, da imajo na Švedskem zelo majhno umrljivost novoroječkov in mamic, sam ne razumem kako potem to dosežejo, če se zanašajo samo na zdravo pamet mamic in naravo?

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.11.2007 16:44:54   
natasaom
mene so prklopli na umetne 13dan po roku..nisem imela nič svojih popadkov in nisem bilanič odprta..ena ki je rodila isti dan je pa 21 dan po roku

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.11.2007 16:47:59   
Ilije
Po moje je velik odvisno od P in od zdravnika. Moji prijateljici so v Trbovljah sprožili dva dni po PDPju, pa tudi kontrolirali so jo na dva dni, tako kot sedaj mene že cel zadnji teden hodim na CTG vsak ta drug dan pa imam v petek rok.

Neposredna povezava do sporočila: 15
6.11.2007 17:02:54   
mateyka
vem, da imajo na Švedskem zelo majhno umrljivost novoroječkov in mamic, sam ne razumem kako potem to dosežejo, če se zanašajo samo na zdravo pamet mamic in naravo?

tko da nosečnice same opazujejo, a se kej spremeni njihovo počutje. in ne mi rečt da si clueless kaj se s tabo dogaja in da ne čutiš nobenih sprememb v sebi če je karkoli drugače. to strašenje z zapleti in postelcami in plodovnicami je tipična slovenska medicina imho..
jaz sem bla tud prvo zaprepaščena, ko sem uletela gor in so bli tok u izi z vsem - sploh nisem vidla ginekologa (razen pri porodu - seveda ga maš prej, če je kaj narobe), samo babice te vodijo skoz celo nosečnost (so ful izobražene). veliko slovenskih "metod" so skenslale, da so to delal na švedskem pred 10 leti!
lahko rodiš v katerem položaju hočeš - ležanje na hrbtu je zadnja opcija. jaz sem mela vakumski porod (+ tamala se je pokakala v plodovnico med porodom) in nobenga šiva, vse the best z mano (pa sem stara čez 35 in je bil to moj prvi otrok). ko sem povedala da pri nas vedno režejo, ko delajo vakum, so me sam debel gledal. po porodu sem začela mal drugač gledat na vse skupi.. kok enih pregledov in kompliciranj mamo v sloveniji (da ne govorim o vseh kupih slovenskega papirja, ki sem jih prebrala: kako otroka kopat in oblečt, kok mora pojest v določeni starosti.. pa zdej delam po občutku in kakor dojenček hoče - tuki nimajo nekih striktnih navodil in tako je prav imo), pa sploh ni treba, če ni potrebe (beri kaj narobe). naslednja beba bo na švedskem rojena tud če bomo moral it iz slovenije gor.
no, tok o slovenski medicini.. sem se mal razpisala, sorry user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 6.11.2007 17:08:22 >

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.11.2007 18:09:40   
glen
Jaz sem šla čez rok 11 dni pa še to mi je voda odtekla niso mi sprožili.
Pri nas (Izola)ko greš čez rok imaš kontrolo vsaki drugi dan.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.11.2007 22:16:13   
Magi*
mateyka, jaz ti želim predvsem nosečnost in porod brez zapletov user posted image  

jaz sem kar zadovoljna, da bom rodila v kompetentnih rokah naših paničarjev, saj sem ob prvem porodu skoraj izkrvavela.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.11.2007 9:29:16   
anju
meni ni žal, da sem počakala deveti dan, da se je zgodilo samo!

Neposredna povezava do sporočila: 19
7.11.2007 9:54:51   
san
no, tok o slovenski medicini.. sem se mal razpisala, sorry

jst sm oba prenosila do konca. prvič sem izgubila vid (ki se mi je povrnil po približno 6 urah) in drugič izgubila 2 litra krvi. obakrat nihče ni delal panike, jo bodo pa delali tokrat v tretje in sem jim prav hvaležna za to.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.11.2007 14:36:17   
mateyka
jst sm oba prenosila do konca. prvič sem izgubila vid (ki se mi je povrnil po približno 6 urah) in drugič izgubila 2 litra krvi. obakrat nihče ni delal panike, jo bodo pa delali tokrat v tretje in sem jim prav hvaležna za to.

ne me narobe razumet punce, če je stvar resna, jo tud tuki resno jemljejo. samo pravim, da je v večini brezproblematičnih nosečnosti v sloveniji dost več pregledov in medicinskih posegov - na splošno. ker je poudarek na naravni nosečnosti in porodu, se dostikrat počaka ali pusti da določene stvari grejo svojo naravno pot - ziher 50% večkrat kot v sloveniji. sam to pravim - nisem vključevala primerov, kjer je potreben poseben tretma nosečnosti in poroda.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?