mateyka -> RE: nosečnost po roku (6.11.2007 17:02:54)
|
vem, da imajo na Švedskem zelo majhno umrljivost novoroječkov in mamic, sam ne razumem kako potem to dosežejo, če se zanašajo samo na zdravo pamet mamic in naravo? tko da nosečnice same opazujejo, a se kej spremeni njihovo počutje. in ne mi rečt da si clueless kaj se s tabo dogaja in da ne čutiš nobenih sprememb v sebi če je karkoli drugače. to strašenje z zapleti in postelcami in plodovnicami je tipična slovenska medicina imho.. jaz sem bla tud prvo zaprepaščena, ko sem uletela gor in so bli tok u izi z vsem - sploh nisem vidla ginekologa (razen pri porodu - seveda ga maš prej, če je kaj narobe), samo babice te vodijo skoz celo nosečnost (so ful izobražene). veliko slovenskih "metod" so skenslale, da so to delal na švedskem pred 10 leti! lahko rodiš v katerem položaju hočeš - ležanje na hrbtu je zadnja opcija. jaz sem mela vakumski porod (+ tamala se je pokakala v plodovnico med porodom) in nobenga šiva, vse the best z mano (pa sem stara čez 35 in je bil to moj prvi otrok). ko sem povedala da pri nas vedno režejo, ko delajo vakum, so me sam debel gledal. po porodu sem začela mal drugač gledat na vse skupi.. kok enih pregledov in kompliciranj mamo v sloveniji (da ne govorim o vseh kupih slovenskega papirja, ki sem jih prebrala: kako otroka kopat in oblečt, kok mora pojest v določeni starosti.. pa zdej delam po občutku in kakor dojenček hoče - tuki nimajo nekih striktnih navodil in tako je prav imo), pa sploh ni treba, če ni potrebe (beri kaj narobe). naslednja beba bo na švedskem rojena tud če bomo moral it iz slovenije gor. no, tok o slovenski medicini.. sem se mal razpisala, sorry [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|