Marogica
|
Anajmad, to sem si jaz želela, da bi mi cigareti zasmrdeli!!!! Sem zaprisežena kadilka in uživam v kajenju. Zanimivo je bilo, da se mi je želja po cigaretah v nosečnosti (v obeh!!) tako POVEČALA, da nisem mogla verjeti. Imela sem občutek, da bi lahko dve naenkrat kadila. Kriza. Seveda sem se takoj pozanimala pri ginekologu, kako in kaj. Rekel mi je, da če že ne morem nehati, naj se "nazaj držim". Povedal mi je tudi, da če bi hotela imeti telo "čisto", bi morala nehati kaditi vsaj 2-3 leta pred zanositvijo. Moj princip je bil takšen, da sem vedno, ko je moje telo potrebovalo nikotin, potegnila samo dva dima, toliko, da je nervoza ponehala in je telo dobilo svoje. Seveda sem potrošila mnogo denarja, a skadila v bistvu - za moje razmere- zelo malo (okrog 4 cigarete na dan)Tudi jaz sem imela slabo vest, saj sem tudi jaz informirana o škodljivosti nikotina. NA vsakem pregledu sem znova spraševala, če bo vse v redu... Po svoje imate prav, ko pišete, da gre za egoizem, ki pa je pri meni v obliki odvisnosti. Očitno v glavi nisem dovolj razćistila. Še isti dan, ko sem rodila, je ta nenormalna želja po cigaretah izginila. Je pa res, da v hiši ne kadimo, tudi obiski ne, v avtu tudi ne, pozimi se izogibamo lokalov in nikoli ne kadim v prisotnosti otrok. Dodala bi še rada, da sta moja otroka imela normalno porodno težo, da zaenkrat nimata nobenih zdravstvenih problemov, kar me veseli. Upam, da bo tako tudi ostalo.
|